Herkes Bu Vatana Hizmet Ediyor

Hiç değilse bir memur bari olunda devlet dairesine sırtınızı dayayın derlerdi. Yani amaç sadece ve sadece maddi açıdan kişinin kendisini garantiye alması. Çünkü belli bir maaşı olacak, sigortası olacak, emekliliği garanti olacak. Ama ailelerimizin bütün çabalarına rağmen bir kısmımız okudu devlet dairesinde yeraldı, bir kısmımız çoban oldu, bir kısmımız çiftçi oldu, bir kısmımız avukat oldu. Sonuçta herkes bir meslek sahibi oldu. İlla ki herkes okuyup öğretmen olacak diye bir durum olamaz, imkansızda.

. Tarlada pancar sulayanda, ülkeye başbakanlık yapanda bu ülkeye hizmet ediyor. Herkes bir şekilde bir yerlerde çalışmaya görev yapmaya başladı.

Kimileri zamanla görev yükseltiyor, kimileri kurum değiştiriyor. Bu nedenle belediyemizde görev yapan iki kardeşim yasal hakları olduğu için kurum değiştirdiler.

Biri Mehmet Dinler, Bolu Komando tuğayında ki görevinden Eskil Belediyesine zabıta olarak geldi. Diğeri Muhammet Cirit İstanbul’dan Eskil Belediyesine Zabıta olarak geldi.

Uzman Erbaşların devlet kadrolarına nasıl geçebileceği konusunda artış gösteren sorular nedeniyle 1999 yılında Devlet Personel Başkanlığınca bir Tebliğ yayınlanmıştır.

1- 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesinin üçüncü fıkrasında “657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde diğer personel Kanunlarına tabi olanlar, kendi istekleri ile çekilmiş olmak kaydı ile, açıktan atama prosedürü çerçevesinde memur kadrolarına atanabilirler.

2- Uzman Erbaşlar, koruma ve güvenlik kadrolarına veya kurumların görevde yükselme yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri diğer kadrolara KPSS sınavına girmeden atanabilmektedirler. Ancak bunun için ilgili kurumun açıktan atama prosedürünü yerine getirmesi gerekmektedir. Açıktan atama izinleri ilgisine göre Devlet Personel Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık gibi kurumların bir veya bir kaçından izin alınarak gerçekleştirmektedir.

3- Bu düzenlemeden yararlanabilmek için, en az iki yıl (azami adaylık süresi) Uzman Erbaş olarak çalışmak gerekmektedir.

Tebliğe göre açıkca anlaşılmaktadır ki iki kardeşimizde gönül rahatlığı ile görev değiştirebilirler. Bu Eskil Belediyeside olabilirdi, Aksaray Belediyeside. Arkadaşlarımız haklı olarak ilk önce Eskilde görev yapabilmek için başvuruda bulunmuşlar ve başvurularıda kabul olmuş.

İnternet sitelerinde bazı yorumcu okurlar, bu kişilerin haksız yere geldiklerini, savunuyorlar. Görev değiştirdikleri için kendilerine tepki bile gösteriyorlar. Yazımızın başında dediğimiz gibi, herkes okuyup öğretmen olsa, bu ülkede gazeteciliği kim yapacak, çiftçiliği kim yapacak, bakkalda kim oturacak, berber kim olacak. Herkes Uzman çavuş olsa, zabıta kim olacak, muhasebeci kim olacak, otobüs şöforü kim olacak. Bu ülkede çalışan öğretmende, uzman çavuşta, hakimde, savcıda, doktorda, çftçide bu vatan için hizmet ediyor. Eğitime gönderdiğimiz çocuklarımızı sırf devlet dairesinde bir görev alsın diye değil, eğitimli birer birey olsunlar diye göndermeliyiz. Yoksa gün gelir çocuklarımızda birbirlerine kızarlar neden öğretmen olmadın diye.

Bu yazı toplam 2175 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum