Nerede o eski sınavlar

 ÖSYM,KPSS, Polislik sınavları vs. Bu tür sınavların yapıldığı dönemler geride kalmışa benziyor. Sınav dediğimiz an, sınavdan çıkar çıkmaz herkesin “ Sınav iptal mi olmuş?” sorularını sorduğu bir ortam aklımıza geliyor. İki yıl önce kopya, sızdırma ve şifreleme ile gündemi sarsan ÖSYM yeniden bir “soru sızdırma” skandalı ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmiştir. KPSS sınavı yapılalı günler oldu, ama “sınav iptal mi olacak?, Geçerli mi olacak?” soruları hala yanıt bekliyor. Yapılan sınavın akibeti günlerdir basında çıkan haberler sayesinde ortaya çıkarılmaya çalışılıyor, ama henüz bir şey çıkmış değil.
Öyle ki ÖSYM denildiğinde artık şifre, kopyalama ve sızdırma skandalları akla geliyor. 2010 yılı KPSS skandalının failleri MİT'in devreye girmesine rağmen de hâlâ faili meçhul kalmaya devam ediyor.
2012 yılında yapılan KPSS sınavına hayatını bağlamış milyonlarca insan bu kez de kaygı, kuşku ve şüphe içine sokulmuştur.
ÖSYM, KPSS'de çıkan soruları henüz yayımlamamışken çıkan soruların tamamına yakını internet sitelerine düşüyor. Bunu kimsenin açıklaması mümkün değil. Medyada öyle haberler yeralıyor ki, Sınav sorularının ticari pazarlık konusuna düştüğünün bile yeraldığı haberler bulunmakta. Artık sınavlar öyle bir hal almaya başladı ki, sınava girenler sonucu o kadar umursamıyorlar.  ÖSYM'nin öyle bir imajı sarsıldı ki, artık öğrencilerin eğitimini ölçen, eğitim ve bilgilerine göre yerleşmesi akla gelirken, şu zamanda, insanların aklına ölçme, seçme ve yerleştirme değil şifreleme, kopyalama ve sızdırma gibi kavramlar geliyor. Bu tür iddialara gençlerimizin geleceğini yakından ilgilendiren sınavlarla ilgilidir.  Vatandaşlar için ÖSYM, şaibeli sınav, tartışılan soru, yargılanan sorumlu ve istifa eden yetkili demektir.
KPSS'nin kopyaya, sızdırmaya, şifrelemeye uygun bir yapısının olması terör örgütü mensuplarını dahi harekete geçmeye teşvik ediyor.
ÖSYM'nin yapması gereken, kendini savunmak değil, iddiaların üzerine cesurca giderek bataklığı kurutmaktır. Yoksa daha çok hayaller yıkılacaktır

Bu yazı toplam 1932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum