Hilmi YOL

Hilmi YOL

İstenmeyen Adamdı, Nereye geldi

İstenmeyen Adamdı, Nereye geldi

Bu zamana kadar ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı Şerafettin Meral ve Necati Belgemen'e teşekkür ederim. Artık siyasete iki yeni kimlik daha girdi.
Niyazi Alçay, Nazım Keskin

Alçay, İstenmeyen adamdı, 1272 oy fark attı.
Necati Belgemen kesinlikle desteklemiyordu. Rotasını çizmiş Ak Parti yolunda Sadrettin İriş'le devam kararı almıştı. Alçay ise sonuna kadar direndi. Bütün uğraş ve çabalar Sadrettin İriş için bir şey kazandırmadı.
Niyazi Alçay Ak Parti'nin sırasını almıştı. Bir anda,” onunla asla kazanılmaz” denilen adam, güçlü bir siyasetçi oluverdi. Gerçekte o olsa gerek. Necati Belgemen, Ak Parti ilçe teşkilatı ve bir çok ismin alanen desteklediği Sadrettin İriş bir tarafta, Yalnız başına gibi görünen Niyazi Alçay diğer bir tarafta. Niyazi Alçay Ak Parti'nin sırasını almakla işi bitirmedi, aynı zamanda Eskil'e yeni bir siyasi kimlikte ortaya çıkarmış oldu.


Oda Niyazi Alçay gücü.
İsteyen istediğini söylesin ama benim ve benim gibi bir çok kişinin gözünde Alçay yeni bir siyasi kimlik.
Artık yeniliğin prim yapacağı bir Eskildeyiz. Alçay'a verilen 5 binin üzerinde ki oy aynı zamanda, ikiliği bitirmeye, yeni nesillerin önünü açmaya yönelik bir çığlık olsa gerek.
İlçemize hayırlı uğurlu olsun.
Seçimin yapıldığı gün adayların oy kullandığı sandıklarda, adayların resmini çekmek için gitmiştim. Oy kullanım sonunda dışarıda başkan Alçay'la ayak üstü sohbet ettik. Bana söylediği söz. Hilmi bey şimdiden başlığı atın. En az 6 aza kesin çıkartırız, farkta 1300 olur demişti. Sandık açılmadan bir kişi sadece 20 oy yanılıyorsa demek ki iyi analiz yapmış. Sandıklar açıldıktan sonra sonuç netleşti.
Öte yandan, kendisine defalarca belediye başkanlığı adaylığı için teklifte bulunulmasına rağmen her seferinde aday olmayacağım diyen ve son anda MHP İl Genel meclis üyesi adayı olan Nazım Keskin…
Yeni bir siyasi kimlik. Şu anki güçlü siyasi kimlikler arasında Niyazi Alçay ve Nazım Keskin yeraldı. Güçlü bir belediye başkanı adayı olmamasına, muhalefet partisi adayı olmasına rağmen 4 bin oy almak…
Kabul etmek gerekir ki, Eskil'in siyasi kimlikleri değişiyor.
Seçim sürecinde bir çok kişi, Ak Parti ilçe teşkilatının, özellikle Mahmut Oruç'un Niyazi Alçay için çalışmadığı yönde söylemler içerisine düşmüştü. Ama yanılmışlar. Çünkü Mahmut Oruç'un etkili olduğu bir çok yerde Alçay beklenen oyu aldı. Demek ki Mahmut Oruç partisinin gösterdiği adayı desteklemişti. Mahmut Oruç etkinliğini koruyan iyi bir siyasetçi olma yolunda ilerliyor.
Şerafettin Meral “Ustalıkta helalleşmeye” parolasıyla çıktığı yolda seçimi kaybetti. Kendisi seçim öncesi enerjisini ve moralini hala koruyor. Söylediği söz, “Halkın tercihi”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hilmi YOL Arşivi