“ Bende Ahmet Aksaray-im”

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu Perşembe günü ilimize gelerek ilk mitingini yaptı. Tabi gelirken de heybesi dolu geldiğini söyledi. Verdiği sözler içerisinde, Hasandağı Havaalanı, hızlı tren, yük tireni, doğalgaz depolama alanı, yeni hastane, araştırma hastanesi ve ardından Tıp Fakültesi gibi sözler verdi. Aslında Hastane, hızlı ve yük treni zaten gündemde vardı ve bununla ilgili geçtiğimiz günlerde Ak Parti il başkanı Karatay tarafından slayt gösterimi ile basına tanıtılmıştı. Daha önceleri Milletvekilleri Alaboyun ve İnceöz konuyu sürekli gündeme getiriyordu. Yeni olarak Havaalanı, araştırma hastanesi ve tıp Fakültesi yeni müjde.
Sayın Başbakanın verdiği sözler içerisinde bana göre hızlı ve yük treni ile Hastane üzerinde durmaya gerek yok. Çünkü bu hizmetlerin geri dönüşümü yok çünkü her şeyi bitmiş vaziyettedir. Bu üç hizmeti ama bugün ama yarın Aksaray alacaktır.
Burada önemli olan Niğde ile Aksaray arasına yapılacak Hasandağı Havaalanı. Bu düşünceyi ben üç beş defa Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’dan dinledim ve benim programlarımda da söyledi. Sadece Aksaray yerine Niğde ve Aksaray’ın yararlanacağı orta bir yerde olursa bundan Karaman ve Ereğli ilçesi de yararlanabilir demişti.
Bir Milyon metreküp doğal gaz depolama alanı için Sultanhanı ve Konya arasını düşünmesi de burada çok büyük bir ekonomik kaynak ile iş potansiyeli artacak. Yani işsizlik nerede ise bu bölgede son bulacağı kanaatindeyim.
Tıp Fakültesi yerine önce araştırma hastanesinin yapılması bende en akıllı iş olsa gerek. Eğer araştırma hastanesi yapılıp faaliyete geçerse Tıp Fakültesi için hazır bir sağlık alanı olmuş olacaktır. Tıp Fakültesinin kuruluşunu alırsınız ama bir 20 sene faaliyete geçmesini beklersiniz. Altyapı ve Fakülteye çalışacak hastane olmazsa tabeladan öteye gitmez. Kırşehir’e Tıp Fakültesi verildi ama hala temeli atılamadı. En azından Tıp Fakültesi sözünün bir Başbakanın ağzından çıkması da güzel bir vaattir.
Birazda mitingden bahsedersem taraf gözü ile bakanlar bana atmışın diyecekler. Ama ben yüksek bir yere çıkarak 4 ayrı kareden miting alanın fotoğrafını çektim. Sosyal medyaya baktığımda mitinge yarım saat öncesi resimler çekilip atılmış. Eğer objektif gözle bakacak olursan Sayın Tayyip Erdoğan’ın mitingi kadar coşkulu ve kalabalık olmasa da, gördüğüm kadarı ile mitinge başlamaya 10 dakika kala miting otobüsünden saat kulesine kadar insanla dolu idi. Tabi kişi sayısına çetele tutmadım.
Buraya ne kadar adam sığar sığmaz onu ben bilmem ama ben resimledim resimler elimde. Başkalarını hoşnut etmek içinde bir şeyler yazacak değilim ama objektif baktığımda fevkalade kalabalık vardı. Meydan birde eskisi gibi değil genişledi diğer liderleri de görüp yazacağız.
Önce İl Başkanı Sayın Kadir Karatay ve ardından da Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı kürsüye geldi. Miting alanına hitaben birer konuşma yaptılar. Başbakan dışında alkışlara dikkat ettim en çok alkışı Haluk Başkan aldı.
Sayın Başbakan konuşmasına başlarken Aksaray’ın manevi değerlerini ve ilçelerini sayarak konuşmaya başladı. Velilerimizin isminin sonuna gelen Aksaray-i cümlesini kendisine uyarlayarak, “ bende sizin kardeş ve 4 dördüncü vekiliniz olarak Ahmet Aksaray-im” dedi.
Aksaray’da Kürt aşiretinin varlığını bilmesi nedeniyle burada Selahattin Demirtaş’a vurarak, “ Taksim meydanını bizim için Kâbe diyebiliyor, doğuda Müslüman batıda başka birisi. Sen bu sözü cesaretin varsa gidip Diyarbakır’ın bir camisinde söyleyeceksin bak bakalım sana ne yaparlar. Kılıçdaroğlu ile Demirtaş’ın bir farkları yok. CHP HDP barajı aşması için doğuda onları destekliyorlar” dedi.
Şu cümlesi ise gerçekten çok hoşuma gitti; “ sizin evinizin kapısını evi barkı olmayan sokakta kalmış birisi çalsa kapınızı açmazmısınız? Suriye’den evsiz barksız sokakta kalmış insanlara kucak açıp sahip çıktık diye Kılıçdaroğlu rahatsızlanmış. Onları iktidara gelirsek tekrar geri göndereceğim diyor” dedi.
Tabi yine konuşmasının başında ülke istikrarına değinerek ekonomimizin güçlendiğine vurgu yaptı. İMF borç para almak için kapılarında beklerken bugün onlara borç verir hale geldik. Eğer ekonomimizin düzenli ve istikrarını istiyorsanız bize destek olun, onlar konuşur biz yaparız dedi. Tabi bu arada yolunu kesen Sultanhanı içinde ilçelik sözü vermesi Sultan Hanlılara hayırlı olsun.

Bu yazı toplam 1246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.