Hilmi YOL

Hilmi YOL

Bir Garip Çelişki

Bir Garip Çelişki

İnternet sitemiz haberfark.nette ki haber ve makalelerimize çeşitli yorumlar ekleniyor. Yorumlarda öyle bir durum ortaya çıkıyor ki, Antalyada ki trafik kazasını dahi Necati Belgemen, Şerafettin Meral, Niyazi Alçay'a bağlıyorlar. Yapmayın dedik, gençler dedik, eğer ikilik Eskil'e zarar veriyorsa siz yapmayın dedik, Ama trafik kazasını bile ikiliğe bağlayanlar var.
 Geçtiğimiz hafta ki yazdığım Futbol takımı ve Eskil siyaseti başlıklı köşe yazıma yazılan yorumlardan bir kaçı dikkatimi çekti. Değinmeden geçemeyeceğim. Yorumlardan birisinde sevgili site ziyaretçilerimizinden birisi ,” eskilde biter ikilik ne zaman şimdiki yaşlilar bitince :)” yazmış. Bir diğer okurumuzda yorumunu “meral niyazi belgemen tarih oluyor-yep yeni adayımız ve ekibimizle eskile yakışır ne varsa yapılacak artık bu eskil hizmet istiyor ikilik sefalet haksızkık yolsuzluk iftira hakaret istemiyor hizmet istiyor -geçmişi sileceğiz yaşı seksene gelenler bir olacak kabire girecek ve eskil huzura kavuşacak” . Buna benzer onlarca yorum. Çogunluk ilçemizde ki mevcut yaşlıların olmaması dururumunda ikiliğin ortadan kalkacağını savunuyorlar.
Peki butün bu düşünceyi ortaya atanlar, yorum yapanlar nasıl oluyorda, bir trafik kazası haberinde bile “İKİLİĞİ” ortaya atıyorlar. Acaba bu haberlere yorum yapanlar genç nesil değilde, yorumcuların bahsettiği yaşlı kesim mi?
Merak ediyorum, 70 yaşında ki Mehmet amca mı? yorumlarda “İKİLİĞİ” ortaya atıyor. Yazılan haberlere “ Bizim tarımla ne ilgimiz olur. Bize A şahsından B şahsından bahset kardeşim. Tarımdan bize ne” şeklinde yorum yapıyorlar.” Lütfen yapıcı yorumlar yapalım. Bu ilçe umudunu artık genç nesillere bağladı. Tüm dünyanın dikkatini çeken Tuzgölü için, Türkiye de sadece Eskil'den tepki geliyor, bu tepkiye de, “ Çalışacak adam bulamazsın, herkesin eli boş Tuzgölünde geziyor” gibi bakış açısıyla bakılıyorsa, demek ki yaşlıların olmaması hiçbir şey değiştirmeyecek.
Lütfen aklımızı başımıza alalım. Eskil bizlerden çok şeyler bekliyor. Tuzgölünde yapılan eylem çok ses getirdi. Artık gençlerimizin ufkunu açma zamanı geldi. Yaşlılarımızı rahmetli etmekle sorunlar çözülmeyecek. Sorunlar yöntem göstererek, fikir üreterek çözülür. Artık kısır döngüleri bırakalım. A. Şahsı B şahsı dönemi kapansın. Yeni nesil her ne kadar düşüncelerimizi yenileyelim desede, görünen o ki sadece bedenler yenilenmiş, düşünceler hala eski düşünce. Önümüzde bir şansa daha var unutmayalım. Gün gelip bizim torunlarımızda bizi sağıken öldürmesinler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hilmi YOL Arşivi