Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

AKP Merkez İlçe Seçim notları

AKP Merkez İlçe Seçim notları

Kongreye umre ziyaretinde bulunan Milletvekili Ali Rıza Alaboyun dışında diğer Milletvekillerinden İlknur İnceöz ve Ruhi Açıkgöz katıldılar. Kongreye tek liste ile gidilmesi sakin ve sessizlik içinde geçti. Ben kongrenin konuşma kısmı ve diğer izlenimlerime yer vermek istiyorum.

Öncelikle belirtmeliyim ki, bazı tepki alan isimler kenara alınmış, ama onlardan bazıları yerlerine farklı isimler koymuş gibi bir gözlemim oldu. Akraba olmasa da kimi iş ortağı yada eş dost tavsiye etmiş. Ama genel olarak bakacak olursak uyumlu bir liste hazırlanmaya çalışılmış. Haluk Başkanın kendisi gibi sakin olan arkadaşları bu listede mevcut diyebilirim. Yalnız takıldığım bir husus ise il delege listesi, zaten il kongresine de büyük bir ihtimalle tek liste ile gidilecek. Etik olarak Milletvekilliğine aday adayı olmuş memur olmayan isimler delege olarak yazılsa ne olurdu, çoğu yazılmamış, bunu hoş karşılamadım.

Kongrenin yapıldığı salon partililerce doldurulmuş vaziyette idi. Görebildiğim kadarı ile merkezin yanında ilçelerden de katılım olmuştu. Salonda sessizce konuşmaları dinleyen partililer oylama arasında koridorlarda birbirleri ile sohbet etme imkanı buldular. Bende bir ara partinin yaşlı ombudsmanlarının arasına oturarak sohbet etme imkânı buldum. Son günlerde yazdığım bazı makalelerimin koridorda partililer tarafından beğendiklerini bana söylediler. Salonda partililerin şahsımı tebrik etmeleri onlarında düşüncelerine tercüman olduğum anlamına geliyor. Hatta bir ara Bekir Polat ağabey, “ Oğlum Erdoğan güzel yazılar yazıyorsun okuyorum, ama biraz kısa yaz” dedi. Yazılarım bir sayfayı geçmiyor, ama konuların anlaşılması için bazı yazılar mecburen biraz uzun oluyor.

Konuşmaya ilk önce İlçe Başkanı Haluk Yazgı başladı, konuşmasını parti politikasına ayıran Yazgının cümlesinin içinde tırnak içine alınacak sözleri ise; “ Ak Parti Millettir ve Milletin partisidir” dedi. Kısa konuşmasını uzun tutmayarak tamamladı.

İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı ise düzgün Türkçesi ve güzel hitabeti ile Yazgıdan biraz daha uzun konuşma yaparak kürsüyü doldurdu. Konuşmasında genel olarak, “ Ak Partinin milleti kucakladığını, insanlara tepeden bakmadığını, fakirin sofrasına oturarak samimi olmanın semeresini aldığını, aksi takdirde insanlar tarafından sevilmeyeceğinizi bilmeniz lazım” diyerek genel Başkanına yakın bir konuşma ile sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta da genel olarak Aksaray siyaseti ve hizmet yarışından bahsederek, mahalli çalışmalarına girmeden genel olarak,” Listede olup olmamak mesele değil, önemli olan bu yarışın içinde hizmete devam edebilmektir. Kırılmadan darılmadan hep beraber hizmete devam etmeliyiz” derken sanki listede listeye girmek isteyip de giremeyenler ve liste dışı kalanların gönlünü alma konuşması gibiydi. Hemen aklıma geldi acaba Sayın Başkanın liste üzerinde etkisi çok muydu diye içimden geçmedi desem yalan söylemiş olurum.

Daha sonra söz alan Milletvekili İlknur İnceöz Hanımefendi ise genel olarak Aksaray ile ilgili yaptıkları hizmetlerden bahsederken, “ Aksaray’a çok güzel hizmetler yaptık, yargıda büyük reformlar yaparak ülkenin önünü açtık. Suçu işleyenin ve yapanın yanına kar kalmayacak bir hukuk sistemini kuruyoruz. Dün Avrupa’nın kendi vatandaşlarını başka ülkelerden getirirken onlara gıpta ile bakıyorduk. Ama bakın nereden nereye geldik şimdi bizim hükümetimiz nerede bir vatandaşımız hasta ve mağdur kalsa onu helikopterle alıp geliyoruz” diyerek ülkenin gelişimini vurguladı.

Daha sonra Milletvekili Ruhi Açıkgöz konuşarak ülke siyasetine değinerek, genelde iç tüzük değişikliğine değindi. Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta’nın küçük sanayiciler ile ilgili çalışmasından bahsederek kendisi anlatmadı ama ben anlatayım dedi. Bu arada yeni siyasetçilerden bahsetti, kendilerinin bundan sonra olmayacağını ama yeni siyasetçi derken neyi kastettiğini anlamadım. Acaba bildikleri bir şeyler mi varda kendi yerlerine onları mı vekil bırakacaklarını ima etti anlamadım, ama kuliste de bu cümlelerin yankı bulup konuşulduğunu söylemek isterim.

Uzun lafın kısası, organize güzel kalabalık güzel, eksiklikler olsa da yâda görülse de seviyeli bir kongre oldu diyebilirim. Yeni yönetimde görev alan Başta Yazgı ve ekibine başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi