Hilmi YOL

Hilmi YOL

Yer Nerde

Yer Nerde

Bir üniversite sevdasıdır sürüp gidiyor.Tabiri caiz ise ilçemizin ileri gelenleri bir araya geldiler. Dernek kurdular, üniversitenin ilçemize kazandırılabilmesi için neler yapabiliriz bu konuda görüş alışverişinde bulundular. Her kafadan bir ses çıktı. Çoğu zaman toplantılarda ortak nokta bulunduysada, zaman zaman kirli siyaset yapan kişiler alınan kararları değişik yönlere çekmek istediler. Bütün bunlar olup giderken kurulan dernek yetkilileri ilk iş olarak vatandaşlardan yardım alma yönünde çalışmalar başlattılar. Her dükkana bir kumbara kondu. “Damlaya damlaya göl olur” mantığıyla. Geçtiğimiz yıllarda eskil İmam Hatip Lisesinin yapıldığı gibi vatandaşların yardımıyla bir okul inşa edilecek ve Aksaray Üniversitesine,” Alın size alt yapı. Binanız hazır verin yüksekokulumuzu yada fakültemizi diyeceğiz. Bir çok hayırsever vatandaşımız maddi ve manevi yardımlarını vermeye başladı.  Eskil Belediyesi tarafından tahsis edilen bir araçla geçtiğimiz dönem belediye başkanı adayı olan Mustafa Sanlav köy ve yaylalarda ki vatandaşlarımızı gezerek okul için yapılacak yardımın faydaları konusunda bilgilendirme yapıyor ve vatandaşlarımızı yardım etme yönünde bir eyilime teşvik etme çabasını sarfediyor. Bunda da başarılı olduğundan hiçbir kuşkum yok. Fakat yardım toplama esnasında yaylalarda ki ve merkezde ki vatandaşların ortak sorusu “ Okul yeri neresi olacak”. Herkes bu sorunun cevabını arıyor.  Bu soru dernek yetkililerine sorulduğu zaman iki şık karşımıza çıkıyor.

  1. Sanayi bölgesine yakın daha önce tesbit edilen bir bölge. Bu bölge okul için hazırlanacak. Ama kesinlik kazanmamış durumda
  2. Eğer vatandaşlarımızdan beklenenden daha fazla bir destek olursa Atatürk Yatılı Bölge okulu ilerisinde daha geniş bir araziye yapılması planlanıyor.

Bu şıkların hiç birisi kesinleşmiş değil. O kadar zor olduki okulun yerini tesbit etmek. Şu anda vatandaş somut bir şey bekliyor. Bu zamana kadar yapılan çalışma oldukça memnun edici durumda. En büyük sıkıntı yerin hala tesbit edilememiş olması. Her ne kadar birkaç yer söylensede, resmi olarak dernek yetkilileri çıkıpta,” Okulumuzun yapılacağı yer şurasıdır” diye bir açıklamada bulunmadılar.  Şimdi yeri tesbit edilmiş olsa en azından inşaatın hazırlık çalışmaları başlamış olsa daha farklı bir durum ortaya çıkardı. O günü görmeyi çok isterdim. O günden kastım İmam Hatip Lisesi binasının ilk temel atma töreni. O gün eline küreği alan ilçemizin maddi durumu iyi hayırsever vatandaşlarımız adeta birbirleriyle yarışmışlar yardım konusunda. Eline küreği alan her attığı kürek için bir miktar para vermiş. Demek istediğim gayet net bir şekilde anlaşılıyor umarım. Yeri kesinleşmiş, ilk kazması vurulmuş bir inşaat için her atılan bir kürek harç yardım olarak dönecektir. Umarım dernek yetkilileri bu konuda bir an önce çalışmaya başlarlar ve en kısa zamanda okul inşaatının yapılacağı yeri tesbit ederler. En azından vatandaşlarımızın kafasında ki ,” Okulun yeri neresi olacak” sorusu netlik kazanır. Okulun yeri bizim ilçemiz için o kadar önemli değildir. Önemli olan ilçemize yüksekokulun kazandırılması. Ama nedense vatandaşlar illa ki okulun yerini öğrenmek istiyorlar. Dernek yetkililerinin bir an önce yeri tesbit etmeleri gerektiği kanaatindeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hilmi YOL Arşivi