Hilmi YOL

Hilmi YOL

Sorgulayamayız

Sorgulayamayız

Bakanın kovalandığı Ortaköy’den ,

kesinlikle oyun çıkmayacağı söylenen Eskil’den,

“ Size oy vermeyiz” denen Aksaray merkezden çıkan sonuçlar.

Sanki istemem yan cebime koy türündendi. Vatandaş Ak Partiye kızıyor, Fakat yinede oyunu veriyordu. Buda demek oluyor ki, yine lider ön plana çıkmıştı. İyi yada kötü seçim vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. Sonuç halkımızın iradesi. Hiç kimsenin yanlış seçim oldu demeye hakkı yok. Demek oluyor ki seçmen son kararını sandıkta veriyor.

Benim üzüldüğüm, her zaman demokrasi çığırtkanlığı yapan kişilerin seçim sonrasında seçmenlere tepki göstermesi. Seçim sonuçları açıklanırken gece geç saatlerde siyaset bilimcisi bir bayan çıkmış bir proğramda, “ Bu oyu kim attı” diye hesap soruyor.

Devamında diyor ki” Esnaf kızıyor, memur kızıyor, çiftçi kızıyor. Kızıyorsunuzda bu kadar oyu kim attı” diye hesap soruyor.

Hiçbir hesap sormaya hakkınız yok. Herkes hür iradesini sandığa yansıtıyor. Başımıza gelen bir olaya çok üzülürüz, fakat yinede çok şükür daha kötüsü olabilirdi” deriz.

Buda ondan farksız bir durum. Seçim sonuçları vatandaş milletvekillerine kızsa dahi Başbakan’ın bu ülkeyi daha iyi yöneteceği kanaatine vardıklarını gösteriyor.

Yazımı okuyan birkaç okurum beni Ak Partili gibi görebilir. Ama sonuç ortada. Halk kendi iradesiyle medeni hakkını kullandı. Kimseye baskı yoluyla oy attırılmadı. İnşşalh bu seçim ülkemize hayırlar getirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Hilmi YOL Arşivi