Kıyafet Serbest Ama...

Bakanlık yeni bir karar aldı. Karara göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin kılık kıyafetler serbest bırakılacaktı. Ve kısa zamanda uygulama kesinleşeceğe benziyor.
Okullarda ki öğrencilere süt dağıtımı gibi ne kadar başarılı olunur bilinmez ama, uygulamanın beraberinde ciddi problemleri getireceği kesin.
2 yıl boyunca sadece 1 ceketle okula devam etmiş olan bir öğrenci olarak, benim gözümde oldukça gereksiz, hatta sonucu öğrencilerde ciddi depresyonlara sebep olacak bir uygulama olarak görüyorum. Öyle ya; maddi durumu iyi olan bir aile çocuğunu belkide haftanın her günü farklı bir kıyafetle okula göndermesinin, maddi durumu zayıf olan bir ailenin çocuğu üzerinde ki bırakacağı bir izlenimi sizler düşünün artık.
Bir çoğumuzun öğrencisi vardır. Özellikle ilköğretim çocukları çanta beğenmezler,
” Baba herkesin çantasının rengi pembe, benimki kırmızı” bakın yaramazda ki takıntıya. Bu çocuğun birde hergün farklı kıyafet giyen çocuklarla kendisini kıyasladığını düşünelim.
Sayın Milli Eğitim bakanımız, uygulamanın maddi açıdan ailelere kolaylık getireceğini savunuyor. Çünkü bir çok aile önlük almakta zorlanıyormuş.
Bir öğrenci için sadece bir üniforma yeter. Yani her aile bir üniforma aldığı zaman, çocuğunu problemsiz ve karşılaştırmasız okulun sonuna kadar okula gönderebilecek. Çünkü, okulda herkes tek tip kıyafet giydiği için, öğrencimiz kendisini kimseyle kıyaslamayacak.
Bu durum orta öğretim ve liselerde daha fazla etkisini gösterecek. Özellikle marka takıntısının olduğu bir zamandayız. Ailelerin eğitim için yılda ayırdıkları bilmem ne kadar lira, artık yerini üç yada dört katına bırakacak.
Acaba bu uygulamayla nasıl oluyorda aileler maddi yönden daha rahatlıyor.
Konuya başka bir boyuttan bakacak olursak,
Haberi okur okumaz, hiç şaşırmadım. Çünkü gelinecek nokta buydu.
Haberin birisinde, BDP'lilerin Güneydoğuda ki öğrencileri peşmerge kıyafeti ile okula gitmeye zorladıkları yazıyordu. Öyle ya eskiden öğrenci ünüforma dışında başka bir kıyafetle gitmesi mümkün değildi. Şimdi isteyen öğrenci isteyen kıyafeti giyebilecek. Yani doğuda ki bir  öğrenci peşmerge kıyafeti ile okula gitmek istese gidebilecek. Bu durumda ne olacak. Çocuğa örgüt sempatizanımı diyecegiz. “Kıyafet serbest ama, peşmerge kıyafeti ile gitmek serbest değil mi” diyeceğiz.
Bugün peşmerge kıyafeti, yarın kara

Bu yazı toplam 1872 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum