Hilmi YOL

Hilmi YOL

Hesap Veremeyiz

Hesap Veremeyiz

Ben elçiyim. Son günlerde vatandaşımız çok merak ediyor. Hatta bana bu konuda sık sık sorular gelmekte.

“ Üniversiteye ne oldu?. Hani Eskil’e üniversite gelecekti, öyle bir durum var mı? Ne aşamada diye. Vatandaş sormakta haklı. Eğer birileri önderlik yapıp bir çalışma yapmaya başladıysa bununda meyvesini görmemiz lazım. Bu soruları soran kişiler meyveyi görmek isteyen kişiler.

Bir zamanlar Eskil’e yüksekokul kazandırılmak için bir dernek kurulmuş, dernek birkaç kez toplantı yapmış, bu toplantılar sonunda çeşitli kararlar almışlardı. Fakat son günlerde büyük bir sessizlik hakim olmaya başladı. Nedendir bilinmez ama bu sessizlik pek hayra alamet bir sessizlik değil. Daha önceleri ilçemize hızlı bir şekilde Çırak Eğitim Okulu açılacağı yaygarası koparıyorduk. Hatta bu konuda belediye ile Esnaf Sanatkarlar odası karşı karşıya gelmişti. Açıklamalar birbirini kovaladı.

İşte tamam dedik. Artık bir sonuca varılacak derken, tekrar sessizlik hakim sürdü. Nedense bir anda gündeme gelen bazı çalışmalar zamanla gündemde ki yerini kaybediyor. Ya yetkililer baştan savuyor, yada arkasına düşen olmuyor.

Yüksekokul çalışmasıda bunlara bir örnek.

Önümüzde bir siyasi süreç var. Bu siyasi süreç içerisinde Yüksekokul için yapılacak çalışmalar beraberinde ciddi kazanımlar getireceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Peki dernek yetkilileri neden duruyorlar. Herhangi bir çalışma yapılıyorda bizim mi haberimiz yok? Böyle kritik bir dönemde dernek lobi çalışmaları yapmayacaksa seçimden sonra hiçbir çalışma yapmasınlar, çünkü bir dahaki seçim sürecini beklemek zorunda kalabiliriz. Belki de dernek çalışanları yada yetkilileri arasında siyasi düşünce içerisinde olanlar olabilir. Ne olursa olsun, eğer ilçemize yapılabilecek bir hizmet varsa, çalışma hız kesmeden devam etmeli. Tabiri yerindeyse motoru soğutmaya gerek yok.

Zamanımızı boş siyaset sohbetleriyle geçirmeye gerek yok. Aksaray Üniversitesi rektörü sayın Necdet Sağlam Eskil için gerçekten bulunmaz bir fırsat. Kendisinin Eskil’e gelmesinin üstünden tam 3 yıl geçmesine rağmen gözle görülebilir bir çalışma ortada yok. Şimdi boş durma zamanı değil. Eğer üzerimize bir görev aldıysak yerine getirmeliyiz. Yoksa yarın bu millet bizden hesap sorar. İşte o zaman cevabını veremeyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Hilmi YOL Arşivi