Hilmi YOL

Hilmi YOL

Rozet Takmak Yetmez

Rozet Takmak Yetmez

Belediyeler yaptığı bir hizmetin korunması amacıyla üzerine büyük yazıyla yazarlar,
“ BİZ YAPTIK SİZ KORUYUN”. 
AKATDER Eskil Ağaçlandırma ve Kalkındırma Derneği bir nevi onu söyledi.
“ BİZ KURDUK SİZ DESTEK OLUN”
Bir hizmeti aynı anda birden fazla kişi yada kurumun yapması oldukça zor. Herkes memlekete hizmet için çeşitli çalışmalarda bulunur. Belediye kaldırım yapar, kaymakamlık okul yapar, bir başka kurum başka bir hizmet getirir.
Eskilli gönüllü birkaç gençte Eskil ve çevresini yeşillendirmek adına bir dernek kurdular. İlk zamanlar derneğe büyük ilgi vardı. Gerek resmi makamlardan olsun, gerekse vatandaşlardan olsun destek sözleri havalarda uçuşuyordu. Bol kepçeden dağıtma işine benzer tarzda. Günler geçti fidan dikim sezonu hızla geldi.
Hadi Bakalım! İş zamanı. Şimdi sözleri tutmanın zamanı.
Neden bilmiyorum ama Eskilli vatandaşlar bir türlü derneği kabullenemedi. Yardım çağrılarımıza adeta millet kulak tıkıyor. Geçtiğimiz haftasonu sağdan soldan topladığımız telleri takmak için yüzlerce kişiye çağrıda bulunduk. Ne varki Ahmet Sanlav, Osman Uzer, İlyas Ünlü , Hasan Ünlü ve diğer iki kardeşi, Adalılar, Cafer Çaymaz, Ramazan Kırkıl ve birkaç çoban dışında gelen olmadı. İki haftadır TOKİ bölgesinde çalışmalar yapılıyor. İsmini saydığım kişilerle birlikte çok az sayıda kişi yardımcı oluyor.
Bu yakalarına rozet takan gençlerimiz var. Semerkantçı gençler, Ülkücü gençler, Alperen gençleri ( Başkan Mustafa, Murat Altan ve Tahsin hariç) nerdesiniz? Yakaya rozet takmak memlekete hizmet etmek değildir. Siz bu memleketin gencisiniz. Bizden öncekiler uyumakla zaman öldürmüş biz bari bunu yapmayalım. Bakın TOKİ bölgesinde binlerce fidan toprakla buluşmayı bekliyor. Hiç kimse sizden maddi bir beklenti içerisinde değil. Sadece dernek için yarım saatinizi ayırmanız insanlığa yapılacak en güzel hizmetlere neden olacaktır. Umut ediyorum ki haftasonu çok sayıda gönüllü TOKİ bölgesinde olacaktır. Hiç değilse ileriki yıllarda, “ Ya burada bende bir ağaç dikmiştim” diyebilesiniz.

Genel seçimler hızla yaklaşıyor. Daha dün gibi hatırlıyorum. Mevlüt Yol'un DP'den adaylığını. Birgün seçim gezisinden dönerken kendisine dedim,” Kardeşim şu şartlarda sizin partinizin baraj aşma ihtimali yok. Bu durumda neden aday çıktın” diye. Hiç tereddütsüz cevabı yapıştırdı.
“Belki ben kaybedeceğim. Ama bu Eskil gelecekte bir yer edinmek istiyorsa, birileri kendini feda etmeli. Demek ki nasipte biz varmışız. Belki Mevlüt Yol kaybedecek, ama Eskil kazanacak” dedi.
Yol'un adaylığının üzerinden ilk dönem geçmeden adaylığının Eskil'e faydası ortaya çıkmaya başladı. Bu seçimde şu anda Eskil ve kasabası Eşmekaya'dan 6 aday adayı ortaya çıktı. Peki Mevlüt Yol'a kazanma ihtimali yok diye sahip çıkmayan zihniyet şimdiki aday adaylarına sahip çıkıyorlar mı? Ak Parti Eskil ilçe teşkilatının temeyülde oy kullanacağı sayı yaklaşık doksan civarında. Aşağıda Eskilli adayların temeyülde aldıkları sonucu görüyoruz. Acaba aday adaylarımıza sahip çıkılmış mı?
Havva İnanç 63,
Mehmet Öztürk 37,
İbrahim Ergin  36, 
Osman Sarısakal 31,
Yorumunu size bırakıyorum.
Bizim alkışlama zihniyetimiz değişmediği sürece hiçbir zaman alkışlanan olamayız. Bu durumda daha çok İnançlar, Yollar, Öztürkler, Sarısakallar kaybeder.
Düşünce hep aynı “ Kazanma İhtimali Yok ki”.
Sırada Mahir Güç var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Hilmi YOL Arşivi