Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Ağır vasıta şehri olduk

Ağır vasıta şehri olduk

Buna birde tır ve kamyonları eklerseniz çıkın işin içinden çıkabilirseniz. Çarşı merkezi dediğimiz daracık sokaklarda zaten araç kullanmak ve trafik sıkışıklığından çıkmak problemken, çevre yolları kullanmayı deneyen sürücüler bu yollarda seyreden veya yol boyuna park etmiş koca tır ve kamyonlardan geçmek için dans ediyor.

Atatürk bulvarının tamamına bir bakın her yer işyeri, Cumhuriyet bulvarına bir bakın yine aynı şekilde her yer işyeri. Atatürk Bulvarının Paşacıktan başlayıp Zafer mahallesine kadar bölümü nerede ise şehir merkezin de kalmış. Devam ederseniz Devlet hastanelerinin güzergâhı zaten başlı başına bir kalabalık. Bu yolda bir de seyreden ağır vasıtaları siz düşünün.

Cumhuriyet Bulvarının Hastane bölümünden Küçük Bölcek mahallesine kadar şehir merkezinde kalmış vaziyettedir. Bu yol boylarına ikindiden sonra yada akşam namazından sonra birçok aracın park ettiğini görmeniz mümkün.

İlimizde zannedersem birkaç tane tır park yerleri var. Yine kamyon garajı olduğunu biliyorum. Bu araçları getirip yol boyuna yada apartman önlerine park ediyorlar. Öyle bir görüntü kirliliği veriyorlar ki tarif edemem. Vatandaş olarak park yapan şoförü uyarsanız bir çuval sopa yersiniz.

Aklıma gelmişken yazayım, eski İtfaiye ilerisindeki evin önüne sürekli süt taşıyan Mercedes kamyon akşamları park edip gidiyor. Hem de akşamları temizlik işçilerinin çöp alacakları vakit, çöp konteynırının önüne park edip gidiyor. Temizlik görevlileri oradaki çöpü almak için nerede ise kucakları ile taşıyorlar, insanın vicdanı dayanmıyor. Birde yan yana seyreden iki otomobili düşünün, kaza yapmaması için mucize gerekli.

Trafiğe telefon ettim gelip araca bakıp gittiler. Ertesi günü tesadüfen kamyonun tekrar park ettiğini gördüm, şoför arabadan ayrılmadan koşup yakaladım. Kendisini uyardım bu yol boyuna yapılan parkın uygun olmadığını, her an kazaya sebebiyet verebileceğini, hem de temizlik görevlilerinin işini zorlaştırdığını söyleyip evinin karşı tarafta olduğunu o bölgede bir ara sokağa park etmesini istedim. Adam bana; “ sana ne sen trafik polisimisin polis bana bir şey demiyor, başımda git” dedi. Sonra baktım ne düşündü ise aracını buradan kaldırdı, uzun zamandır da park etmiyor.

Ereğli kapı mahallesinin Atatürk Bulvarı bölgesindeki ara sokaklar tamamen tırlarla dolu. Zaman zaman yol boylarına park edip gidenler zaten başlı başına bir sorun. Hele bu yolları kullanan ağır vasıtalar ise trafik için ayrı bir curcuna. Kim bu konu ile ilgili ise ilgilensin şehir merkezine ağır vasıta araçların girişini ve park edişini yasaklasın. Yol boylarına uyarıcı levhalar dikilsin.

Bunun dışında yük taşıyan kamyon ve malzeme taşıyan 50 NC kamyonetler de şehir merkezine girmesin. Şehir merkezinde hala sanayi işi yapan esnaf kardeşlerimiz bu işin yapıldığı yer de yapsınlar.

Trafik deyince aklıma geldi, şu eski terminalden migrosa çıkan kavşakta öyle rezalet yaşanıyor ki, trafik polislerimiz hiç müdahale etmiyor. Terminalden Atatürk bulvarına çıkış yasağı var, ama bu yasağı dinleyen yok. Buraya girmek veya dönmek için sağdan gelen araçlar oluyor, buna bir de kullanılması tehlike ve yasak olan şehir merkezinden gelen araçlar Migros tarafına dönmeye çalışıyor. Hadi çıkın bakalım işin içinden nasıl çıkabilirseniz çıkın.

Çarşı tarafından gelen araçların dönüşünü yasaklayan dönüş yasağı levhası buraya takılmalı. Yada bu terminal zaten araçlar için kullanılmıyorsa buraya kergiden gelen araçların girişi yasaklanarak bu U dönüşü kapatılarak trafiğe yasaklansın. Hele birde buraya girişin tam köşesine araç park ediliyor köy araçları buradan U dönüşü yapıyor otobüs buraya sığmıyor bakın siz buradaki curcunaya.

Aynı durum Kurşunlu cami arkasından gelen araçların inadına kale altına dönme istekleri. Burada sık sık denetim yapılarak karşıya geçene ceza yazılmalı ki bu vurdumduymazlıktan vazgeçilsin.

Bir süre önce bu konuları tekrar gündeme getirmiştim ilgilenen olmadı. Ama ben inadına buralardaki trafik keşmekeşliği devam ettiği sürece yazmaktan usanmayacağım. 50m. İlerde duran polis otsu neden eski terminal çıkışındaki keşmekeşliğe müdahale etmez anlamıyorum, bunu da usanmadan yazacağım. Eğer şehir olacaksak koca koca kamyonların şehre girişini engellerken, şehir merkezinde 50NC araçlarla sanayi işi yapanları da kaldırmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi