Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Ak parti de Yazgı tekrar aday

Ak parti de Yazgı tekrar aday

 Toplantıya gazetecilerin yanında mevcut merkez ilçe teşkilatında görevli olan bazı üyeler, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, merkez ilçeye bağlı kasaba Belediye Başkanları, Belde teşkilat başkanları, Milletvekili aday adaylarından Dr. İbrahim Yücel Köse ve eski iki İl Başkanı katıldı. Toplantı karşılıklı sohbetler ile güzel bir ortamda geçti. Tahminime gör Milletvekilleri de Yazgıyı destekliyor ve tek aday gibi görünüyor.

       Merkez ilçe adaylığı kavga gürültü olmasın, geçmişteki gibi kırgınlık yaşanmadan birlik ve beraberlik içinde geçmesi için ittifak yapılmış görünümünde. Zannedersem liste oluşumu da karma yapılarak 2009 yılı kırgınlığını noktalamak düşüncesi ile hazırlanacak. Hatta bir önerim var benimsenir benimsenmez, üç dönem yönetimde bulunanlar, Milletvekilleri ve teşkilat Başkanlarına getirilen sınırlama gibi etik olarak dinlenmeye alınarak bunların yerine taze kan ve heyecan yaratacak isimler ile seçime girilmesi biraz daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.

        Hatta bu uygulama ilerdeki İl Başkanlığı seçiminde de uygulanmalı. Üç dönem teşkilatta görev yapmış arkadaşlar kendiliğinden izin isteyerek yenilerin önünü açmalılar.  Bugüne kadar değerli hizmet ve emeklerinden dolayı kendileri bir teşekkür belgesi ile onurlandırılmalı.

       Haluk Başkan tarafımdan çok yakinen tanıdığım bir kardeşim, yemek esnasında Sayın Palta da bunu belirtti. Hırsı olmayan, entrika bilmeyen, kıskançlık ve ben olmazsam gerisi tufan düşüncesinde olmayan bir genç olduğunu, dolayısı ile böyle insanlar merdiveni yavaş yavaş çıkıyor diye Belediye Başkanı bunu söyledi. Hatta Başkan “ Belediye meclis üyeliğine yedekten kendisini koyduk sesini çıkartmadı bugün asıl üye olduğunu söylerken önü açık” dedi.

        Haluk bey ve İl Başkanı Yıldırıcı güzel bir uyum sağlayarak parti içinde denge kurmuş vaziyetteler. Bunu 2009 kongre kırgınları bile söylüyor, bu gidişattan da memnunlar. Her iki başkanda partililerin sempatisini ve desteğini almış olmaları, bundan sonrada beraber devam edecekler demektir.

        Bu iki değerli insana her iki gurup da destek olmalılar, zarar verecek davranışlardan kaçınmalılar. Bakın Yazgının adaylık açıklamasında bende vardım ve aklımın ucundan geçmeyen bir düşünceyi bazı partililerden duymuş oldum. Her iki eski il Başkanının adaylık açıklamasında birisi sağına biri soluna oturarak poz vermeleri bizim adayımız mesajı verir gibi rahatsızlık vermiş. Bence bu tür dedikodulara meydan vermemek için mevcut her iki Başkanı da rahat bırakmakta fayda var.

         Hala parti bizim ukdemizde mesajı verilmemeli, bu tür davranışlar beraberliği sağlamaz, aksine daha da gerer. İlçelerin Başkanlık seçimlerinde de dışarıdan müdahil olunmamasını yazdım. Eskil’e müdahil olundu sonuç ne, yine kavga yine küskünlük olmuştur. Merkez ilçe ve İl Başkanlığı kongresine de müdahil olunmadan Başkanlara dengeli bir liste yapmaları için rahat bırakılsın.

      Eskil ile ilgili yazdığım yazı sonunda İnternet üzerinden farklı isimlerle şahsıma hakaret, tehdit ve kişilik haklarıma saldıranları az çok biliyorum. Ama emin olmak için kendileri hakkında tespit yapılmaları ve yasal işlem yapılması için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Hakaret, tehdit ve iftiralarla beni susturmaya çalışanlar yanılıyorlar, yalan ve sahtekârca yazı yazmıyorum, dönen dolapları görmezlikten gelemiyorum, %50 oy almış parti %50 seçmenin olsun istiyorum.

       Ben kimseye hakaret etmiyor, iftira atmıyorum, kimse ile şahsi bir problemim de yok, yazdıklarım yalansa, işte mahkeme açarsın davanı, ya da cesur ve yürekli isen bana telefon açar bu yazdıkların yanlış doğrusu şu der bende düzeltirim. Telefon bile açma cesareti gösteremeyenler, isimlerini bile yazmaktan korkan insanlar farklı isimlerle bana saldırmayı haklılık olarak görüyorlarsa bu davranışları bile onları haksız kılar. Ben Ak Parti herkesi kucaklasın, %50’nin tamamının partisi olsun diyorum. Benim yönetime girme gibi bir talebim ve derdim falan yok rahat olsunlar. Kargaşa yaratanlar zaten üç beş kişiyi geçmez, bunlar kenarda dursun her şey güllük gülistanlık demektir.

       Ben kimsenin kuruşuna tenezzül etmedim, ettiğimi ispat etsinler kalemimi bırakırım. Hiçbir Bankadan 0 faizli kredi almadım, makam araçlarını işyerime beni alsın diye emir vermedim, şahsi ihtiraslarımı parti meselesi yaparak başkalarını suçlamadım. Oturduğum koltuk da Milletvekili kadar maaş almadım, gazetecilikten nafakasını kazanan birisi değilim, Ak Partinin isminin arkasına sığınan birisi de değilim, parti etiketi ile bir yerlere de gelmedim, aklım ve beynim var, onlar kadar bende Ak Partiliyim hatta onlardan da fazla. Ben Ak Partiye zarar verenlere karşıyım, kimseyle şahsi bir hesabım yok, Ak Partiye hakaret de etmedim aksine savunuyorum. Ak Partiyi babasının malı gibi görüp zarar verenleri yazmam suçsa ben suçluyum onlar suçsuz. Benim oyum bir onlarınki bin sayılıyorsa söz hakkım yok susarım, gelsinler bir mahalleye kendi adımızla mahalle muhtarlığına aday olalım kim çok oy alacak. Bu tehditler beni doğruları yazmaktan geri koymayacak bilesiniz.

       Haluk kardeşime yeni adaylığında ve sonrasında yeni yönetimi ile birlikte başarılar diliyor sonuna kadar destekliyorum. Umarım oda bazılarına uyarak mevcut çizgisinden sapmaz, mevcut halini devam ettirir. Ufukta görünen o ki, mevcut İl Başkanı ile yeniden seçilerek bu güzelliği devam ettirirler bizde kendilerini alkışlarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi