Dr. Ünzile Girişgin

Dr. Ünzile Girişgin

Güvenli seks-2

7. Bebeğin babası onu nüfusuna alabilecek yaş ve maddi imkâna sahip olan bir birey midir? Yoksa biz de artık Hollanda gibi atılacak bebekler için bebek kutusu hazırlamaya mı başlayalım?

8. Beklenmeyen, istenmeyen gebeliklerin yok edilmesi için en çok başvurulan çözüm merdiven altı kürtajlar olup jinekologların para kazanma alanıdır. Bu kız çocukları müdahale sonrası kalkıp yürüyerek evine gider. Yanında belki bir kız arkadaşı ancak olur. O geceyi ailesinin yanında geçirir. Yaşadığı tablodan çoğunlukla ailesinin haberi olmadığı için onlardan psikolojik destek alabilecek durumda değildir. Kendisini gebe bırakan erkeğin yuvasında değildir. Soğuk yatağına tek başına ağlayarak uzanır ve ertesi gün kalkıp okuluna gider.

Oysa bizim töre ve inançlarımızda erkekler eşlerinden hamileyim kelimesini işittiklerinde “Baba oluyorum baba!“ diye naralar atarak Allah’a şükreder. Anne adaylarımızda bu müjdeyi sevdikleri ile paylaşıp heyecanla doğum hazırlıklarına başlarlar.

9. Kürtaj olan kızlarımızın yaşadığı psikolojik fiziksel travmayı atlatması aylar, yıllar alabilir. Bu kız çocuğundan aile ve cemiyet gelecek adına ne bekliyor olacak? Kızımız tekrar bir erkeğe güven duyup kolaylıkla bağlanabilecek mi?

Birer anne babada olması muhtemel meslektaşlarım gece başını yastığa koyduğunda o günü hiç anımsayacak mı? Kendi kız evlat, yeğen, kız kardeş vs. göz önüne getirerek empati yapacaklar mı?

10. Kürtaj sonrasında ölen, enfeksiyon, kısırlık gelişen kızlarımızı da göz ardı etmeyelim. Özellikle 10 haftalık yasal süreyi aşmış olan gebelikleri sonlandırma işleminde bunun yaşanmış örnekleri var.

11. Cinsel deneyimlerini yaşayan kız ve erkek çocuklarımız Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlardan ne ölçüde haberdarlardır?

Bu yazı toplam 3534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum