Bu münasebetle ilçemizin nüfus ve oy oranı düşünüldüğünde bu fikrin hiç de yabana atılamayacağına inanıyorum. Baştan söyleyeyim, benim isimlerle işim yok. Eskil’den şu aday olacakmış, şu olmayacakmış gibi tartışmalar zaten yeterince yapılıyor. Böyle kısır döngü tartışmalar kavga gürültüyü körüklemekten başka hiçbir işe yaramıyor. Demem o ki, bu seçimde öyle bir şey yapalım ki, “Birlik beraberlik olunca başarılabiliyormuş” densin ve toplum olarak bir öykümüz olsun.
Şöyle düşünebilir miyiz? “Bu zamana kadar içimizde çok tartışmalı, kavgalı seçimler yaşadık. Yalnız bu zaman kadar hiç içimizden milletvekili seçemedik ya da uzlaşma sonucu bir vekil seçemedik. Bizim memleket hep dışarıya oy verdi, oylar dışarıya gitti. Artık buna bir dur demek lazım. Hiç hesapsız birlik olalım, birlikte hareket edelim, birlikte kazanalım.” Başlıkta da belirttiğim gibi “Neden olmasın.”
Haberfark’taki yorumlara bazen bakıyorum. Akl-ı selimle hareket eden, düşünen ve ortaya olumlu bir şeyler koymaya çalışan birçok hemşehrimiz var. İyi niyetle söylenen çoğu fikre karşı ön yargılı eleştiriler oluyor. Hiçbir şey bulunamazsa bile niyet okuyuculuğu ile ya menfaati olmakla ya da taraftarlıkla suçlanıyor. Tamam, birbirimizi eleştirilerim ancak kırıp dökmeyelim. Olumlu, yapıcı önerilere, muhatabımızı sevmesek de, iyi diyebilmeliyiz. Karşıdakini mefaatçilikle suçlarken kendimiz aynı oyunu sergilemeyelim. Kişisel menfaatleri bir kenara koymanın zamanı gelmiştir. Bizim toplumsal menfaatimiz neyi gerektiyor, neler yapabiliriz? Bu istikamette olunduğu zaman bence güzel fikirler ortaya atılacak ve tartışmalar da hem seviyeli hem de faydalı olacaktır. Bu itibarla eski defterleri kapatıp yeni bir sayfa açmak zor olmamalı. Eskil’in içinden çıkarabileceği bir aday mutlaka vardır. Kimseye şu olsun bu olsun demenin pratik bir yararı yoktur. O nedenle objektif olmak ve ortak akılla hareket etmek isabetli olacaktır. İştişareyle çözülemeyecek sorun yoktur. Mesela parti anlayışı dışında, moda deyimle, siyaset üstü bir çalışma yapılabilir. Aday adaylar ortaya çıkar, daha sonra ilçe genelinde bir temayül yoklaması yapılabilir. Ya da toplumca görüşlerine değer verilen akîl insanlara danışılabilir. Bu saydıklarım örnek kabilinden öneriler. Amaç toplumun uzlaşması, birlik içinde olması olduğunda farklı ve daha güzel fikirlerin ortaya atılacağını düşünüyorum. Saygılarımla.
|