Eskil Teşkilatı Adaylarına Sahip Çıkmalı

2015 Genel seçimleri hızla yaklaşıyor.

İlçemizden de 3 isim Genel seçimlerde Ak Partiden aday adaylığı için görevlerinden istifa etmişler ve sahaya inmişlerdir.

Kimler bu 3 isim. Uzun dönem siyasetle uğraşan bir dönem mecliste kalan Mevlüt Yol, bir çok üniversitede görev yapan Prof. Dr. Faruk Bozgöz ve İmar ve şehircilik ve su işleri konusunda uzman Himmet Dağlı. Üç aday adayınada tekrar bir kez daha hayırlı olsun dileğinde bulunayım.

 Bu arada ilçemiz halkına da hayırlı olsun demeliyim. Çünkü yıllardır Eskil’de bir “Vekil” hasreti vardır. Bu dönem Mevlüt Yol, Faruk Bozgöz ve Himmet Dağlı bir cesaret örneği göstererek aday adayı olmuşlardır. Çünkü aday adaylık ekonomik olarak, manen olarak kişiyi ciddi şekilde yıpratır. Ak Partiden aday adayı oluyorsan, ilk başvuru için 5 bin tl gözden çıkarken, ayrıca teşkilat içinde 7 bin tl yardım yapacaksın. Ondan sonra aday adayı olabileceksin. 7 bin tl’lik kısım resmi bir ücret değil. Sadece teşkilatın belirlediği yaaaardım. Tabi aday adayları bu paraları ödeme zorunluluğunda bırakılıyor. Yani lafı uzattıkta, demiştik ya ekonomik olarak yıpratıyor diye anlatmak istediğimiz o. Ak Partide bir temayül yoklaması var. Bu seçimde ki temayül yoklamasında 3 isim tercih edilebilecek. Bunları delegeler tercih yapıyor. Bir diğer farklılık ise Eskil’in sandığının ayrı olacağı. Eskil teşkilatında yaklaşık 80’in üzerinde oy kullanılacak. Bizimde üç aday adayımız olduğuna göre, Üç adet tercih yapma imkanıda varsa, İlçemizde yıllardır vekil hasreti çekiyorsa, Demek oluyor ki Eskil’in sandığından bu 3 isim çıkmalı, çıkmak zorunda. Bakalım yıllardır,” Kimse aday çıkmıyor cesaret edipte” diyenleri göreceğiz. Temayülde nasıl bir tavır sergileyecekler. İlçemizin aday adaylarını tercih edecekler, yoksa Bende Eskil’in evladıyım diyenlerimi tercih edecekler. Bazen fısıltılar kulağıma geliyor ama ben ihtimal vermiyorum. Öyle ya yıllarca diyorlar ya, “Eskil’den aday adayı çıkmıyor” diye. Bunu söyleyenlerin şimdi çıkıpta, Eskil’in üç adayının dışında bir isimi sandıktan çıkaracaklarına hiç ihtimal vermiyorum.  Eğer çıkarsa kendilerini bir sorgulamaları gerekir.
 

 

 

Bu yazı toplam 1864 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum