Köstek Değil, Destek Zamanı!

Değerli Okurlar,

Lafı hiç süslemeden, çok dolandırmadan, içimden geçen ilk cümleyi üzülerek yazacağım: Taekwondo kursu kapandı! Birçoğumuzun tanıdığı Eczacı Ömer ATUĞ’un gayretleriyle açılan ve yaklaşık beş yıldır çalışmalarını sürdüren taekwondo takımı ilçemizi her turnuvada başarıyla temsil etti. Sayısız kupa ve madalyayı ilçemize kazandıran takımımız, geçtiğimiz ay çalışmalarını sonlandırdı. Peki bu kadar başarıya imza atmış bir çalışma neden bitti sizce? Çok düşünmeye, beyin fırtınası yapmaya gerek yok. İlgisizlik, desteksizlik bu güzel uğraşın bitmesine ve uğraşı verenlerin pes etmesine yetti. İlçemizde –üzülerek söylemeliyim ki- futbolun öncelik derecesinin altında ezilen Teakwondo kursunun kapatılması ile yaklaşık 50 öğrencinin geleceğine, umuduna, yastığa baş koyduğunda kendini “şampiyon taekwondo sporcusu” olarak görme hayallerine de kilit vurdu. Doğup büyüdüğüm ilçemde her güzel ve geliştirici faaliyetin imkânsızlıklarla son bulması bana ziyadesiyle elem vermekte. Ömer ATUĞ’un, bireysel gayretleri ve fedakârlığı ile sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde Teakwondo takımı bu günlere gelmişti. Halk Eğitim Müdürlüğü Kurs açarak destek verdi ama sadece kursun geliri ile takım ayakta kalamadı. Hâlbuki belediye ya da kaymakamlık, fazla değil, makul bir destek ile taekwondo takımının kapatılmasını önleyebilirlerdi. Sonuç olarak ilçemiz çocuklarının yeteneklerini geliştirebileceği bir kursun daha kapanmasıyla yaklaşık 50 öğrenci eskisi gibi okuldan eve, evden de okula gidip gelmeye tekrar başladı. Böyle giderse ilçemizde sporun herhangi bir dalından bir çocuğumuzun yetiştiğini görmemiz de hayal olacak gibi.

Milli Sporumuz: Okçuluk!

Şimdilerde ilçemizde milli sporumuz “okçuluk” revaçta gibi görünüyor. Eskil’de böyle önemli bir spor dalının kursu açıldı ve bu kursun açılmasında İbrahim PARLAK hocamızın katkısı çok büyük. Eskil Belediyesi ve Eskil Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin desteklediği okçuluk kursu, Bayram Kırkıl yönetiminde faaliyete geçti. Sosyal medya üzerinden takip etme imkânı bulduğum kursa 7’den 70’e birçok kişinin katılımı, bu sporun yoğun ilgi gördüğünün en belirgin kanıtı. Okçuluğun çok keyifli bir spor dalı olduğunu da gözlemlerim ve ufak çaplı denemelerim itibariyle rahatlıkla söyleyebilirim. Yakın zamanda çocuklar için de açılacak olan kursa katılımın yoğun olması öngörülüyor.

Nihayetinde Eskilgücüspor…

İlk yarının tamamlanması ile iki haftalık bir dinlenme sürecine giren Eskilgücüspor, geçtiğimiz hafta ikinci yarının ilk maçını Aksaray 1989 Kulübü ile oynayacakken bu maç, kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Bu hafta Amatör lig kaldığı yerden mi yoksa 9. haftanın maçları ile mi devam eder bilmiyorum ama sonuç itibariyle bu hafta maçımız olacak. Son yazımda belirttiğim üzere, Eskil’in tek takımı olan Eskilgücüsor’a ne yazık ki destek yok! (Korkarım ki Eskil’de spor desteksizlikten gelişemeyecek!)Bu sezon Eskil’i başarıyla temsil eden Eskilgücüspor’a sadece Belediye desteği ile ayakta duruyor. İlçenin takımına zor anlarında destek çıkan gene Başkan Niyazi Alçay oldu. Eskil Belediyesi dışında destek olunmadığı gibi, futbolcuların eşofman takımında sponsor olmayı ilk başta kabul eden kurum, daha sonra yönetim kurulu kabul etmedi diyerek destek vermekten vazgeçti. Biz de ilk başta “tamam” sözü üzerine eşofman takımının siparişini vermiş ve üzerine söz veren kurumun reklamını yapmıştık. Vazgeçilmesi üzerine eşofman takımının giderlerinin bir kısmına biz yardımcı olurken biz kısmı da kulüp kasasından çıkmak zorunda kaldı. Takımın ilk iki maçta aldığı sonuçlar ortada… Öncesinde eleştirenlerin şu an tebrik ettiğini göremiyorum! Şaşırdık mı? Elbette “hayır”. Üzüldük mü? Elbette “hayır”. Çünkü onları ve niyetlerini biliyorduk, bu bakımdan olumlu bir beklenti içine girmemiştik.

Yazımı spor dışında bir konuya değinerek kapatacağım. Kalemimle kimseyi üzmek, kırmak, rencide etmek ve hatta işinden etmek asla istemem. Amacım her daim birlik ve beraberlikte tutarlı olmamızdır. Hem sporda hem de ülkemizde buna bilhassa son zamanlarda fazlaca ihtiyacımız var. Ve her zaman inandığım bir şey vardır ki kalem kadar güçlü bir araç yoktur meramımızı anlatmaya. Şair’in de dediği gibi, “Sen! Ben! Desin efrat, aradan vahdeti kaldı; Milletler için işte kıyamet o zamandır.”  Bu hafta da kalemimden dökülenlerle yeni yılınızı kutlar, bol sporlu günler dilerim.

Bu yazı toplam 2462 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.