Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Aksaray'ın Çılgın Projesi

Aksaray'ın Çılgın Projesi

       Bu ziyaretlerinin tamamına bende katılarak izleme fırsatı buldum. Genelde ziyaretler de hayırlı olsun ve hoşbeş yapıldığını biliyordum. Ancak bu ziyaretlerde öyle yararlı konular görüşüldü ki, ilimiz açısından fevkalade olumlu görüşmeler yapıldı. Hatta Aksaray’ın çılgın projesi bu ziyaretlerde açıklandı.

      Ziyaretlerde Baro dışında her gidilen yerde halkımızın yararına önemli konular görüşüldü. Doğumevi, Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl müdürlüğünde vatandaşlarımızın yararına neler yapılabilir hangi hizmetler verebiliriz konuları ele alındı. Belediyede çılgın proje açıklandı.

      Önce Doğumevi Müdürü Cemalettin Öztürk’ü ziyaret ettiler. Ziyarette Başhekim Mustafa Yordam ve Hastane Müdürü Sait Çelebide bulundular. Doğumevini gezen heyet hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Daha sonra hastane yönetiminden bilgi aldılar, son dönemde doğumevinin özel hastaneleri aratmayacak şekle getirildiği vurgulandı.

      Milletvekilleri bazı eksikliklerinde giderilerek yenilenmesini ve hatta yatakların bile yenilenerek modern hale getirilmesini istediler. Eskiye oranla doğum ve çocuk hastalıklarında bir yoğunluk olduğu ve vatandaşın artık hastaneyi tercih ettikleri vurgulanırken doktor sayısının da fazlalaştığı söylendi.

        Yeni yapılacak hastanede bütün bölümlerin olduğunu ve modern bir hastane olacağı özel hastanelerden bile modern olacağı milletvekillerince söylendi. Her odanın tek ve iki kişilik olacağını ve hastanın bütün ihtiyaçlarını görecek bölümlerin odalarında olacağı bilgisi verildi.

        Buradan Baro Başkanı Sayın AV. Levent Bozkurt ve üyelerden AV. Cüneyt Avan ile Abdül Samet Kılıç karşıladılar. Baro Başkanı Bozkurt; “ Türkiye de bir ilk olarak stajyer Avukatlarımızı meclise götürdük Milletvekillerimiz misafir edip ağırladılar ve arkadaşlarımız bu güzel ilgiden çok mutlu oldular” dedi. Karşılıklı dilek ve temennilerden sonra Barodan ayrıldılar.

       Tarım İl Müdürlüğü ziyaretlerinde İl Müdürü Bestami Zebun heyeti karşıladı. Buradaki hoşbeşten sonra yeni gelen İl Müdürü Zebun gördüğüm kadarı ile çok donanımlı bir arkadaş. Çok kısa zamanda Aksaray’ın konularına vakıf olmuş. Hazırladığı brifing dosyasını heyete verdi, hem de heyete bununla ilgili bilgi ve izahatlar yaptı.

       Tarım ve hayvancılığımızdan tutun çiftçilerimizin durumuna kadar ne varsa tek tek bilgi verdi ve bazı yeni çalışmaları için Milletvekillerinden destek istedi. Onlarda üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını söyleyerek il müdürüne destek olacaklarını söylediler. Hatta çiftçilerimize ve hayvancılığa ne gibi destek oluruz diye fikir jimnastiği yapıldı.

        Buradan Halk sağlığı Müdürlüğüne geçilerek DR. Oğuz Keleş ziyaret edildi. Yeni kurulan bu birimle ilgili bilgiler aldılar. En önemlisi aile hekimliği konusunun vatandaşlara nasıl daha iyi hizmet verilebileceği üzerinde durulurken. Acile gidemeyenlerin yine bir sağlık ocağında vatandaşa hizmet vermesi üzerinde duruldu. Burada bir konu üzerinde daha duruldu, hala bazı vatandaşların aile hekimi yerine acilleri tercih ettiğini. Aile hekimlerinin ailenin baştan sona bütün sağlık sorunları hakkında bilgi sahibi olması nedeni ile daha doğru teşhis ve yönlendirme yapacağı gündeme geldi.

      Ertesi günü ziyaret ve gezilere devam edildi. Bu ziyarete İlçe Başkanı Haluk Yazgıda dahil oldu. İlimiz gençleri için güzel bir yüzme havuzu Kültür park yanında hizmete sunulmuş vaziyette idi. Burası zamanla uluslarası yarışmaların yapılacağı bir yer durumundadır. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy dan bilgiler aldılar.

       Ardından bazı kanaat önderi kişileri ziyaretten sonra Belediye Başkanı Sayın Nevzat Paltayı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette 2013 yılında Aksaray’ın çılgın projesini Başkan Palta açıkladı. Yeni sanayinin yeni yerine taşınacak olması ve taşınan sanayinin yerinin de yeni bir şehirleşme alanı olacak olması. Yani mevcut Sanayinin bulunduğu yere yeni bir şehir geliyor. Bu gerekleşirse Aksaray’ın çılgın projesi olur, çünkü burasını da bildiğim kadarı ile toki yapımını üstlenecek.

      Uzun lafın kısası yapılan ziyaretlerde hayırlı olsun bahanesi ile ilimiz için bu birimler hakkında bilgiler alınarak eksiklikler yerinde tespit edilmiştir.  Bir nevi hem ziyaret hem ticaret misali, ilimiz için bu önemli birimlerdeki fikir alışverişleri ve eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesi için güzel bir gezi olduğunu bizzat görmüş oldum. Ziyaretlerden en önemlisi Belediyedeki çılgın proje açıklaması idi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi