Hilmi YOL

Hilmi YOL

Yapıldı, Koruma Zamanı

Yapıldı, Koruma Zamanı

“İlçemize değişik illerden yada bölgelerde hergün misafirler gelip gidiyor. Bir çoğu ilçede alıveriş yaparken belki de milletin müşterek kullandığı ihtiyaç yerlerinden birisi olan tuvaletleri kullanıyorlardır. Sakın yine mi tuvaletler demeyin, bu çok çok çok önemli bir konu. Öyle ki bazılarımız tuvaletlerden çıkarken içimizden bir şeyler mırıldanarak çıkıyoruz. Ha bu arada altını çizmek istediğimi bir detay var. Bu tuvaletlerin temizliğinden ziyade kullanırlığı. Tuvaletlerin neredeyse hepsinin PVC olan kapıları kırılmış vaziyette. Bunun yapan bizleriz. Yazık değil mi hepsi birer milli servet. Her ay yeni bir lamba yeni bir çeşme takılıyor. Bunda ne belediyenin nede görevlinin suçu var. Eğer akşam takılan lamba sabaha kırılıyorsa demek ki bunda sorun duyarsız vatandaşların. Lütfen biraz daha duyarlı olalım. Hepsi birer milli servettir.” Şeklinde yazmıştım.

Eskil belediyesi ilçemiz merkezine ilçeye yakışır iki tuvalet yaptırdı. Belediyenin büyük bir eksiği gözüme çarptı. Genelde belediyeler bu tür bir şey yaptıklarında üzerine “ Biz Yaptık Siz Koruyun” yazısını yazarlar. Ben öyle düşünüyorum ki ilçemizde böyle bir sözü yazmaya gerek yok. Çünkü vatandaşımız o tuvaletin her tuğlasında Eskil’in hakkını olduğunu bilirler ve kendi malları gibi korurlar. Gerçekten yapılan tuvaletler ilçemize yakışır durumda. Fakat birkaç küçük eksiğini de yazmadan edemeyeceğim. Kapı arkasında askılık ile sabunların konabileceği sabunluklarda olsa daha iyi olurdu görüşündeyim. Bilmem sizler ne dersiniz.

Yok Artık Kimse Küfretmiyor

Keşke giden PTT müdürümüz burada olsaydı da parkın son halini görseydi. Balkondan “ gençler ayıp oluyor, bakın burada aile var. Saatlerdir deli gibi bağırıyor küfürler ediyorsunuz. Sizin gibi gençlere yakışıyor mu?” kelimeleri hala kulaklarımda. Şimdilerde parkta farklı bir hava var. Eskil belediyesi işletmesini ihale yolu ile özel kişiye devretti.  Artık akşamları öyle parkta birbirine küfreden, etrafı rahatsız eden kişilere rastlamak imkansız. Bunun yanında gündüzleri de farklı bir ortam ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşın rahatça oturup çayını içebileceği ,sohbetini edebileceği hatta yemeğini yiyebileceği bir park oldu. Parkı alan işletmeciler hem işin uzmanı olduklarını, hemde bu işte gayet ciddi olduklarını göstermeye başladılar.  Bir doktor arkadaşımızın yazdığı köşe aklıma geldi bu arada. Hocam keşke gelsende Eskil’i birde şimdi görsen. Parkta oturup bir çay içsen hacı emmilerle bir sohbet etsen. O zaman gittiğin yerde kavga edersin Eskil’e fakülteyi hala neden vermediniz diye

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hilmi YOL Arşivi