Hilmi YOL

Hilmi YOL

Hayallerimiz Onunlaydı ...

Hayallerimiz Onunlaydı ...

Hatta hayallerini bile kurmaya başladık. Yapılacağı yer uzun zaman söylentilere ve itirazlara neden oldu. İlçede herkes birlikte hareket etmeye başlamıştı. Bir çoğu tarafından eleştirilsede, çoğunluk ilçenin bunu kazanmasından taraftardı. Geçtiğimiz günlerde milletvekilinin açıklaması bizi hayli sevindirmişti. Fakat bu hafta Aksaray Üniversitesi rektörü Acar'ın gazetecilere yaptığı açıklaması bir anda hayalleri suya gömdü.
“ İlçelere Yüksekokul Açmayı Düşünmüyoruz. Öncelik Merkeze”. Akabinde YÖK ihtiyaç duyarsa bölümler açabiliriz. Bu nede demek oluyor derseniz, “Uzun bir zaman Eskil'e yüksekokul gelmeyecek” demek oluyor.
Fakat sayın rektörün açıklamasında bir nokta dikkat çekiciydi. Belkide bize farklı bir yön tarif ediyordu. Kulu'nun Aksaray Üniversitesine Yüksekokul için başvurduğunu, Sarıyahşi'nin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine başvurduğunu ifade ediyordu.
Acaba bizde Konya Selçuk, Konya Üniversitesine başvursak nasıl olur. En azından iki kulvarda mücadele etmiş oluruz. Şu durumda Eskil'e yüksekokul yerine iyi bir meslek lisesinin açılmasını savunanların mücadelesi ortaya çıktı. Demek oluyor ki! Sırada meslek lisesi için ciddi bir mücadele dönemi başlayacak. Eskil İmam Hatip Eğitime Destek derneği yurt yapıı için kolları sıvamaya başladı. Yurt yapıldığı takdirde okul daha gelişecek ve buda bir nevi hammaddenin oluşmasına katkı sağlayacak. Bu durumda sayın rektörün her zaman dile getirdiği, “kapanacak okul istemiyorum” sözünü devre dışı bırakacak bir durum ortaya çıkıyor. Eskil'e açılacak bir bölüm için ilçeden mezun olan öğrencilerin yerleşmesi yeterde artar bile. Artık bize yol göründü. Aksaray Üniversitesinden gelen üzücü açıklama bir anda umutlarımızın yok olmasına neden oldu. Fakat herşey için çok ereken. Ciddi bir siyaset çok şeyi değiştirebilir. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Hilmi YOL Arşivi