Mutlu Eskilli

Mutlu Eskilli

Yöneticilikte sadece Halkla İlişkiler yeter mi?

Yöneticilikte sadece Halkla İlişkiler yeter mi?

“Kıl beşini gör işini”
“Kıl beşini al maaşını"
“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın”
“Her koyun kendi bacağından asılır”
“Eğ başını, gör işini”
Günümüzde bir çok yöneticinin yönetim felsefesine yön vermiş sözler!
 “Suya sabuna dokunmayan!” yaptıkları sadece halkla ilişkiler!
Siyasilerle arayı iyi tutmak ve bolca halkla ilişkiler.
Oysa bir yöneticinin ya da seçilmişin asli görevi kanunlarla mevcuttur.
Kim halkla ilişkiler çalışmasını çok yaparsa, kendinin en iyisini yaptığını halk ve devlet yönetimi tarafından en çok sevilen ve beğenilen olduğuna inanıyor!
Oysa kanunsuzluklara karşı demir yumruk, iletişim halindeki insanlara karşı ise bir ana-baba gibi şefkat ve merhametli olunmalı.
Mesela Eskil’de belediye yoğun bir şekilde meraları koruma savaşı verirken, köylerde neden aynı mücadele verilmiyor?
Eskil Belediye Başkanlığı’nın ardından köyünün merasına koruma çabası içinde giren Katrancı Muhtarı adeta aforoz edilirken, Katrancı Muhtarının itirazlarına müspet ya da menfi iki kelam etmeyen Celil ve Filikçi Köyü muhtarlarına sitem bile edildi mi?
Yani suya sabuna dokunmazsan sana viz diyen yok!
Afiyet bal şeker olsun, köylere iftara giden kaymakamız halkla içi içe ve iletişim boyutuna katkı sağladı, güzel bir iletişim örneği sergiledi. Şimdi gerekli yerlerde devletin kararlılığını gösterileceğine inanıyorum. Aynı köylerde işgallere karşı feryatlar arşa yükseldi... Aynı köylerde işgalleri gidermek için adım atılacaktır mutlak.

Sayın Kaymakamımız ve yetkililerden beklenen budur.
Ya Eskil Merkez!
11 Nisandaydı galiba..
İşgalli hazine arazilerine tecavüzcüleriyle nikahlandırdık!
Öyle ki memleketimde benim de bir arsam olsun diye Konya’dan koşa koşa Eskil’deki ihaleye giden bir hemşerimizin sitemleri çok şey anlatıyordu...
“Eskil’de arsamın yanındaki parsel ihaleye çıkmıştı, herhalde bedeli 400 Bin TL vardı ki daha kör noktadaki arsa 360 Bin TL’ye satıldı. Ancak söz konusu arsa işgalcisinde 100 Bin TL gibi bir rakamda kaldı. Yani bir arsa ki 4’te bir fiyata gitti ve devletimizin sadece burada zararı 300 Bin TL. 100 Bin TL’ye arsaya konan kişi dilersen sana 500 Bin TL’ye en kısa zamanda devredebilirim demesin mi? O anda söyleyecek iki kelime bulamadım.... Sahi Eskil gibi bir yerde bu arazilerin korunması çok mu zor!”

Görevi bu işgallere karşı söz konusu arazileri korumak olanlar görevlerini yeterince ifa etmediklerinde oluşacak zarar, belki bu dünyada görmezden gelinecek ama öte dünyada sevaplarından mahsup edileceği bir gerçek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mutlu Eskilli Arşivi