Hilmi YOL

Hilmi YOL

Kim Aday Olacak?

Kim Aday Olacak?

Yerel seçimler hızla yaklaşıyor. Her ne kadar mübarek Ramazan ayı ve işlerin yoğun olması siyaseti pasifize etmiş gibi görünsede, yinede iki kelimemizden birisi siyaset oluyor.

 

Peki nasıl olacak Eskil’in siyaseti ?

 

Eskil siyasetini önce partiler olarak ele alalım,

Ak Parti Eskil belediye başkanı aday adayları. İbrahim Güdendede, İbrahim Koyuncu, Şerafettin Meral ve Coşkun Kotuk. Bu isimler şu ana kadar aday adaylıklarını açıklamış isimler. Bunların dışında mevcut belediye başkanı Niyazi Alçay, İbrahim İriş’te aday adaylıklarını henüz açıklamamış, ama halk arasında aday adayı olacağı kesin gözüyle bakılan isimler.

Milliyetçi Hareket Partisine gelince, Hilmi Yol, Keramettin Altan ve Salih Talaşlı. Milliyetçi Hareket Partisinde aday adayı olması mühtemel her hangi bir isim ne kulislerde, nede halk içinde zikrediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi; Şu ana kadar Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olmayı düşünen herhangi bir isim açıklama yapmadı. Fakat siyasi dedikodular, Gürsel Keskin ve Özkan Kesmez’in aday adayı olabileceği yönünde.

Büyük Birlik Partisi siyasi partiler içerisinde en rahat olanı. Çünkü adayı açıklanmış durumda Havva İnanç.

 

Acaba yerel seçimlerde Eskil’in belediye başkan aday sayısı kaç olur?

 

Ak Parti eğer sırayı Şerafettin Meral’e verecek olursa, Şerafettin Meral Ak Partinin belediye başkanı adayı, MHP’nin belediye başkanı adayı, CHP’nin belediye başkanı adayı, BBP’nin belediye başkanı adayı olmak üzere ilçemizde toplam dört belediye başkanı adayı olur.

Eğer Ak Parti Şerafettin Meral’n dışında bir isme sıra verirse !

O zaman Ak Parti’nin adayı, MHP’nin adayı, CHP’nin adayı, BBP’nin adayı ve Şerafettin Meral’in gideceği partinin (bağımsızda olabilir) adayı olmak üzere beş adayımız olur.

Diyelim farklı bir aday gösterme durumu ortaya çıktı. Öyle ya Şerafettin Meral CHP’nin kapısını çaldı ve CHP Şerafettin Meral’e kapısını açtı. O şartlarda, Ak Parti, MHP, CHP ve BBP’nin adayları olmak üzere toplam dört adayımız olur. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun.

 

İsim bazında ele alalım.

 

Net bir şekilde aday adaylığını açıklayanlar ve fısıltı ve dedikodu aracılığı ile aday olanlar.

 

Mevcut belediye başkanı Niyazi Alçay. Ak Partide ki konumu, sıra alıp almama durumu kapalı bir kutu gibi, fakat mevcut başkanın Ak Parti’den sırayı alamaması durumunda aday olmayacağına sadece ben değil sizlerde eminsiniz.

İbrahim İriş’in ismi en çok zikredilenler arasında. Hatta son günlerde İbrahim İriş’in Ak Partinin kesin adayı olacağı yönünde söylentiler devam ediyor. İbrahim İriş Ak Partide en şanslı gösterilen isim. Bunun sebebi nedir bilinmez, fakat her ne kadar Niyazi Alçay’ın il ve genel merkez bazında güçlü olduğunu söylesekte, işin ilçe teşkilatından bittiği ifade ediliyor. Bu kesinlikle herhangi bir Ak Partili yetkilinin açıklaması veya konuşması değil. Bu kulislerde anlatılan siyasi dedikodular. Bir diğer isim İbrahim Koyuncu. Ak Partide iki dönemdir İl Genel Meclis üyeliği yapan Koyuncu, belediye başkanı aday adaylığını açıklamıştı. Kesinlikle aday adayı olduğunu söyleyen Koyuncu’nun sıra alamaması durumunda, CHP’nin yakacağı yeşil ışığa kayıtsız kalamayacağını az çok herkes tahmin edebiliyor. İbrahim Güdendede yaptığı açıklamalarla Ak Parti teşkilatını en rahat tutan bir aday adayı. Çünkü her açıklamasında,” Partim sıra verirse adayım. Partim hangi görevi verirse onun arkasındayım, o görevi yapacağım” diyen bir aday. Bu nedenle partisini oldukça rahatlattığı kesin.

 

Milliyetçi Hareket Partisi içinde çeşitli dedikodular ortaya atılıyor. MHP’nin aday adayları olmasına rağmen, Necati Belgemen’i beklediği, onun destekleyeceği adayın gösterileceği yönünde söylemler ortaya atılıyor. MHP’nin yüzünü aka çıkarabilecek üç adayı varken, başka bir aday beklemesi hem anlamsız, hemde hiç inandırıcı değil. Zaman zaman MHP için geçtiğimiz dönem DP belediye başkan adayı Musatafa Sanlav hocanın adayı olacağı söyleniyor. Mustafa Sanlav hocamız gazetemizde yaptığı açıklamada, “ Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, herkes bilsin ki ben hiçbir siyasi partiden kesinlikle ne belediye başkanı adayı, nede belediye başkanı aday adayı olmayacağım” diyor.

 

Bu açıklamanın üzerine Mustafa Sanlav hocadan bir belediye başkanı adaylığı yada aday adaylığı beklemek oldukça mantıksız bir şey. Çünkü böyle bir açıklamanın ardından, kensinlikle belediye başkanı adayı veya aday adayı olmayacağım diye açıklamasının ardından”, Mustafa Sanlav’ın aday olacağını söylemek Mustafa Sanlav’a saygısızlıktan başka bir şey değildir. Fakat Mustafa Sanlav hocanın bir il genel meclis üyesi adayı olması gayet beklenebilecek bir durum, çünkü açıklamasında siyaseti bıraktığını ve belediye başkanı adayı veya aday adayı olmayacağını vurgulamıştır. İl Genel Meclis üyeliğinden kesinlikle bahsetmemiştir.

Partiler ve aday adayları içerisinde en rahatı BBP ve Havva İnanç. Çünkü aylar önce aday açıklandı, parti ve aday çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Hilmi YOL Arşivi