Dr. Ünzile Girişgin

Dr. Ünzile Girişgin

Kadın ve erkeklerde en çok görülen cinsel rahatsızlıklar

Kadınlarımızda en çok rastladığımız cinsel bozukluk, cinsel isteksizlik sorunudur. Kadınları cinsel yönden istekli, verici, kışkırtıcı yapan bir sihirli değneğimiz maalesef yoktur. Kadınlarımız  “Sakın Okumayın! Cıss” isimli kitabımı birkaç kez okumalıdırlar. Bu kitapta kadınları istekli hale getirecek bazı yöntemler, beslenme diyetleri mevcut. Lakin pek çok kadınımız bunları önemsemiyor, kendi cinselliğini önemsemiyor, kocasını hiç önemsemiyor. Öyle ateşli vampir tipli histerik kadınlar ancak porno filmlerde olur. Hele mümin kadınların çoğu takvanın, cinselliği az yaşamak hatta hiç yaşamamak, nefsi sürekli terbiye etmek olduğuna inandıkları için kendilerini değiştirmeyi, geliştirmeyi bile düşünmüyorlar.

Onlarca e-mail alıyorum. Çoğu kadın, kocasını seks düşkünü, seks bağımlısı gibi görüyor. Bir bayan hekim olarak hem de İslam dinini en güzel şekli ile bir anne bir eş olarak yaşamaya gayret eden bir hanım kardeşiniz olarak kanaatim, tatmin edilmesi gereken bir ihtiyaç cinsellik. Bu ihtiyacınızın tıbben “tek partner” dediğimiz, dinen de birbirinin örtüleri diye tanımlanan eşler arasında giderilmesini tavsiye ediyoruz. Ben kadınlarımıza ısrarla bunun bir ibadet olduğunu hele hele cinsel sapma ve nikahsız ilişkilerin sokaklara saçıldığı şu günlerde cihat sevabı kazandıracağını ısrarla öğretmeye ve tekrarlamaya çalışıyorum.

Erkeklerde en çok rastladığımız problem erken boşalma sorunu, erkeklerin boşalma denetimini öğrenememiş olması. Bu, zamanla kazanılan bir tecrübe. Beylerin gözlerini çok iyi korumaları ve beden enerjilerini muhafaza etmeleri gerekir. Özellikle mastürbasyon alışkanlığı ve sürekli bu yolla daha fazla haz teminine gitmek, boşalma denetimini iyice güçleştirir. Bazı erkek sağdıçlar, “Hanımını görür görmez bu iş biter ve birliktelik gecikebilir.” diyor. Evlenecek genç çocuklarımız yanlış yönlendiriliyor, yanlış şartlandırılıyor. Gençliğinde kendisini koruma alışkanlığı olan genç kardeşlerimiz böyle bir sorun yaşamazlar. En büyük ve en önemli cinsel organımız beyindir. Her şey beyinde başlar beyinde biter.

Beyninize verdiğiniz ilahi mesajla cinselliğe hiç ihtiyaç duymadan da yaşayabilirsiniz. Tıpkı İmam Nevevi, Rabiatül Adeviye, Said-i Nursi Hazretleri gibi…

Lakin onlar çok büyük alimlerdir. Bu devrin alimlerinin bile korunabilmesi ne ölçüde mümkündür bilemeyiz. Evli olan herkesin eşi ile mutlu bir cinsel yaşam hakkı vardır. Eşlerin birbiri üzerindeki en önemli haklarından biridir. Belki de en önemlisi. Çünkü aç kalırsanız sokaktan bir simit alır yersiniz. Ama cinsel açlığınızı para ile haram yollardan, sokaklardan gideremezsiniz. Herkes hanımının/beyinin kıymetini bilmeli. Sağlıklı, uzun ömürlü olması için dua etmeli.

Benim gibi evinden dışarı çıkan her erkek sokakların, işyerlerinin hâlini sanırım görüyordur. Ben jinekolog olduğum için belki daha fazlasını da biliyorum, işitiyorum.

Beylerle ilgili en önemli sorunlardan diğeri de performans bozukluğu. Tıbbi, psikolojik, fizyolojik pek çok nedeni var. Sigara, alkol, cep telefonları, sağlıksız beslenme, spor yapmama, obezite bu nedenler arasında başta yer alır.

Tasavvufun az yemek, az uyumak, az konuşmak, malayaniden kaçmak, gözleri korumak, oruç tutmak, sigara içmemek gibi tavsiyelerini yaşayabilirsek obeziteden ve pek çok hastalıktan korunuruz. Romalılar gibi olduk, ne bulursak yiyoruz. Ben de eşime hiç kıyamıyorum. Tatlıyı çok seviyor. Çeşit çeşit tatlı yapıyorum, alıyorum. Kilo almasın diye de 2 bin metrekare bahçeyi kendisine çapalatıyorum.

Kişi evli de olsa eşi ile problemlerini çözemedi ise yeni alternatifler bulmaya başlıyor. Cinsel sorunlar hekimlerle bile paylaşılmak istenmiyor. Özellikle erkekler gurur meselesi yapıp bir üroloğa muayene olmaktan kaçıyorlar.

Cinsel organların yaratılmış olan diğer organlardan hiçbir farkı yoktur, bu organlara ait yaşanan sıkıntılar uzman hekimlere danışılarak çözülmelidir. Eşten dosttan duyulan bitkisel ilaçlar hekimlere danışılmadan kullanılmamalıdır. İspanya sineği yüzünden kaç kişi öldü. Hanımlar muayeneye geliyor, beyler de kendi sağlıklarını korumalı. Sorunları olunca hekimlere danışmalıdırlar, muayene olmalıdırlar. Çok şükür son yıllarda İslami kimliğiyle hizmet veren hekimlerimiz de var.

Bu yazı toplam 854 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.