Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Zayıflamayı Kim İstemez Ki?

Fizik tedavi ve güncel sağlık sorunları

www.fztabdullahgudendede.com

 

 

 

                İnsan ister kadın olsun ister erkek dış görünüşüne önem verir. İçgüdüsel bir hareket olarak güzel görünmek ve giyinmek isteriz. Bu konuda pek aksini düşünen yoktur. Görsellik, özellikle moda kavramının hayatımıza girmesiyle iyice önem kazandı. İnsanların estetik kaygıları son derece arttı. Giyim ve dış bakım için büyük bir sektör gelişti, kozmetik, giyim ve sağlık sektörünün piyasa payı bize bunu somut olarak gösteriyor. İnsanlar istediklerini giyebilmek ve diledikleri fiziksel görünüme sahip olabilmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Günümüzde bunun bir getirisi olarak yeni yeni alanlarda gelişiyor. Arz talep döngüsü diyebilirsiniz. Zayıflama alanı da bunlardan bir tanedir.

                Zayıflamak; kilo problemi olmayan birisi için alelade bir kelime olsa da kilo sorunu olanlar için günlük yaşamın en çok kafa yorduğu konulardandır. İnsan vücudunun kendine mahsus yapısı onu diğerlerinden ayırır. Kimisi için çok basit olan bir şey diğeri için imkansız derecesinde zordur. Zayıflamakta öyle bir zorluğu içinde barındırır. Kilo aldığında bir zaman sonra hayatında yaptığı küçük değişikliklerle bunu tekrar verebilen kişilerden ziyade çok az yiyecek tükettiği halde sürekli kilo alanlar için zayıflamak büyük bir hayalden öteye geçememektedir. Günlük yaşamında fiziksel aktivite düzeyini yaşamının bir parçası haline getirdiği halde zayıflamayan kişilerin serzenişlerini duymuşunuzdur. Her ne yaparsa yapsın bu zayıflama için yeterli olmadığını tekrarlar dururlar. Bunun yanında yediklerinden taviz vermeyip sürekli egzersiz salonlarından çıkmayan insanların da aynı sorunu vardır. Yemekle egzersiz arasındaki dengeyi kurmak her insan için kolay değil bazıları içinse yeterli değildir. Bu kişinin yapısıyla alakalı bir durumdur. Metabolizma hızı, yaş, cinsiyet, genetik yatkınlık gibi farklı faktörler zayıflamada bireyin alacağı ve vereceği kilo dengesini olumlu ya da olumsuz şekilde etkiler.

                Bireyin istekleri doğrultusunda hazırlanan diyet programları ise çoğu zaman onu daha karamsarlığa itmektedir. Beslenme şeklinde değişiklik toplumumuzda kolay kabul edilebilir bir durum değildir. Bu yüzdende diyetle ilk bakışta imkânsız görünerek daha başlamadan birey tarafından zihin de bitirilmektedir. Her toplumun kendine has alışkanlıkları olduğu malumunuzdur. Bizim toplumumuzda en bariz özelliklerden biride aceleci olmaktır. Yaptığımız işten hemen sonuç almaktan çok hoşlanırız. Zayıflama ve sürdürülmesi ise bir anda gerçekleşmesi kendi başına bir birey için neredeyse imkansızdır. Bu yüzdende kilo vermek ve korumak insanlara zor gelmektedir.

                Biz ise zayıflama konusunda bireylere çok kolay bir uygulama ile güzel sonuçlar sunuyoruz. Günlük hayatında çok fazla değişiklik yapmadan kilo vermesini ve bunu da halsizlik ve açlık hissetmeden yapmasını sağlıyoruz. Vücudun fiziksel görünüşünde meydana gelen sorunları da kaslara yönelik egzersizlerle aşıyoruz. Yani uyguladığımız yöntemle hem hızlı kilo verebiliyor hem de zinde kalabiliyorsunuz.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

                                                                                                                         Fzt.Abdullah Güdendede

 

Bu yazı toplam 1434 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.