Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Ak Parti Kongresinde Coşku

Ak Parti Kongresinde Coşku

         Rekabetin yaşanmadığı seçimler genelde sönük geçer, ama kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kongrede üç bin civarında katılımcı vardı. Kongreye Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktarda katıldı. Çeşitli siyasi konuşmaların yapılmasından sonra seçime geçildi.

        2009 yılında sancılı bir seçim dönemi yaşayan Ak Parti bu kongrede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan rahat bir seçim yaptı. Kongreye ilçe ve kasabaların yanında köylerden de katılanlar oldu. Katılımda verdiğim rakamı şuradan tahmin ediyorum tribündeki sandalye sayısını sordum 2 bin olduğunu söylediler. Saha içine yerleştirilen oturaklara oturanları sandalye getirenlerden sordum 500 adet sandalye ilave yapmışlar, bir haylide ayakta olanlarda vardı bunlarla beraber 2000 civarında kongreye katılanlar olduğunu söyleyebiliriz.

       Konuşmalar sonunda herkese yetecek şekilde kavurmalı ekmek arası kongreye gelenlerin tamamına dağıtıldı. Kongre salonuna yapılan süsleme ve afişler kürsü her şey mükemmeldi. En ufak bir olay ve taşkınlık yaşanmadı çok erkenden kongre oylaması bitti.

        Gelelim kongre konuşmalarına kongre divan Başkanlığına Çorum Milletvekili Murat Yıldırım getirildi. Sayın Yıldırım konuşmasında İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcıyı yere göğe sığdıramadı, kendisinin zaten koordinatör milletvekili olması nedeniyle ilimize sık sık geldiğini ve İl Başkanlığı adaylığı konusunda yaptıkları kamuoyu araştırması ve şehrin kanaat önderlerinin kendisinden memnun olduğunu söylerken, güler yüzlü, sempatik ve birleştirici kimliği olduğunun altını çizdi.

       Kongreye ilçe Başkanlığı seçiminde yurt dışında olması nedeni ile katılamayan Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz katılırken rahatsızlığı nedeni ile kongreye katılamadığını bir telgrafla bildiren Ruhi Açıkgöz katılamamıştır. Kongreye Kırıkkale il başkanı da katıldılar.

      Kürsüye ilk olarak il Başkanı M. Fatih Yıldırıcı geldi ve parti çalışmaları hakkında bilgi verirken, “yönetime girmek isteyen çok arkadaşının olduğunu ve liste yapmakta sıkıntı çektiklerini, listeye giremeyen arkadaşlarımdan özür diliyorum. Bu bir yarıştır, bize verilen liste sınırlı keşke bütün arkadaşlarımıza yer verebilsek” diye yönetime alamadığı arkadaşlarının gönlünü aldı.

      Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta ilimize yaptığı hizmetleri anlattı. Ardından Aksaray’ın çılgın projenin yapılacak yeni sanayinin olduğunu söylerken, “ bunda Sayın Bakanımızın çok büyük emekleri var” dedi.

     Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz hanımefendi ise konuşmasında genel olarak adalet sisteminde yapılan değişikliklere ayırdı. Ardından ülkenin ne kadar itibarlı bir hale geldiği konusuna değinerek uzun bir konuşma yaptı.

      Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise konuşmasına başlarken umarım başka liste yoktur diyerek Yıldırıcıya destek olduğu mesajını verdi. Daha sonra NATO çalışmalarından bahsederek çok önemli işler yaptıklarını söyledi, sık sık yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını ve zamanın kendilerine yetmediğini söyledi. Burada en can alıcı bir cümle ile Sayın Bakanın aslen Aksaraylı olduğunu ve Eşmekaya civarından gittiklerini ve Aksaray’a çok önem verdiğini söyledi. Daha sonra Aksaray’ın bir Osmanlının dağılım merkezi olduğunu, İstanbul un birçok semtinin buradan gittiğini söyledi.

      Daha sonra kürsüye Sayın Erdoğan Bayraktar geldi ve çok önemli konulara değindi. Yaptığı konuşma Toki’den tutun, Türkiye’nin model ülke olduğunu ve İMF kıskacından kurtulduğundan bahsetti. Ben Sayın Bakanın çok önemli konuşmasına bir başka yazımda yer vereceğim.

      Daha sonra Partide 3 yıl üst üste görev yapan ilçe Başkanları ile, emeği geçen eski İl Başkanlarından Şaban Bostan ve Latif Ağara birer plaket verildi.

       Kısacası Sayın Fatih Yıldırıcı güven tazeledi, görüldü ki partide güzel bir birliktelik oluşturmuş. Herkes tarafından olumlu bulunmuş bir Başkan, inanıyoruz ki, bu güzel ahengini devam ettirir. Fevkalade güzel bir kongre yapan Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve ekibine bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi