Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

BU SÖZLER BİZİ ANLATMIYOR

BU SÖZLER BİZİ ANLATMIYOR

 “... Eskil’de evlenmeler genellikle akrabalar arasında olup, görücü usulüyle evlilik hala canlılığını korumaktadır. Akraba evliliğinin sebeplerinin başında ise mirasın ve tarlaların paylaşılmaması, malın dışarı çıkmaması gibi nedenlere dayanmaktadır. Bunun için evlilikler erken yaşlarda yapılmaktadır. Daha çocuk denecek yaşta nişanlar yapılmakta ve çocuklar erkenden evlendirilmektedir.” 

Eskil’de protokol listesi

Sitede yer alan protokol listesinin ilk sırasında ise 4 ay önce Eskil’den Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’ne tayin olan ilçenin eski Kaymakam’ı Deniz Zeyrek’in ismi yer alıyor.

Türkiye’de bir ilk! Köye bağlı yayla

Eskil’de İdari durum kısmında ise, kendisine bağlı bir belde, 8 köy ve 70 küsur yayla bulunan Eskil için kullanılan ifadeler ise şu şekilde:

“Eskil İlçesine bağlı bir belde, 8 adet Köy bulunmaktadır. Böğet, Başaran, Güneşli, Bayramdüğün, Celil, Çukuryurt, Katrancı ve Sağsak. Bu köylere bağlı 14 yayla bulunmaktadır.”

Şehitlerin isimleri okunmuyor

Ayrıca sitede 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan Eskilli şehitlerin isimleri, söz konusu alanda isimlerin üzerinde farklı resimlerin olmasından dolayı okumak mümkün olmuyor.

 

Ayrıca sitede birçok anlatım bozukluğu da dikkatten kaçmamaktadır.

Peki Eskil’de sosyal hayat böyle mi?

Evet, geçte olsa ilçemiz insanı okumanın önemini kavradı. Farklı meslek gruplarından onlarca kişi ülkemizin dört bir yanında görev yapmakta.

Öyle ki bundan 30 sene önce Eskil’de lisede okuyan öğrenci sayısı belki bir elin parmağını geçmeyecek sayıda iken, bugün işte her meslekten insanımızı görmek gurur verici.

Bu kadar okuyanın fazla olduğu bir memlekette daha çocuk yaşta evlilik ne kadar mümkün?

Ya da aman tarlam bölünmesin, mal gitmesin diye tarlası ve malı çok olan aile sayısı Eskil’de ne kadar?

Haydi öyle varlıklı aile çok diyelim, kaçı çocuk yaşta evladını 3-5 dönüm tarla için evlendirir?

Evet şu bir gerçek ki günümüz Eskil’inde bunun hiçbiri mümkün değil.

Ama İlçe Kaymakamlığı’mızın resmi sitesi www.eskil.gov.tr adresinde Eskil’de sosyal hayat bölümünde Eskil öyle bir anlatılmış ki sanırsınız ki toprak ağalarının yaşadığı, orada yaşayan herkesin maddi çıkarı ön planda tutarak evlatlarını daha çocuk yaşta nişanlandırıp, evlendiren bir memleket. Onlar için çocuklarının saadeti değil, mal önemli!

Şimdi Eskilli olup gurbette yaşayan bir ilköğretim öğrencisini düşünelim. Öğretmeni ödev veriyor. Herkes memleketini anlatacak. Bizim çocukta giriyor Eskil Kaymakamlığı’nın Eskil’de Sosyal Hayat bölümüne kes kopyala yapıştır.

Ya da Eskil’e tayin olan bir memuru düşünelim. Eskil nasıl bir memleketmiş diye giriyor siteye o canım ifadeleri! okuyor.

Evet Eskil Kaymakamlığı’nın sitesinde yer alan ve  Eskil’den uzaktan yakından alakası olmayan o ifadeleri 16 Kasım’da haberfark.net’te Bu İfadeler Eskilli’yi anlatmıyor şeklinde haber yaptık ama haberi yapmamızın üstünden 14 gün geçti o sözler hala ne yazık ki orada duruyor.

Bu durum Eskillileri üzdüğü kadar; kurumlar için bir ayna niteliği görevi yapan sitenin bu hali, Eskil Kaymakamlığı ve başta Kaymakam Bey olmak üzere kaymakamlık çalışanlarının imajı açısından da olumlu mesaj vermiyor.

BAŞKAN ALÇAY’IN AÇIKLAMASI
4.11.2010 tarihli “Anlamadım gitti” başlıklı yazımda Ak Parti’ye oy verdi gerekçesi ile 40 kişi işten çıkarıldı. Bölümüne ilişkin Başkan Alçay’dan açıklama geldi.
Başkan Alçay, belediyeden hiçbir kadrolu elamanı işten çıkarmadığını, çıkarılan kişilerin sözleşmeli olduğunu ve sözleşme tarihi bitmesi ile de tekrar sözleşme yapmak gibi bir yükümlülüğü olmadığını belirtti.

O kişilerin içinde çok nitelikli ve iş ahlakına sahip elemanların olduğunu kaydeden Alçay, “Sayın Şerafettin Meral döneminde Belediye’de kadro verme imkanı çok daha fazlaydı. Keşke o arkadaşlara kadro verilebilseydi.” Şeklinde konuştu.

Alçay, “Biz ilk fırsatta 7 arkadaşımıza kadro verdik, burada da olaya siyasi olarak bakmak yerine kadro vereceğimiz arkadaşlarımızın Eskilli olmasını ön planda tuttuk.” Dedi.

Evet kadro olayında işten çıkarmalar konusunda Başkan Alçay’ın açıklaması bu şekilde.

Kendisine açıklamalarından dolayı teşekkür ederim.

DEDİKODU İLE HABER YAPILIR MI?
Belediyenin kepçesi şuraya gitmiş, buraya gitmiş.
Alo Hilmi, Mevlüt, Gürsel, Kadir....
Gazetecim ben belediyenin kepçesini nerde gördüm ifadesi ile başlayan sözler
Evet bu tür telefonlara zaman zaman maruz kalıyoruz.

İnsanlar bizden dedikodu ile haber yapmamızı bekliyor çoğu zaman.

Elde belge var mı? Yok.
Madem bir yerde bir yanlışlık gördün. Artık nerdeyse herkesin cep telefonu iyi kötü fotoğraf çekiyor nitelikte. Uzaktan da olsa tut bir fotoğraf çek. Elinde somut bir belge olsun.

Bunu söyledin mi? “Şahit var” söylemini pat diye yapıştırıyor.

Sanki biz Kadı’yız. 2 şahit ile giydireceğiz o hükmü.

Yok, kardeşim kepçe nereye gider, nereye gitmez onu bilemem.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi