Siyasiler Etrafınıza Bir Bakın

Siyasilerin şu günlerde aklı başında değil. Öyle ki yoğun tempo nedeniyle burunlarının ucunu bile göremiyorlardır.  O köy senin, bu köy benim, o yayla senin bu yayla benim, o düğün senin bu düğün benim. Hatırları var olsun.  Seçimden seçime de olsa hatırlanmak güzel şey. Ülkemizde bir gerçek vardır. Kamudan tutun özel sektöre, her  yerde  her zaman siyasetin üstünlüğü vardır. Buna kaba tabirle torpil diyelim. Resmi kurumlarda olup bitenlerden haberdar olup müdahele etmeler, bir kuruma adam yerleştirmeler, küçük çaplı torpiller. İlçemizde ki siyasiler, (özellikle iktidar kanat diyorum ki, güç onların elinde) Eskil'de neler olup bittiğinden haberleri varmı bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde Eskil Cumhuriyet İlköğretim ve Eskil İlköğretim okulunun statü değiştirmeleri  haberi  basında yer almıştı. Olayı teferruatlıca hem haberde hemde geçtiğimiz haftaki köşe yazımda dile getirmiştim. Şimdi son aldığım bilgiye göre bir komisyon oluşturulmuş. O konuda bir çalışma başlatılmış. Eğitim açısından Eskil'de ki sorun çok çabuk çözülüyor. Okul yaptırmak yerine okulların statüleri değiştiriliyor tamam. 75. Yıl Lisesinin Anadolu lisesi olduğu gibi. Şimdide sorun kısa ve öz bir şekilde çözülüyor. Eskil'e yeni bir ilkokul yapılmak yerine Cumhuriyet İlköğretim okulu ile Eskil İlköğretim okulu kobay olarak kullanılıyor. İlçemize hayırlı olsun.
Hani gazeteci olunca kulağımız delik oluyor. Sağdan soldan gelen dedikodular bize muhakkak ulaşıyor. Köy muhtarlarımız bana bir soru sordu. Bu Özel İdare kime hizmet ediyor diye. Bende cevap veremediğim için kamu oyuna sorayım. Eşmekaya Kasabasına bir şantiye kurulmuştu. Kepçe, greyder ve kamyondan oluşan bir filo bölgede ki köylere hizmet edecekti. Ne güzel Hem köylere hem Eşmekaya Kasabamıza hizmet edecek olması sevindirici bir şey. Peki söz konusu araçlar köylere hizmet ediyor mu?, Yoksa sadece Eşmeka Kasabasına mı hizmet ediyor? Geçtiğimiz günlerde Katrancı köyünde çalışmalarına devam eden araçlardan birisi, Eşmekaya Belediyesinin girişimleri sonucunda, Katrancıda ki işini bırakıp, Eşmekaya'ya gitmeye zorlatılmıştır. Tabi burada torpilin devreye girdiği kesin. Edinilen bilgiye göre şantiyede ki araçlar şimdilik Eşmekaya Belediyesine hizmet ediyor. Hizmet etmesine kimse karşı değil. Eşmekaya bizim beldemiz.  Ama  ara sırada bizim köylerimizin işlerini de görsün. Eşmekaya Belediyesinin en azından işini görecek kadar aracı var. Ama Katrancı'nın neyi var ki?  
Bu arada 112 Acil Vakası var ki; Bu konuda da siyasiler bir çalışma yapmalı. Haberini yeterince yaptık. Konuyu bütün ayrıntısıyla dile getirdik. Tabi bunlar iddia edilenler. Umarız böyle bir şey yoktur. Siyasilerimiz her şeyin peşini takip ettiklerine kanaatim kesin.  İlçe başkanı İl Genel Meclis Üyeler, Belediye Başkanı diğer siyasiler. Hepiniz siyasetin üstünlüğünü benden çok çok daha iyi biliyorsunuz. Oy topladığınız ve yoğun çalıştığınız şu dönemde lütfen birde etrafınıza bakın. Neler olup gidiyor. Bir koltuğuna iki karpuz sığmayan siyasiler, Zaman geliyor çaresiz kalıyorsunuz. Siyaset yapmak sadece partine oy toplamak değildir. Kalın Sağlıcakla…

Bu yazı toplam 2079 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum