Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Ak Parti Ortaköy’ü salladı

Ak Parti Ortaköy’ü salladı

  Ben Ortaköy de bu kadar kalabalık bir yemeğin ve karşılamanın olacağını tahmin etmiyordum. Çünkü son günlerde hala Ak Partili Belediye Başkanı olarak görünüp ama Ak Partiyi Ortaköy’de yok etmeye çalışan Belediye Başkanı Ütük’e rağmen Ortaköy heyecanını devam ettiriyor.

       Zaman zaman Ortaköy ile ilgili yazılar yazıp okurlarımızı bilgilendiriyorum. Son yazımda da kendisini de eleştirdiğin Ortaköy ilçe Başkanı Sayın Doğan Çetin geçen Çarşamba günü beni arayarak yemeğe davet etti. Niye yalan söyleyeyim gidip gitmemekte tereddütlü idim, aslında mesele yemek değil de oradaki son manzarayı izlemek istedim.

       Cuma günü kendileri ile görüştüğüm Milletvekili ve Ak Parti teşkilatı bu yemeğe katılmamı hatta beni kendilerinin götüreceğini söylediler. En azından buradaki manzarayı görmemi istiyorlardı, bende gitmeye karar verdim.

      Cumartesi günü parti önünden 17.30 gibi çıkılacağı İlçe Başkanımız Sayın Haluk Yazgı tarafından bana iletildi. Ben biraz erkenden partiye gittim, partide İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Milletvekili Sayın İlknur İnceöz ve birkaç parti yöneticisi vardı. Hoşbeşten sonra Milletvekili Ali Rıza Alaboyun da iştirak etti. Konu hemen bir gazetemizin yeni atanan vali ile ilgili Milletvekilleri ve Belediye Başkanımız hakkında hiçte hoş olmayan bir başlığı gündeme gelmişti. İzlenimime göre zannedersem konu büyük bir ihtimalle yargıya intikal edeceği idi, çünkü çok büyük bir tepki ile karşılandı.

      Ben bir gazeteci olarak bu şekilde hakareti uygun bulmadım, bizler bazı konuları beğenmeyebiliriz, hoşumuzu da gitmeyebilir eleştiririz. Eleştirilerimiz yapıcı olmalı ve hakaret noktasına gitmemeli. Buradaki eleştiri ise tamamen bana göre yanlıştı, tabi konu onları ilgilendiren bir konu.

       Saat 17.30 gibi partiden ayrılarak ben İlçe Başkanımız Haluk Yazgı, Şener Şen ve ilkokul arkadaşım Nuri Demir’le beraber arka arkaya yola çıktık. İlk önce Ortaköy İlçe Teşkilatı önüne geldik ve burada İlçe Başkanı Doğan Çetin, yönetim kurulu üyeleri ve Kasaba Belediye Başkanları karşıladılar.

       Hoşbeşten sonra yeni yapılan 24 derslik Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesine gittik. Burada okulu gezen heyeti okul idarecileri karşılayarak bilgi verdiler. Gerçekten çok mükemmel bir okul yapılmış pırıl pırıl bir lise olmuş. Bunu yatılıya dönüştürmek için çalışmalar yapıldığı da bize verilen bilgiler arasında. Okul gezisine buradan giden heyete bir hayli Ortaköylülerde katıldı.

      Okul çıkışında çekilen hatıra resminden sonra, Ortaköy Devlet hastanesine yapılan yeni ek bina gezildi. Bu ek bina ile yatak sayısının 96 olacağı yetkililer tarafından milletvekillerine anlatılırken, dikkatimi çeken bir husus ise Hastane yetkilileri Ortaköy hastanesine diğer illere bağlı yakın köy ve kasabaların da buradan tedavi aldığı söylendi.

      Aksaray devlet hastanesinin kapasitesi 200 iken 18 bin nüfuslu ilçenin hastane yatak sayısının 100 çıkması fevkalade Ortaköy için güzel bir hizmet.

       Malumunuz Ortaköy ün birçok bölgesinde baraj büyüklüğünde göletler var hastanenin hemen karşısındaki gölete bakan hasta zihnende dinlenir. Heyetteki meclis üyesi Yunus Gümüşsoy da bana hemen bu güzel manzarayı gösterdi.

      Burada milletvekillerimiz yaptıkları katkılardan bahsederken Milletvekili İlknur İnceöz’e Alaboyun’un jest yaparak burası ile yakından ilgileniyorsun Basın mensuplarına açıklama yapmasını istedi. İnceöz de bu hastane ile ilgili basına açıklama yaptı.

       Buradan yemeğin verildiği havuz başı restorana giderek yerimiz almaya çalıştık. Baktım ben sadece partililerin olduğu bir yerde yemek yiyeceğimizi zannetmiştim. Ama o kadar bir kalabalık vardı ki, zannedersem bir 1500 kişi falan yemeğe katılmıştı. Mükemmel bir dayanışma ve birlik burada vardı. Bir ara baktım ilden eski il Başkanları Okul arkadaşım Şaban Bostan ve Latif Ağarla beraber Yakup Çay, Dede Teke ve Yılmaz Eroğlu da yemeğe katıldılar. Ziyaret boyunca Ortaköy İl Genel Meclis üyesi Ramazan Sergikaya bizi hiç yalnız bırakmadı.

       Bugünkü, yazımı burada noktalayım. Ama asıl siyasi konuşma ve Ütüğün gemileri yaktığı yazıyı yarın yazarak devam edelim. Yarın çok önemli siyasi konuları sizlerle paylaşacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi