Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Yeni tribüne turnuva yakışır!

Son yıllarda ilçemizde düzenlenen turnuvalar ve her yıl yapılması Eskil açısından çok önemli bir gelişme olarak göze çarpmaktadır.

Turnuvanın asıl amacının Sayın Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’ın daha önceki yılarda belirttiği gibi "Mahalle ve köyler arasında dostluk bağını güçlendirmek, İlçe genelinde sosyal aktivitelerini artırmak, sporu geniş kitlelere yaymak ve sevdirmek, kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla” başlatmış olduğu girişim Eskil’e Maddi Manevi çok şey kazandırdığı bilinmektedir. Bunu geleneksel hale getirmesi ’de güzel bir gelişmedir.

Turnuva esnasında bazı hususların göz önünde bulundurulmasının ’da Faydalı olacağı kanaatindeyim Bu hususlar;

· Kavga, dövüş veya tehdidin olmaması,

· Gerekli güvenlik ve sağlık önlemlerinin alınması,

· Sporda şiddet ve düzensizliği önlemek için çıkarılan kanunun göz önünde bulundurulması,

· Sahada oynayacak futbolcuların atmosferi yükseltecek davranışlardan kaçınması,

· Geçen turnuvada oluşan olumsuzluklardan ders çıkarılması gibi daha bir çok husus çıkarılabilir.

Kısaca Herkesin özgür ve rahatça oynayabilmesi için ortam sağlamak bunun içinde ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında yetkili ve görevlendirilmiş kişilerin biraz daha hassasiyet davranmaları köy futbol takımı yetkililerinde yardımcı olmaları gerekir.

Burada önemli olduğunu düşündüğüm bir konuya temas etmek istiyorum. Bu turnuvalar ilçemizde bu yıl 6. Yılına girdi. buda süreklilik açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Nitekim her geçen yıllarda yaşanan olumsuzlukların turnuvalardaki olumsuzluklar giderek azalıyor. Bildiğim kadarı ile tribün tamamlandı. Yeni tribüne de turnuva yakışır.

Sonuç, Olarak Eskil Belediyesinden ve ilgili birimlerden ricam turnuvanın bir an önce çalışmalarının yapılması  en büyük temennidir. turnuvaya Katılacak tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1429 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum