Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Müftü Bey’in açıklaması

Müftü Bey’in açıklaması

Sayın Mevlüt KESKİN

Eskil Gazetesi/ haberfark.net sitesi

Eskil’de Yayınlanan ve yerel bir gazete olan Eskil Gazetesi’nin 17 Şubat 2011 tarih ve 293 sayılı nüshasındaki köşenizde yukarıda isimleri yer alan “12 Camide aylardır ezan okunmuyor cemaatle namaz kılınmıyor” diye başladığınız yazınızda kendinizi hem jandarma hem de hakim yerine koyarak gerçeklerle bağdaşmayan tamamen subjektif ifadeler kullanarak başta şahsımı ve kurumumun manevi şahsiyetini rencide edici ifade kullanmışsınız. Her şeyden önce bu tavrınızın nezakete sığmadığını ve bir kul hakkı ihlali olduğunu olayın gerçek olmadığından bir iftira niteliği taşıdığını ifade etmek isterim. Ayrıca kimseyi de örnek almaya da ihtiyacım yoktur.

 

Olayın doğrusu şudur:

1-    Tosun Yaylası Camii

2-    Kökş Yaylası Camii

3-    B.Bozcamahmut Yaylası Camii

4-    K.Çoban Yaylası Camii

5-    K.Bozcamahmut Yaylası Camii

6-    Meryemağıl Yaylası Camii

7-    Merkez Hacı Muslu Camii

8-    Eşmekaya Kasabası Göçmenler Camii (Beş yılı aşkındır İmam-Hatibi var)

9-    Setik Yaylası Camii ( İmamı vardı naklen tayin oldu)

10- B.Bozcamahmut Yaylası Paşa Camii (Yeni Kadro Tahsisi)

11- Büğrü Yaylası Camii ( Yeni kadro Tahsisi)

12- Merkez Çinili Kurtuluş Camii ( Yeni Kadro Tahsisi)

 

Yukarda ismi geçen camilerden 8. Sıraya kadar olan camilere 18.01.2011 tarihi itibariyle atama yapılmış ve görevliler görevine başlamıştır. İmam atamaları Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği kriterler çerçevesinde yapılmaktadır. Münhal bulunan yerlere de zamanla imkanlar dahilinde atama yapılacaktır. Bu nedenle nasıl ki öğretmen atamaları yapılıyor ve başka yerlere naklen gidiyorsa, imam atamaları da aynı şekildedir. İsteğe bağlı olarak azami kalma süresini tamamladıktan sonra her görevlinin tıpkı bir öğretmen gibi başka yere gitme hakkı vardır. Buna da hiçbir kimsenin diyeceği olamaz.

Ayrıca başta merkez kasaba, köy ve yayla camilerinin hepsinde merkezi sistem olup ezanlar okunuyor ve sela da verilmektedir.  Ezanın okunmadığı hiçbir yayla camimiz bulunmamaktadır.

Adı geçen yazınızdaki ifadelerin tamamen bilgisizlikten ve iletişimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Hukuki haklarım saklıdır.

 

Bu yazının gerçeği doğrultusunda köşenizde yayınlanmasını ve özür beklediğimi ifade ederim.

 

                                                                                                                                           Yaşar ZENGİN

Eskil İlçe Müftüsü

 

Evet Müftü Bey’in açıklaması bu şekilde

Metinde hiç şüphesiz beni ziyadesi ile şaşırtan ifadeler oldu. Onlardan ilki benim kendimi Jandarma ve Hakim yerine koyduğum sözü. Bu söze gerçekten bir anlam veremedim.

 

Ikincisi subjektif olduğumla ilgili bölüm. Ben burada haber yapmıyorum adı üstünde yorum yapıyorum. Yorum yapmak zaten mantıksal olarak objektifliği ortadan kaldırıyor herhalde, çünkü bir olaya bakış açısı  ve yorumun kişiden kişeye değiştiği bir gerçektir.

 

Sayın Zengin yazımı nezaket dışı olarak değerlendirmiş. Yazdığım yazılarda, yaptığım haberlerde dikkat ettiğim ilk unsur hiç şüphesiz insan onurunu kıracak ifadelerden uzak durmaktır. Burada keşke iddia ettiği gibi kendisini ve kurumunu rencide ettiğim ifadeyi belirtseydi.

 

Köy ve yaylalarda aylardır ezan okunmuyor ifadesi o köylerde cemaatin yaşadığı sıkıntıyı özetlemek için kullanılmıştır. Ayrıca, söz konusu camilerde imam olmadığına dair bilgileri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinden aldım.

 

Son olarak yaptığı hata karşısında özür dilemekten kaçan bir insan değilim, ancak geçen haftaki yazdığım yazıda özür dilenecek bir boyut göremiyorum. Olayı hukuksal boyuta taşıması ise kendileri ile ilgili bir durumdur. O konuda söyleyecek bir sözüm yok.

 

Mevlüt Keskin'in o yazısını okumak için tıklayın

 

https://www.haberfark.net/kose_yazisi.asp?id=9992

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi