Hilmi YOL

Hilmi YOL

O bizim bayrağımız

O bizim bayrağımız

Öyle yarışmalar yapılıyor ki, reyting uğruna, para uğruna.
İnsanların değer yargıları hiçe sayılıyor.
Kutsal sayılan evlilik, aile kavramı neredeyse ayaklar altına alınıyor.
Zaman zaman birbirlerine hakaret eden eşlerin yanı sıra, “ Aşkım beni başkasıyla düşün” demekten kendini alakoymayan eşlerin yeraldığı yarışmalar.
İnsanlar arasında ki iletişimde en önemli unsurlardan olan Güvenin, yok edilmesi için çeşitli senaryoların kurgulandığı yarışmalar. Amaç bir şekilde reyting yaparak, para kazanmanın yolunu bulmaktır. Zaman zaman bazı yarışmalarda  insanların bir birlerine güven sağlamaları için, Kuran ve Allah üzerine yeminler edip, yeminden  dönmeleri, insanların birbirlerine olan güvenlerini ciddi bir şekilde sarsıntıya  uğratmaktadır. Bunlara bir dur demenin zamanı gelmiş olmalı. Ama ne var ki bunlara bir dur diyen yok, bu gidişle olmayacağada benziyor.
Türk Bayrağı takmanın neresi sakıncalı
Ülkemizin en önemli simgesi Türk Bayrağımız.
Son zamanlarda sanki Türk bayrağına karşı bir savaş başlatılıyor gibi.
Televizyon Proğramının birisinde, yarışmaya katılan yarışmacının üstünde ki formada bulunan Türk bayrağı ne sebeptense kapatıldı.
Hani televizyonlardaki proğramlarda yada filmler de, kötü alışkanlık olduğu için kapatılan sigara ve içki kadehlerine yapılan karartma varya, İşte o karartma bu ülkenin bekası için canlarını feda eden atalarımızın kanıyla çizilmiş bayrağı içinde uygulandı. Bunun nasıl bir izahı olabilir ki.  Daha önce ki proğramlarda hiçbir sakınca görülmezken neden böyle bir uygulama yapıldı ki. Her halde Türk bayrağı ırkçılığa neden oluyor diye bir şey dile getirilmeyecektir umarım. Bizi bekleyen son iç karartacak cinsten. Eğer bir türk kanalında Türk bayrağı karartılıyorsa, geleceğin aydın olduğunu düşünmek pek akıl işi değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hilmi YOL Arşivi