Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Sırt Ağrıları Ne Zaman Geçer

Ağrılarla bir sürmek imkânsızdır. Ağrıların geçmesi için kullanılan çözümlerse oldukça çoktur. Hangi ağrıya hangi yöntemin uygulanacağına karar verilmesi ise başlı başına bir uzmanlık gerektirir. Vücudumuzda ağrıların ortaya çıkmasında fiziksel faktörlerin yanında genetik faktörlerinde etkili olduğu tıp camiasında uzun yıllardır bilinen bir konudur. Genetik faktörlerin size bıraktığı mirasa göre üstsoyunuzda görülen bazı bölgelerdeki ağrıların sizde de görülmesi muhtemeldir. Sırt ağrıları da bu konuda genetik bir yatkınlıkla ilintili olduğunu söylemek yanlış olmaz.

               Sırt ağrılarının hastalıkla ilgisi olmayan kısmı üzerinde durmaya çalışacağım. Bu büyük oranda mekanik ağrılar diye tabir edilen kısma girer. Kronik ağrılar şeklinde devam eden bu rahatsızlık yıllar boyunca aralıklı ya da sürekli sizi rahatsız eder. Bölgede ki mekanik problemlerden kaynaklanan bu rahatsızlıklar üşütme ve terleme ile de oluşabilir. Spazm olan dokudaki sorunların çözülmesi için farklı yöntemler kullanılsa da bunlardan kurtulmak o kadar kolay değildir. Omurganın yapısı itibariyle sırt bölgesi orta bir hatta yer alır. Bu orta hatta konumlanması oturma ve ayaktaki pozisyonlarda önemli görevler yüklenmesine sebep olur. Pozisyon olarak doğal eğriliğinin korunamaması ise mekanik ağrıların temelini oluşturur. Bu ağrıların edinilmesi oturuş ve duruş pozisyonundaki dengesizliklerin başlamasından bir süre sonrasında olur. Kas yapıları kemiklerin aldığı pozisyona göre uzunluk gerilim ilişkisinde sorun yaşamaya başlar.

               Ağrıların ne zaman geçeceği ise oldukça büyük bir merak konusudur. Ağrı kesici ve kas gevşeticilerle geçici çözümler aramakta yeterli olmadığında fiziksel tedaviler üzerine gidilir. Ağrının sebebinin ortaya konulması ise işin başında yapılması gereken en önemli şeydir. Mekanik sorunun tespit edilmesi gerekir. Omurga eğriliklerinin doğal sınırlarında olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bunların kasların yapısına olan etkileri de bu şekilde ortaya konulur. Öncelikle bu anormalliklerin düzeltilmesi gerekir. Bu şekilde ağrılarında kurtulmak mümkün olabilir. Böyle bir bakış açısıyla ve yeni bir yaklaşımla kalıcı bir çözümde elde edilmiş olur.

               Sırt ağrılarından ne zaman kurtulacağınızı merak ediyorsunuz cevabı hayat tarzımızdaki değişiklerde gizlidir. Postür deki hataların giderilmesi ile kas uzunluk ve kuvvet ilişkisinin düzeltilmesi ağrılarında kalıcı çözümünün anahtarıdır. Spazm olmuş kaslarında uygun yöntemlerle tedavi edilmesi ile hayatınıza rahat bir şekilde devam edebilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 1255 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.