Eskil'ide İlgilendirir

Çoğu okurumuzun söylediği bir söz vardır.

Ülke gündeminden bahseden çok. Siz Eskil’den bahsedin diye.

Yazılarımda hep Eskil’i ele alırım.

Ama birkaç gündür sabredecek halimiz kalmadı.

Çünkü bu konu Eskilli’yide ilgilendirdiği için, konudan bahsetmek zorundayım.

Son günlerde Ortadoğuda birde IŞİD ortaya çıktı.

Medya organlarında IŞİD hakkında değişik teoriler, varsayımlar ortaya atılıyor. Kimine göre Türkiye’nin çıkarttığı bir örgüt. Kimine göre başı Yahudi asıllı. Kimine göre ABD’nin bölgeye tekrar girmesi için çıkarttığı bir örgüt … Ama şu bir gerçek ki dini kullanıp insanlık dışı katliamlar yapıyorlar.

IŞİD, PKK terör örgütüyle savaşa başladı. İki gurubun arasında kalan Kürtler Türkiye’ye hücum etmeye başladılar. PKK teröristlerinin öldürülmesine gönlü razı gelmeyen PKK yandaşları ise sınırda askerimize taş ve sopalarla saldırıyor. Ne acıdır ki bizim paramızla beslenen milletvekili bile elinde taşla parasını yediği vatan evladına saldırıyor. Türkiye’yi ne hale getirdiler. Sınırdan girenin sayısı belirsiz hale geldi. Sınırdan geçişlerde kadınlar aranmıyor. Kimin ne geçirdiği ne yaptığı belirsiz bir hale geldi. Bu ülke bu yükü nereye kadar kaldıracak bilmiyoruz. Hükümet insanlık adına çalışma yaptıklarını söylüyor ama ülkenin gittiği durumun farkında değiller.

IŞİD’e karşı terör örgütüne Türkiye destek çıksın diye askeri taşlayanlar, sınırı köstebek yuvasına çevirenler…

O bölge ciddi bir güvenlik çemberine alınmalı. Bölgeye gelenler BM kontrolünde tampon bir bölgede toplanmalı. Her platformda kendini yırtan BM şimdi hiç sesini çıkarmıyor. Nasıl olsa tüm sorumluluğu üstlenmiş bir ülke var. Uğraşırsa Türkiye uğraşsın.

Huzurlu, güvenli bir yeni Türkiye beklerken. Sancılı bir döneme giren Yeni Türkiye ortaya çıkmaya başladı. İnşallah biz kaygılarımızda yanılırız. Korktuğumuz başımıza gelmez.

Geleni kabul ediyoruz, gün gelecek bu testi bu suyu almayacak.

Bu yazı toplam 2077 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.