Hilmi YOL

Hilmi YOL

Siyaset ve Siyasetçi

Siyaset ve Siyasetçi

Siyaset; devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış

Siyasetçi ise siyaset işini yapan kişidir

Siyasetçinin özellikleri nasıl olmalı ?

Eminim ki birazdan yazacağım siyasetçinin özelliklerini okurken bir anda tebessüm edeceksiniz. Çünkü şu anda herkesin kafasında şekillenen siyasetçi yazılanın tam aksine bir özelikte gibi anımsanıyor.

Nasıl olmalı iyi bir siyasetçi ?

İyi bir siyasetçi; sözde değil özde dürüst olmalı, özü sözü bir olmalı, verdiği sözleri tutmalı, gizli hesaplar peşinde olmamalıdır. Toplumun sorunlarını bilen halkın içinden birisi olmalı, yapacağı göreve bilgi, beceri ve donanımı yeterli olmalıdır. Halkın yanında, haksızın karşısında olmalı, cesaretli ve mütevazi olmalıdır. İyi bir lider özelliği ile hizmette sınır tanımamalı, hizmeti adamına göre değil, hakkaniyet ölçülerinde kişi gözetmeksizin yerine getirmelidir. Yapacağı hizmetlerde öncelik sırasının ne olduğunu bilmeli, gereksiz harcamalardan kaçınmalıdır. Bir partinin değil tüm halkın başkanı olmalı ayrım yapmamalıdır. En önemlisi de o ili, ilçeyi temsil edebilecek bir duruşa  bir vizyona sahip olmalıdır.

Peki bizim zihnimizde ki siyasetçi nasıl?

Siyaset yapan kişi dürüst olmaz. Yalanın birini söylerken, diğerini zihninde canlandırır. İş vaadi için verdiği yemini kısa süre içerisinde unutur. Çıkar için dün dost olduğu ile düşman, düşman olduğu ile dost olur. Kişilerin yüzüne göstermelik güler arkasından kuyu kazar. Bol keseden atan, koltuk sevdalısı ve oturdu mu koltuğa yapışan yapamayacağı vaatlerde bulunan, seçimden seçime laf cambazlığıyla yerini korumaya çalışan kişiler olarak anlarız. Halkın böyle anlamasın sebebi yine siyasetçiler kendileridir.

İşte şu anda bir çoğumuzun zihninde ki siyasetçi bu.

Fakat üstlenilen görev aslında oldukça kutsaldır. Bir bölgenin idaresine talip oluyorsunuz. Eğer bir bölgeye hizmet için siyasetin içerisine giriliyorsa, siyaset yapanda donanımlıysa işte değişim orda olur.

Birde siyasetin meslek edinildiği yer vardır ki, geçmişi ve geleceği karanlık olur o yerin. Hiçbir siyasetçi siyaseti kendisine meslek edinmemeli. Kendisinden çok bölgenin çıkarlarını gözetmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hilmi YOL Arşivi