Siyaset...siyaset..

Partiler atıyorlar odunu kazanın altına.

Elinde kepçe birileri de sürekli karıştırıyor siyaset kazanını. Bazen üstüne su ekliyor kimi siyasi partiler yemekte artış olsun diye.

Son dönemlerde ülkemizde yine bir siyasi kaynama yaşanmaya başladı. Bunun etkisi her yerde olduğu gibi Eskil’de de hissediliyor. En büyük etki Ak Partili Mahir Güç’ün Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılmasıydı. Bu şüphesiz sadece Eskil’de değil Aksaray’da da büyük bir yankı uyandırdı. Neden derseniz Mahir Güç’ün Ak Partiden aday adaylığı döneminde arkasında ki gücün etkisinin CHP’de de süreceği düşüncesi.

Geçtiğimiz hafta CHP Eskil ilçe başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Toplantıda dikkatimi çeken en önemli nokta, bazı üyelerin “çok şükür bir araya geldik”,” 10 yıl aradan sonra partime çıkıyorum”, İşte bizden beklenen buydu” gibi kelimelerin sarf edilmesi.

Demek oluyor ki uzun zamandır partiden uzak kişiler tekrar partisine dönmeye başlamış durumda.

CHP Eskil’de toplanmaların olduğu ortaya çıkmaya başladı. İl ve Genel Merkez durum nasıl o bilinmez. Faka şu bir gerçek ki Deniz Baykal’ın gitmesi, partiye dışarıdan katılımların olması CHP’nın yüzdelik diliminde ki payını artırmışa benziyor. Belki daha da artıracaktır.

Vatandaş Sigortadan Habersiz

Geçtiğimiz hafta gazetemizi arayan bir şahıs Hüyüklü bölgesinde bulunan ekinleri dolu vurduğunu ve zararın büyük olduğunu söyledi. İlk duyuşta oldukça üzüldüm. Fakat bildiğimiz bir şey vardı.

Tarım sigortası.

Afet olabilir, üzücü bir durum. Ama yaptıracağımız tarım sigortası en azından zararımızı karşılamaya yetebilir. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile durumu görüştüğümde bir kez daha üzüldüm. Bizim zarara uğrayan çiftçimiz tarım sigortası yaptırmamıştı. Hal böyle olunca da çiftçimizin zararının karşılanması oldukça güç. Merak ettim çok sayıda çiftçiye sordum. Hepsinin ortak düşüncesi, “ Ne gerek tarım sigortasına”. İşte Allah muhafaza ürünümüze bir afet uğradığı zaman, ne gerek dediğimiz sigortaya ihtiyacımız oluyor.

Bu yazı toplam 1983 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum