Hilmi YOL

Hilmi YOL

Tozlu Raf

Tozlu Raf

 Hiçbir zaman gazeteciler kendilerini telefonla arayarak görüş ve yorumlarını bildiren okurlarının isimlerini vermek gibi bir hatada bulunmazlar. Fakat bu kez beni arayan okurumun ismini özellikle yazacağım, çünkü kendisi çok ısrarla ismini yazmam gerektiğinin altını çizdi. Kendisi Eskilli fakat Konya'da yaşayan ekmeğini Konya'da kazanan bir isim. Ahmet Talaşlı. Eskilli, kendisini kamyoncu Kadir'in oğlu olarak tanır. Kendisi Ziraat odası seçimleri öncesi beni aradı. Telefonda, “ ben sizin www.haberfark.net sitenizi sürekli takip ediyorum. Haberlerinizi ve yorumlarınızı yakından izliyorum. Kardeşim bu Eskil'de belirli kişilerden başka kimse yokmu? Siyaset yapacak. Her adaylıkta bu isimler karşımıza çıkıyor. Eskil artık bu isimlerden kurtulmayacak mı, sizler ne güne duruyorsunuz? Eliniz armut mu topluyor?  Çok sayıda genç var neden onlar çıkıp aday olmuyor?” diye sitem etti. İlçemizin genç beyinlerine ilanen duyurulur.

Bugün güzel olduğu kadar ilginç bir haber öğrendim. Aksaray Mercedes Benz fabrikası yaptığı inceleme sonucunda Aksaray'ın ilçeleri arasında eğitim kaynağı en az olan ilçenin Eskil olduğunu tespit etmişler. Bundan dolayı ilçemizde ki okullara kaynak kütüphane kuracaklarını ifade etmişler. Ya Mercedes Benz olmasaydı ilçemize kaynağı kim sağlayacaktı? Zamanın birinde ilçe kaymakamı Deniz Zeyrek ilçenin ileri gelenlerini toplayıp bir kitap kampanyası düzenlendi. Para toplamaya yetkili olarakta, Mustafa Yol, Gürsel Özkan, Mustafa Öztürk ve Kemal Tura'yı seçtiler. Tabi bu heyet ellerine makbuzu alarak para toplamaya başlayınca, bazı kişiler “ kesin bir menfaatleri vardır” diye laf çıkartsalar da toplanan paralar sayesinde kütüphane canlandırıldı. Peki sonuç ne oldu? Heyetteki arkadaşların arkasından yapılan konuşmalar ve  bir okulun tozlu raflarında yer alan kaynak kitaplar.

Biz AKATDER'i kurduğumuzda bilgilendirme toplantılarında sürekli duyduğumuz bir kelime var. 'Ağacı dikmek kadar bakmakta önemli' diye. Evet aynen öyle kütüphaneye kaynak bulmak kadar kaynakları kullanılır halde tutmakta önemli.

Daha önce bu konuyu dile getirmiştim. Tekrar getirmemin sebebi, ilçemizin en büyük sorunu eğitim. Öğrencilerimizin kaliteli eğitim alması için bol kaynağa ihtiyaçları var. Bunun için Mercedes Benz'den veya başka bir firmadan gelecek yardımı beklemeyelim. İlçemize ciddi manada ihtiyaçları giderebilecek bir kütüphane ortaya çıkaralım. Umarım çok şey istemiyorum. İstiyorsam da kendim için değil sadece çocuklarımızın eğitimi için istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hilmi YOL Arşivi