Aksaray'a Yazık Etmeyin

 İl Genel Meclis bütçesi büyük tartışmalar sonucu kabul edilerek Valilik onayına sunuldu. Valilik meclis kararını bilindiği gibi onaylamayarak iade etti. Bu kör dövüşten Aksaray Beş milyon lira zarar görecek gibi. Aksaray’ın bu zararını kimse umursamıyor, herkes ille de benim dediğim diye diretiyor. Ama olan yine Aksaray’a oluyor, beyler kimsenin Aksaray’ın kaderi ile oynama hakkı yok.

       Konunun detayına girmeden önce bir hususu paylaşayım. Ne zaman Aksaray menfaatleri ile ilgili yazı yazsam ve Valiliğimizi eleştirsem hemen birkaç kişi değişik isimlerle internet üzerinden şahsıma hakaretler yazıp savunmaya geçiyorlar. Yazılarımın ana konuları ile değil de kişisel meseleleri yazanları az çok biliyorum. Ben konu mankeni değilim ki işim adam övmek olsun. Ama bu yazılarımı toplayıp Sayın Başbakanımıza ulaştırılmak üzere bir kanaldan gönderdiğimi de bilmelerini istiyorum. Çünkü Sayın Başbakanımıza bu konuların iletildiği kanaatinde değilim, bilse zaten bunlar yaşanmaz.

       Gelelim konumuza, İl Genel Meclis bütçesinin birkaç konudaki dağılımını bende tenkit etmiştim. Tarım İl Müdürlüğü bütçesinin yetersiz olduğunu, Ilısu kasabasına vurulacak kuyunun otel yapacak ya da yatırım yapacaklar tarafından vurulmasından yanayım. Özel idareye ise bu bütçenin tamamını ayırsanız yine yeterli olacağını düşünmüyorum çünkü sürekli yama ile yollar geçiştiriliyor. İl Genel Meclis üyeleri de kuru inadı bırakıp bu üç konuyu hallederek yeniden onaya göndermeliler.

        Bütçenin gerekçeli kararından önemli olanları aktarayım; “ İlimiz Tarım ve Hayvancılığının yüksek olması insanların geçiminin tarım ve hayvancılık üzerine yapılması nedeni ile Tarım ve Hayvancılığa 300.000.00 TL. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne 1.444.750.00 TL. Ayrılma sebebiyle. Talep olmamasına rağmen inşaat birimi ( Zıga ve ılısu kaplıcalarına kuyu) için 500.000.00 TL. Ödenek konmasına, buna karşılık köy, yol ve ulaşım hizmetlerine yeterli ödenek verilmediğinden bütçenin yeniden görüşülmek üzere iade edilmesine” deniyor

       Burada bir başka husus ve benim en çok üzerinde durduğum konu ise, “ Özel idare kanunun 49. Maddesi uyarınca yeni bütçede mutabakat sağlanıncaya kadar 20.000.000.00 TL’lik 2011 bütçesi aynen uygulamaya devam edileceğinden hizmette aksama olmayacaktır” deniyor.

       İşte burada durun, diyelim ki yukarıdaki eksiklikleri üç aşağı beş yukarı meclis düzelterek tekrar onaya gönderdi. Peki, o zaman siz bu bütçeyi oy birliği ile kabul edin yoksa yine veto ederim demek hür iradeye müdahaledir. Diyelim ki bu meclisin bir fazlası iktidar ya da koalisyon 11 oyla bütçe kabul edildi 10 oy ret dedi, Sayın Valim “ siz mutabakat sağlayın oybirliği ile meclise gönderin mi “ diyecektiniz? Mutabakat işi biraz benim aklıma yatmadı bu bir gerekçe olamaz, demokratik de değil.

      Valiliğin yaptığı itirazları meclis yerine getirdi,  getirmeleri de gerekir. Peki, bu sefer mutabakatınız yok diye 2011 bütçesindeki 20.000.000.00 TL ile 2012 yılına devam mı edeceksiniz? O zaman Aksaray’ı 5.000.000.00 TL zararla yönetmek kimsenin hakkı değil. Bu beş milyon beş tane yeni okul demektir. Gerek il Genel Meclis Üyeleri gerekse Sayın valimizin Aksaray’a bu zararı verme hakları yok.

       Aksaray tarih boyu sizi affetmez, Yaptığınız bu inat ve kör dövüşü ne zamana kadar devam edecek ve Aksaray kaybedecek? Herkes nefsine basmalı, nefsine dur diyerek Aksaray-ı düşünmeli. Aksaray hiçbir dönem bu kadar talihsizlik yaşamadı, bu kadar kör dövüş içine girmedi. Sayın Valimiz meclis üyeleri gelmiyorsa siz onları çağırın bütçe konusunda mutabık kalınsın ve Aksaray kaybetmesin.

     Gençlik spor Müdürlüğü bütçesi itirazı da benim aklıma yatmadı, geçen yılkı bütçe bu yılın bütçesinden azken geçen yıl bu müdürlüğe 1.770.000.00 TL. Ayrılırken bu sene 1.440.000.00 TL. Ayrılmış ama ne hikmetse çok diye itiraz ediliyor. Geçen yıl bir kasabamıza hem okul hem de spor salonu yapıldı. Dikkat çekmesin diye bu para Milli eğitim bütçesine aktarılarak yapıldı. Hâlbuki spor salonlarının Milli Eğitimle hiç alakası olmadığı halde.

         Uzun lafın kısası burada Aksaray’ın beş milyon gibi bir kaybı söz konusu olacak. Görünen o ki, Sayın Valimiz meclisi devre dışı bırakarak bu bütçeyi dilediği gibi kullanmak istiyor, meclis üyeleri de 1.000.000.00 TL. Kitap parası, 7.500.00 TL resmi araç otoban parası, 2.500.000.00 TL. Burs parası ve okul adı belirlenmeden Milli Eğitime para aktarmaya karşı çıkıyor. Gelin Allah aşkına bir noktada anlaşın kaybeden Aksaray olmasın, herkes nefsine dur desin bu kavga bitsin. Ben ilkeli bir gazeteciyim, o kadar şeyler biliyorum ki, bana bunları yazdırarak belden aşağıya indirmeyin.

Bu yazı toplam 2195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.