Asrısaadet de gözyaşı sel oldu

      Üçüncüsü düzenlenen gece gerçekten muhteşemdi. Tiyatro bölümünde Dolunay Tiyatrosunu sunan sanatçı hem kendisi ağladı hem de dinleyenleri ağlattı. Buna tiyatro demek bile yanlış, o güzel Türkçesi ve davudi sesi ile tiyatro değil de sanki konferans verdi. Peygamberimizin hayatını anlatırken hem ağladı hem de izleyenleri ağlattı. Yürekleri parçalayan ses tonu ile bende ağlamadım desem yalan olur.

       Ben Asrısaadet gecesine erken gitmem nedeni ile ilçede bir hayli gezip dostlarla sohbet etme imkânı buldum. Necati Belgemen den tutun Şerafettin Merale kadar birçok kimse ile görüştüm. Bu görüşmeden yazımın sonunda kısaca bahsedeceğim.

      Geceye Belediye Başkanı Niyazi Alçayın siyasetten uzak Peygamber Efendimizin doğumu ve yaşamını anlatan uzun bir konuşma yaptı. Gerçekten bir din adamı havasında yaptığı konuşma katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

       Geceyi tıklım tıklım dolduran Eskilliler kadınlı erkekli ayrı ayrı bölümde izlediler. Geceye eski Belediye Başkanları Necati Belgemen ve Şerafettin Meral de katıldılar.

      Daha sonra gecede 2010 dünya Kuranı kerim yarışma birincisi Alper Kandor’un okuduğu kuranla devam edildi. Okunan kuranı dinleyenler birinci olmasının ne kadar haklı olduğunu dinledikleri güzel sesiyle okuduğu Kurandan anlamış olacaklar. İnanın böyle okunan kuranı dinleyip de Müslüman olmayan gayri Müslim insan kalmaz.

      Kendisini ilk defa dinleme fırsatı bulduğum ve oynana tiyatroda Mevleviler eşliğinde ilahi söyleyen tasavvuf müzik sanatçısı Celaleddin Adan kardeşimizin okuduğu ilahilerden çok keyif aldım. O kadar güzel sesi var ki, benim kulağıma gelen bu ses herhalde Türkiye’deki ilklerden diyebilirim.

        Daha sonra dolunay isimli bir tiyatro izledik. Ama ben bunu tiyatro değil de bir konferans diyebilirim. Slayt görüntüleri eşliğinde anlatılan Peygamberimizin doğumu herkesi ağlattı. İnsan bu kadar mı içten anlatıp anlattıklarını yaşar. Anlatan sanatçının ismini öğrenemedim ama hem ağladı hem de ağlattı. Böyle anlatımı birde Çanakkale belgeselim esnasındaki imamdan dinlemiştim.

       Üç yıldır Eskilde Asrı Saadet gecesine katılıyorum, inanın çok büyük keyif alıyorum. Sayın Alçayı tebrik ediyorum, mükemmel bir gece yapıyor. Eskiden insanların gideceği bir salon bile yokken koskoca bir salon yapmış ve hemen bu salonun hakkını vermeye başlamış. Sanatçılarda bu salonun havasından etkilendiler ve bunu izleyenlere anlattılar. Sosyal etkinlik ve konferans görmezken Eskil artık sosyal etkinliğe de alışmış.

       İkindi namazı sonu Eskil Gazetesi Sahibi Mustafa ve Hilmi Yol kardeşlerin bürosunda bir araya geldik. Burada Haberfark.net sahibi Konya da yaşayan sevgili kardeşim Mevlit Keskin de vardı. Bir anda davet etmişiz gibi birçok siyasi geldi. Necati Belgemen, muhtar Kemal kardeşimde vardı.

       Daha sonra meclis üyeleri ve bazı arkadaşlarda vardı kalabalık fazlalaştı. Tabi bu kalabalık olurda siyaset olmaz mı? Bir buçuk saatte yakın sohbet ettik, sohbet siyasetti. Konu Müftülüğün Kutlu Doğum haftasında konuşmacının iki eski başkanı barıştırması idi. Tabi gecenin ve hocanın hatırına Belgemen el sıktım barış olmaz diye oradakileri ne söyledi. Sebebi geçmişte yaşanan siyasi söylemler.

        Burada edindiğim durumu söyleyeyim, Belgemen bir sefer daha Şerafettin Merali yıkmak istiyor. Orada bulunanlarda birlikte şahit olduk, Belgemen, mevcut Başkandan bahsederken “ biz yola birlikte çıktık yine birlikte gideceğiz” dedi. Buradan şu sonuç çıkıyor, Belgemen yine Alçayla yola devam etmek istiyor ve bu sefer daha fazla farkla seçimi alacaklarını açık açık söylüyor.

       Anladığım kadarı ile seçim Eskilde Alçay ve Meral arasında geçecek, ama Alçay ağır basıyor yol arkadaşları ile beraber hareketi gördüm. Burada Belgemen bir noktaya değindi; “ Niyazi Alçay çalışkan, dürüst ve başarılı. Ancak halkla ilişkisi zayıf, eğer halkla ilişkisi de iyi olsa idi şimdi Eskilli ne beni Nede Merali konuşurdu. İkimizde siyaset sahnesinden silinirdik” dedi. Ben bunu Başkana ilettiğimde Başkan bu bir mizaç meselesi olmakla beraber, yoğun çalışmasına ve Eskilin çok dağınık olması nedeni ile yetişemediğini” söyledi.

       Eskilde güzel bir hafta başı geçirdiğimi söyleyebilirim.

Bu yazı toplam 2387 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum