Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Aksaray Ünüversitesinden Önemli Sempozyum

Aksaray Ünüversitesinden Önemli Sempozyum

      Sempozyuma Kalkınma Bakan Yardımcısı Ömer Demir, Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkan vekili Hüseyin Altınsoy, çok sayıda Üniversite Rektörü, profesörler, İlçe Belediye Başkanları ve öğrenciler katıldı.

       Program hazırlanan bir slayt gösterisi ile başladı. Önce kısaca Aksaray tanıtımı yapıldıktan sonra, 6 yılda Üniversitenin gelişimi ile ilgili görüntü ve bilgiler verildi.  Profesör Süleyman Yılmazın sunumu ile başlayan programda Aksaray Üniversitesi Rektörü Sayın Mustafa Acar bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada şunları söyledi:

         “ Aksaray Üniversitesi Aksaray’ın parlayan bir yıldızı. Dört fakülte ile başlayan Üniversite bugün 8 fakülte 5 yüksek okul 6 meslek yüksek okulu bulunmaktadır. Son dönemlerde açılan bazı fakültelerimize sponsor yani hayırseverler aramaktayız. Bu okullarımızda öğretime başladığında şuanda 13 bin civarında olan öğrenci sayımız daha da yükselecektir. Burada Üniversitemize katkıda bulunanlara teşekkür ederim” dedi.

        Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Sayın Ruhi Açıkgöz ise önemli konuya temas ederek şunları söyledi: “ Sayın Cumhurbaşkanımızda üniversitelerin bu halinden çok rahatsız. Özel Üniversitelerin bile Rektörlerini de Cumhurbaşkanı atıyor, ticari bir işletmenin Rektörünün atamasını kendisinin yapması kadar yanlış bir şey yok. Üniversite kendi Rektörünü hocaların seçtiği kişiden atamalıdır. Dershaneciliğe eskiden bu yana karşıyım, çocukları dershanede yarıştırmak yerine, onları sınavsız Üniversiteye alarak orada yarıştırmak lazım. Her lise mezunu Üniversitede okuyabilmeli ve hatta yurt dışından bile öğrenciler gelip bizim Üniversitelerimizde okuyabilmeli” dedi.

       Daha sonra kürsüye gelen Kalkınma Bakanı Yardımcısı eski YÖK Başkan yardımcısı Ömer Demir Üniversitelere verdikleri destek ve yardımları anlatarak Aksaray Üniversitesinin hızlı bir şekilde geliştiğini vurguladı. Liseden mezun olan her öğrencinin üniversitede okuyabilmesini sağlamalıyız diyerek üniversitelerin özerk olmasını savundu.

         Daha sonra kürsüye gelen Aksaray Valisi Selami Altınok çok önemli konuya değindi: “ Ben Erzurumluyum Atatürk Üniversitesi var Erzurum’da Rektör Bey belki bana kızacak ama. Üniversitelerimizin ekserisinde bir düşünce hakimdi. Askerimizi severiz, ancak üniversitelerin etrafını tel örgü ile çevrilerek öğrencilerin dışarısı ile irtibatını kesmişlerdi. Atatürk Üniversitesi de bunlardan birisi idi.

        Hâlbuki Üniversitelerimiz halkla kucaklaşmalı, buradaki çocuklarımız toplumdan koparılmamalı. Sosyal alanları ile kantinleri ile beraber olmalı. Çocukları şehir dışına çıkararak vatandaştan kapmaları sağlanmamalı. Onlar bizim birer parçamız, bulundukları şehre de ekonomik katkı sağlamalı” dedi.

       Üniversitemiz çok kısa dönemde çok büyük ilerleme kaydettiğini söyleyebilirim. Ancak Sayın Rektörü yine kısa bir eleştiri ile eleştireceğim. Hala aramızın limoni olduğunu söyleyebilirim, bundan dolayı davette almadım ama Üniversite bizim Üniversitemiz memurlar gelir gider. Bundan dolayı bu Sempozyuma Aksaray sever olarak katıldım.

        Teşekkür plaketini katkısı olanlara verdiğini söyleyebilirim. Teşekkürü içerisinde üçbeş öğrenciyi giydiren hemşerilerimizi sayarken kuruluş yıldönümünde kendisini bir pasta ile kutlayan ve sürekli kendisini destekleyen Basın camiasına teşekkür etmemesi benim gibi buraya katılan arkadaşlarında dikkatini çekmiştir. Buda bana göre Aksaray basınını bir kenara ittiğini anladım.

         Program daha sonra Sayın Acarın açılış dersi ile devam etti. Tabi biz yazımızı yazarken program devam ediyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi