Eğitim Bir Sen’Bağlantıde güzel manzara

        Güncel konuların zamanında yazılması gerektiği için bugünkü yazımı biraz gecikmeli yazıyorum. Geçtiğimiz hafta içi 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile Eğitim Bir Sen sendikası yemekli toplantı ile üyelerini bir araya getirdi. Toplantıda tahminime göre 1500 civarında eğitimci vardı. Toplantıya eski Başkan Mahmut Aslanda katılarak birlik ve beraberlik görüntüsü verildi. Çok çekişmeli geçen seçim sürecinde Başkanlığa Murat Günaydın seçildi. Demokratik bir seçim sonunda birlik ve beraberlik görüntüsü içinde geçen gecede kazanan demokrasi olmuştur.

       Bu kurumdaki yarışta yarışanların aynı düşüncede olması ve aynı camianın insanı olmaları nedeni ile seçim sonunda bu yarışın bitmesi ayrı bir güzellikti. Yemekli toplantıya Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe ve Kasaba Belediye Başkanları katıldı. Toplantıda sendika başkanı Murat Günaydın, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Milletvekili Ali Rıza Alaboyun birer konuşma yaptılar.  

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın ise konuşmasında sendikanın Türkiye genelinde ve Aksaray’da yapmış olduğu hizmetleri anlatarak öğretmenlerin önem ve değerinden bahsetti. Daha sonra yemeğe katılan protokol üyelerine ve tüm öğretmenlere teşekkür etti.

      Belediye Başkanı Yazgı ’da konuşmasında, “Urfa’da bir hafta boyunca yaptığımız gezilerimiz vardı. İl Başkanları Toplantısı orada gerçekleştirilmişti. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde belediye başkanlarımızla beraber kamp ziyaretimiz oldu. Orada “Suriye’de yaşanan savaştan kaçan misafirlerimiz” ifadesini kullanıyorlardı. Mülteci veya başka bir ifade değil de misafirlerimiz diyorlardı. Orada çadırlardaki misafirleri gezerken şu, özellikle dikkatimi çekti. Nitekim hangi şartlarda olursa olsun mutlaka eğitime önem veriliyor. Oradaki çocuklar da belirli saatlerde eğitim görüyorlar. Türkiye’den ve Suriye’den gelen değerli öğretmenler onlara eğitim veriyorlar. Şunun farkına vardım ki, hangi şartlarda ve hangi durumlarda olursa olsun, eğitim bu işin temeli; olmazsa olmazlarından biri.” Dedi.

      Başkan Yazgı “Öğretmenimin bana söylemiş olduğu ‘Sana sonuna kadar hakkım helal olsun. İyi ki böyle bir yere geldin. Seni burada görmek bana gurur veriyor.” Sözleri, onun gözünden iyi bir not aldığım anlamına geliyor.” Dedi.  

        Belediye olarak sizlerle yapmamız gereken planlar, projeler veya programlar varsa her zaman size destek vermeye hazırız. Her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.  

      Tarihi Zinciriye Medresesi’ne kütüphane yaptıkları müjdesini veren Başkan Yazgı “Bildiğiniz gibi tarihi Zinciriye Medresemize yeni bir kütüphane alanı açtık. Bu vesileyle medreseyi biraz daha canlandırmayı düşünüyoruz. Eskiden yaşanan güzelliklerin tekrar yaşanabilmesi ve asri unsuruna dönebilmesi için sizlerin de mutlaka katkılarını, desteklerini bekliyorum. Bundan sonra da yapacağımız projelerde inşallah birlik beraberlik içinde olacağız.” Şeklinde konuştu.

       Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise konuşmasında İmam-ı Gazali’den güzel bir örnek sunduktan sonra sözlerine şöyle devam etti “Bizim; Ortadoğu toplumlarının, şark kültürünün belki de en büyük zaafı ‘körü körüne itaat’. Bizim bundan kurtulmamız, çocuklarımızı iyi eğitmemiz ve özgür düşünceyi aşılamamız lazım. Bırakın sorgulasınlar. Biz babalarımızdan, dedelerimizden ‘Sus, konuşma, kes sesini’ gibi bir kültürle yetiştik. Ama bu kültürle yetişmeyen Avrupa toplumları çok mesafe aldılar.  Bu bağlamda 900-950 yıl önce de İmamı Gazali ‘Kurtuluş ancak bağımsız özgür düşünce ile olur’ diyor.” Dedi.

      Türkiye’de istikrarın devam etmesi için birlik ve beraberliğin olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Milletvekili Alaboyun ayrıca, Türkiye’nin istikrarı adına bunun şart olduğunu da dile getirdi. 12 yılda sağlanan başarının birlik, beraberlik ve tek yumruk olmakla sağlandığını söyleyen Alaboyun, mevcut durumun Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ve tek başına iktidar olan kararlı bir hükumet ile gerçekleştiğini belirtti.

       Diğer taraftan öğretmenlerin desteklerini sürdürmelerini isteyen Alaboyun, görev süresi dolsa da Aksaray’a hizmetten ayrılmayacağının altını çizerek şunları söyledi:

       “3. Dönem şartından dolayı 5-6 ay sonra milletvekilliğinden ayrılacağım. Ama bu memleket bizim. Milletvekili olmasak da siyasetin, bürokrasinin veya diplomasinin bir köşesinde mutlaka görev alacağız. Nerde görev verilirse, üzerimize düşeni omuzlayıp götürürüz. Yani şura da 5 ay sonra Milletvekilliğimiz bitiyor, hakkınızı helal edin demiyorum. Çünkü birlikteyiz ayrılık yok. Biz ayrılmıyoruz sadece odamız değişiyor. Ama gönüllerimiz bir. Bu çerçevede 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum” Dedi.

Bu yazı toplam 1402 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum