Dr. Ünzile Girişgin

Dr. Ünzile Girişgin

Mastürbasyon hem kadın hem de erkek için cinsel yaşamı nasıl etkiliyor?

Mastürbasyon mekanik bir boşalmadır. Duygu ve ruhtan yoksun sıradan bir eylemdir. Üstelik erkeklerde hızlı boşalmaya yol açtığı için erken boşalma sorununa sebebiyet verir. Cinsel birliktelik bir partidir; eğlenme, neşelenme, zevk alma ve eşlerin birbirini mutlu etme partisi. Mastürbasyon bağımlıları bu partiyi kaçırırlar.

Belki parti yapma imkânından mahrum ve kaçamak bir partiye katılmaktansa tadımlık bir pasta sayılabilir. Gençlerimizi evliliğe hazırlayıp evli çift olarak parti yapmalarını ve yedi katlı pasta yemelerini sağlamalıyız.

Mastürbasyon, bal dolu bir kavanozun kapağına taşan balı yemektir. Evlenmek kavanozdaki balı dilediğince yemektir. Zorlanınca idare edilebilir ama gençlerimizin evlenmesini, iş bulmalarını kolaylaştırmalıyız.

Evli çiftler birbirlerine mastürbasyon yapabilirler, lakin kendi başlarına eşini bırakıp mastürbasyon yapamazlar. Kul hakkıdır. Evlilikteki huzuru bozar, cinselliği bitirir.

Bekarken mastürbasyon alışkanlığı olan kadın ve erkeklerden bazısı evlenince de bu alışkanlığa devam ediyorlar. Bu hususta çok sayıda şikayet e-mail’i alıyorum.

Kız ve kadınların mastürbasyonunun ne tür riskleri olabilir diye düşündüğümüzde kadın fıtratı açısından sonuçlarının daha ağır olabileceğini görebilmeliyiz. Mastürbasyon klitoral orgazmdır. Tam bir cinsel rahatlama ve ejekülasyon sağlamaz. Öte yandan kadının erkeğe duyduğu ihtiyacı azaltır, erkeği önemsizleştirir. Lezbiyenliğe kapı aralar. Bugün ABD’de % 33 oranında lezbiyenlik mevcut olduğu bildiriliyor.

Günde 3-4 kez mastürbasyon yaptığını söyleyen genç kızlarımızda evlenince bu alışkanlığın devam etme korkusu da yaşanıyor. Günde 3-4 kez gusül abdesti alması gereken bu genç kız eşi tarafından vajinal orgazmı yaşamayı tatmadığı taktirde, tekrar klitoral orgazma dönme ve eşinden uzaklaşma sorunu yaşayabilir.

Bu yazı toplam 1585 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum