Hilmi YOL

Hilmi YOL

Belgemen ve MHP

Belgemen ve MHP

Aday adayları kendilerini ortaya atıyor. Peki ilçemizden aday adayı olabilecek bir isim çıkmayacak mı?

 

Geçtiğimiz dönemde DP’den ikinci sıra adayı Mevlüt Yol’a beklenen oy çıkmadı. Aslında beklenen oy çıkmadı kelimesi doğru değil. Doğru olan atılması gereken oy atılmadı. Bunun altında herkesin kendince haklı nedenleri var.

 

Mevlüt Yol barajı aşabilecek bir partiden aday değildi. Partisi barajı aşsa bile kendisi seçilebilecek bir sırada değildi. Bahaneler büyük. Artık geçen geçti, bundan sonra önümüze bakacağız. Önümüzde yeni bir seçim daha var. Benim yıllardır dikkatimi çeken olay sizlerinde dikkatini çektiğine eminim. Aksaray’ın yüz haneli bir köyünden milletvekili çıkıyor, ama 30 bin nüfuslu ilçesi Eskil den çıkmıyor. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. En başta ki nedeni ise kimsenin cesaret edip milletvekili adaylığına çıkmaması.

 

Bu dönem bir değişiklik olacağı kanaatindeyim. Eskil eski Belediye Başkanı; şu an Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Necati Belgemen’in Ankara’da MHP teşkilatı ile görüşme yaptığı, kendisine ikinci sıranın verildiği dedikoduları geçtiğimiz hafta ilçemizin gündemine düşmüştü.

 

Necati Belgemen ile görüştüm. Kendisi böyle bir durumun olduğunu, kendisine ikinci sıranın verildiğini fakat kabul etmediğini söyledi.

 

Şu an itibarıyla netlik kazanan bir durum var ortada. Oda MHP Aksaray için Necati Belgemen’i ikinci sıra adayı olarak görmek istiyor. Fakat Necati Belgemen birinci sıra konusunda ısrarlı. Israrlı olmaktada haklı. Çünkü MHP Eskilli bir adaya birinci sırayı vermesi durumunda Eskilde ki oy potansiyelinin çoğuna el koymuş olacak. Neden derseniz, uzun bir dönem Eskil siyasetine damga vurmuş, hala da Eskil siyasetinde büyük bir role sahip bir kişinin aday olarak gösterilmesi oyların MHP’ye kayması yönünde çok büyük önem arzetmektedir.

 

Belki bir çoğu benim yazdığım görüşe katılmayacaktır, Ama MHP bunu çok iyi bildiği için Necati Belgemen’e ikinci sırayı verme kararını aldı. Kim ne düşünürse düşünsün Necati Belgemen’in ısrar etmesi durumunda MHP birinci sırayı bir kez daha gözden geçirecektir. Tabi bu arada Eskil teşkilatına da çok büyük görevler düşmekte. Peki ya MHP ikinci sırada ısrar edecek olursa;

 

Bu durumda MHP Eskil teşkilatı Necati Belgemen’e yakın bir ismi veya siyasi kariyeri olan bir ismi aday olarak gösterebilir. Peki bu durumda bir şey olur mu? Buda Ak Partinin adayının kim olduğuna bağlı. Latif Ağır’ın Sultanhanılı olması nedeniyle halk üzerinde bir ön yargı yeralmakta. Ak Partinin ikinci veya üçüncü sırada göstereceği adayın ismi Eskilden çıkacak sonucu belirler. Tabi her şey için daha çok erken. Ama erken demeye gelmiyor. Sayılı gün çabuk geçiyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Hilmi YOL Arşivi