Kısaca Son 6 Ay

Yerel seçimler öncesi siyasi parti adayları çalışmalarını tüm hızlarıyla sürdürüyorlar. Eskil'de ki sessizliği anlamak mümkün değil. Aday adaylığım döneminde ki çalkantı sona ermiş, sanki fırtına dinmiş gibi.
Zaman zaman kendi kendime,” Ya acaba tüm çalkantı ben denizdeyken mi oluyordu, yoksa deniz durgundu da ben mi sallanıyordum” diye soruyorum.
Yok kesinlikle fırtınalı bir dönemden geçtiğimiz kesin. Adayların açıklanması. Necati Belgemen kimi aday gösterecek? Şerafettin Meral MHP'nin adayı mı olacak? MHP çantada keklik Saadet Partisinden önce deneyecek. Ak Parti adayı Niyazi Alçay olacak. Diğer taraftan Sadrettin İriş ve Ak Parti Eskil teşkilatı hayırlı olsun dileklerini kabul ediyor. Necati Belgemen Ankara'ya gidiyor. BBP Havva İnanç'ı çekerek, yerine Şerafettin Meral'i aday gösteriyor. Havva İnanç'ın fırtınalı kısa dönemi çabuk geçiyor. Nazım Keskin bir anda MHP'nin adayı olmaya talip oluyor. Akabinde öfkeyle kalkıyor, MHP'nin adayı Salih Talaşlı oluyor. Keramettin Altan'ın kopardığı fırtına dinmeden, MHP'nin Fesh fırtınası kopuyor. Sadrettin İriş ve Ak Parti Eskil teşkilatı kendinden emin adımlarla ilerlerken, Niyazi Alçay sessiz bir şekilde fısıltıyla “ Ak Parti'nin adayı benim” diyor. CHP beklenti içerisinde. Yılbaşı gecesi Milli Piyango çekilişi gibi, her gece geç saatlere kadar, Ak Partinin adayının açıklanması bekleniyor. Haberfark dakika arayla yüzlerce kez tıklanıyor. Onu Ak Partinin web sitesi takip ediyor.
Veeee … İşte beklenen an.
Haberfark kilitlendi. Sebep Ak Partinin adayı açıklandı. İnternet sitemiz bile dayanamadı bu kadar yüke. Başkan Niyazi Alçay'ın aday olması bir çok planı, hazırlığı bir anda masa sümeninin altına itti. Alçay tebrikler büyük iş başardın. Başardın da ne olacak şimdi? Bizim aklımızda başka bir senaryo vardı. Senaryoyu yeniden çizelim ne olacak ki.
İngiliz kültüründe bir söz vardır. “Hamburger yoksa sade burger var onu verelim” diye.
Bizde “Sadrettin İriş olmadıysa Niyazi Alçay var onunla devam edelim” demi.
CHP'nin adayı Özkan Kesmez olurken, istifa etmediği için Mehmet Keskin ( Albay) Belediye başkan adayı oluyor. Bu arada İl Geneller netleşiyor. Nazım Keskin son dakikada gol atınca, diğer futbolcular sahayı terk ediyor. Muhtarlar isyan ediyor. Fakat isyan fayda etmiyor ve bir limana sığınıyorlar. Siyasete yeni giren ve aklıselim düşünenler, verilen karara saygı duyarız nutukları atıyor. Gençler bir toplantı yapıyorlar, sonucu İnşallah gelecek seçimde netleşecek. Saadet Partisinde ki beklentiler bitince genç bir isim Serdar Mutlu sahaya çıkıyor.
Değerli okurlarım; 6 aylık süreyi bu kadar kısaltabildim. Artık uzatmasını bir daha ki yazımızda yapalım.

Bu yazı toplam 2191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum