Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Aksaray’a yakışan tablo bu

Aksaray’a yakışan tablo bu

Halbuki bu döneme kadar İl Genel Meclisinde ne olur ne biter kimse bilmezdi. Bu dönem bir Başkanlık bir koltuk sevdası ortaya çıktı hem meclisi hem de Ak Partiyi rezil ettiler. Ha şunu da söyleyeyim bu tablodan nemalananlarda vardı, bu kavga sürekli sürsün diye bekleyenlerde mevcuttu. Bu kavganın içine Sayın Vali beyi de çektiler, başkanlık kaybının hesabını Vali beye gördürdüler. Sayın Valide ne demokrasi, ne hür irade dinlemeden her şeyi veto ederek bazı kimseleri memnun etme uğruna Aksaray da kendisini yıprattı.

Bakın ne oldu şimdi, İl Başkanı Yıldırıcı Meclis üyelerini bir araya toplayarak son noktayı koyarak bir araya getirdi. Şimdi her şey güllük gülistanlık, elma şakı gibi yarılan meclis üyeleri bacı kardeş gibi oldular. 16 meclis üyesi Salı günü gündemi bir saat içinde bitirdiler. Ne kavga oldu ne gürültü, nede tartışma yaşandı. Aksaray’ın beklediği tablo bu idi, millet kavga değil hizmet bekliyordu. İnanın bu kavgada tüm meclis üyeleri kendilerini yıprattılar.

Ben bu konuları yazıp çizerken taraf olduğumu zannedenler yanılıyorlardı. Ben yazılarımı birilerini memnun edip, birlerini de üzmek için yazmıyorum. Yazılarımı ille de birileri beğensin diye de yazmıyorum. Beğenende olacak beğenmeyende hatta eleştirenlerde olacak. Eğer bunlar olmuyorsa benim yazı yazmamın bir anlamı olmaz. İşin içinde bizzat olanlar çevresindeki insanlardan yana taraf olabiliyorlar, haksızda olsa tarafgirlikten dolayı haksızı haklı görebiliyorlar. Ama ben kendi adıma konuşuyorum olaylara objektif bakmaya çalışıp yazıyorum.

Salı günü meclise gittim tek gazeteci ben vardım, koridorda çay içerken bütün meclis üyeleri ile tokalaştım. Bana dün farklı bakanlar bile beni kucakladılar, sadece MHP meclis üyeleri sitem ettiler. “ yaza yaza bir araya getirdin” diyenler bile oldu. Bende ne güzel yaptığımı söyledim, hatta sayın Özçiftçi, “Nisanda komisyonlar başlayacak bunun için birleşildi üç ay önce neredeydiler” dedi. Halbuki bu birlikteliğin sağlanması için yapılan gayretlerin başından sonuna kadar haberim vardı.

Başta Milletvekili Ali Rıza Bey, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve eski Milletvekili Yaşar’ın çok büyük çabaları oldu ve sonuç alındı. Kötümü oldu, hem Aksaray kazandı hem de parti kazandı. Burada olan siyasilere güvenip taraf olan Sayın Vali beye oldu. Ne allıya nede güllüye yaranabildi diyebilirim. Çünkü bir meclis üyesi sır çıkmasın ama “vali Bey bu vetoları kendi isteği ile değil talep üzere yapıyordu” dedi. Bende zaten bunu bildiğimi kendisine söyledim. Umarım Sayın Vali Bey siyasilere güvenip bundan sonra taraf olmaz. Düşünce ve fikirleri ile bağdaşmayan işleri Sayın Vali Beye yaptırdılar. Demokratik olmayan engelleri yaptırarak, halkın seçtiklerini hiçe saydırmaya çalışarak taraf olmasını sağladılar. İşte Milletvekili Sayın Alaboyun ve İnceöz de buna karşı çıkıyorlardı.

Meclisteki kör dövüşten hiçbir meclis üyesi memnun değildi. Zaman zaman teke tek konuştuğumda bazı meclis üyeleri başkanlık hırsı içine itilerek gereksiz didişmenin içine çekildiklerini açık açık söylüyorlardı. Biliyorlardı ki kararların iade edilmesi ile Meclisin elinin kolunun bağlanarak etkisiz bir şekilde oturmak onlara da bir darbeydi.

Herkes kendine yakın olanları koruma altına aldıkları için, kime sorsanız kendine göre birilerini haklı görüyorlardı. Dolayısı ile suçun sahibi bulunamamıştı, suçun sahibi de yoktu. Ben burada büyük fedakarlık gösterip iki gün boyu meclis üyelerini bir araya getirmeye çalışan İl Başkanı Fatih Yıldırıcıyı tebrik ediyorum. Kimsenin tarafı olmadan kavgaya son noktayı koymuştur. İl Genel Meclis Başkanından bütün üyelerine kadar hepsi Sayın Başbakanın temsilcisi olan İl Başkanının emirlerinden çıkmamalarını tavsiye ederim. Eğer bu birlikteliği kim bozmaya çalışır ise onu da toplum önünde deşifre edeceğimi bilmelerini istiyorum.

Aksaray sizden hizmet bekliyor, Salı günkü birlikteliğin devamını istiyor. Burada beraberliği sağlayan İl Başkanına ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bunca kişisel inatlarını bırakarak eteklerindeki taşları döken meclis üyelerini de tebrik ediyorum. Aksaray için hayırlı uğurlu olsun. Bakalım Sayın Vali Bey bu sefer bütçeyi geri iade edecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi