Hilmi YOL

Hilmi YOL

Buda Hainlik

Buda Hainlik

Vatan haini deyince aklımıza hemen, bir terör örgütüne üye olup, askerimize polisimize kurşun sıkan, devletin bölünmesi için çaba sarfeden, herhangi bir yabancı ülke için ajanlık yapan kişi gelir. Vatan hani kelimesi dilimizde Vatanın yüksek çıkarlarını hiçe sayarak, onun aleyhine iş gören kimse anlamındadır. Vatan haini sadece yukarıda ki özellikleri taşıyan kişimidir?.

Peki devletin malını bilerek kıran, onları kullanılmaz hale getiren, bilinçli bir şekilde yok eden, bunu yaparken de,” bu bir milli servet, ben bunu yapıyorsam ülkeme zarar veriyorum” diye düşünmeyen kişi acaba hain değil mi? Eskil Belediyesi ilçemizde vatandaşların kullanımına sunmak için iki adet WC yaptırdı. Gerçekten ilçemize yakışır birer eser oldu. Peki bu yapılan ve halkımızın kullandığı WC’lerin kapıları ne halde gören var mı? Ben söyleyeyim. Kapılarının kilitleri bilinçli şekilde kırılmış, lavabolarda kullanılan maşrapalar bilinçli şekilde yakılmış, zarar verebilmek için her türlü çaba sarf edilmiş.

Size soruyorum değerli okurlar bu vatan hainliği değilde nedir? Devlet milli servetin çoğunu terörle mücadele için harcıyor. Peki lavabolarda kullanılan ve bilinçli yakılan maşrapalar için para harcanmıyor mu? Devletin malına bilerek zarar verenler hainlik yapmıyor mu? Vatan hainliği sadece eline silah alıp dağa çıkarak devletin polisine askerine silah sıkmak değildir. Bu tür kişiler yukarıda anlamı olan vatan haini sınıfına girmiyor mu? Demiştik ya “Vatan hani kelimesi dilimizde Vatanın yüksek çıkarlarını hiçe sayarak, onun aleyhine iş gören kimse anlamındadır.”diye.  İşte buda bir vatan hainliği. Bunu yapanlara söyleyecek tek söz, eğer bu ülkede yaşıyorsanız devletinizin malına zarar vermeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Hilmi YOL Arşivi