Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Başkan iftarında gece topu

Başkan iftarında gece topu

 Sayın Belediye Başkanı Nevzat Beyin iftar yemeği de nadiren katıldığım iftarlardan birisi. Nedenini birazdan sizlere aktaracağım. Gazeteci arkadaşlarla katıldığımız iftar yemeğinden sonra akşam namazını da kılınca rahat bir şekilde çay sohbetimiz oldu. Bu sohbette Sayın Başkana çeşitli sorular sorma imkânı da bulduk.

Sayın Başkan bu yemekte sadece basın mensuplarını davet etmişti. Birde 24 Temmuz Gazeteciler bayramıdır, hem bu günü kutlamış ve hem de bir araya gelme imkânıbulmuştuk. Dolayısı ile Gazetecilere mahsus bir yemek olduğu için katıldım ve güzelde oldu. Ama ben görmeyeli bayağı yeni simalar bu sektöre katılmış tabi ne kadar bu sektörü temsil ediyorlarsa.

İkincisi resmi kurumların dışında ahbap çavuş ilişkisi olmayacak yemekleri veren sivil toplum kuruluşlarının yemeğine katılırım. Burada kendi mensupları varsa onlarla beraber olmayı seviyorum. Mesela bugün koyun keçi birliğinin yemeği var sordum kendi mensupları ağırlıklı olduğu için katılacağım. Yoksa körler sağırlar birbirini ağırlar meselesi oluyor, bu sofralara sürekli aynı yemekleri yiyenler değil de yemeyenler katılmalı.

Devletin temsilcileri, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarıgenelde bütün yemeğe katılıyorlar. Aslında bu yemeklere garibanlar çağırılmalı,bu guruplar zaten her gün buna benzer yemekleri yiyorlar. Yemekten maksat ramazanda fakirleri yedirip içirmek, reklam olsun diye elit tabakayı yemeğe çağırmak değil.

Bu konuyu da geçelim anlayan anlamıştır. Dün gece yemekten sonra soru bölümünde Sayın Başkana sahurda atılan sahur topunun uygun olmadığını ve kaldırıp kaldırmayacağını sordum. Benim bu soruma bazı gazeteci arkadaşlarda toplumda gece topunun kabul görmediğini söylemesi üzerine Sayın Başkan; “ biz bunu talep üzerine atıyoruz, eğer toplumda kabul görmemişse kaldırırız” dedi.

Hakikaten de dün gece sahur topu atılmadı. Kimse herhangi bir siyasi partinin eleştirisi üzerine geri adım şeklinde yorumlamasın. Bu tamamen gazeteciler yemeğinde tarafımdan açılan konu üzerine tartışıldı ve zannedersem Başkanda kaldırdı.

Geçmişyıllarda böyle bir uygulama yapılmazken neden bu sene uygulama yapıldığına gelince bu sadece Sayın Başkanın fikri değil zannedersem İl Müftümüz ve bazıvatandaşların fikri olduğu kanaatindeyim. Ama Sayın Müftümüz Bekir hocam Kahraman Maraş’ta bu uygulamanın yapılması nedeniyle böyle bir öneride bulunmuş. Belki iyi niyetle düşünülmüş ama ilimizde alışık olmadığımız için kabul görmemiştir.

Geçen cumartesi günü balkonda yatıyorum sahur topu atıldığını bilmiyordum, sanki Aksaray’a bomba atıldı sandım. Gece o vakitte sesinde çok yankı yaptığınıdüşünürseniz hastalar, çocuklar ve diğer insanların rahatsız olacağını düşünmek lazım. Uzun lafın kısası bazı kesimlerce talep edilen bu istek birkaç gün denenmiş ve kabul görmeyince Sayın Başkan bu talebe olumlu cevap vermişti.

Daha sonra Belediye çalışmaları ile ilgili sohbet edildi, coğlakı mahallesindeki çalışmaların tamamlandığı ve buraya medaşın elektrikleri yer altına almamasınedeni ile artık medaşın bu mahalleye girmesine izin vermeden üst yapısının bayram öncesi bitirileceği söylendi.

Bu arada Valilik arkasındaki boş alanın verimli bir şekilde kullanılmadığı bu bölgede yeniden yapılaşma yapılarak tarihi bir görünüm verileceği belirtildi. Aşağıdaki yol boyunda bulunan dükkân sahipleri ile görüşmelerin devam ettiği büyük bir ihtimalle olumlu sonuç alındığını Başkan söyledi. Böylece çok kısa sürede bu bölgenin hayata geçirileceğini duymuş olduk.

Bu tür iftar yemeklerinde hiç değilse ilimiz için yapılacak hizmetleri duyup sizlerle paylaşma imkânı buluyoruz. Gazeteciler bayramı dolayısı ile bizi bir araya getiren Sayın Başkan Paltaya teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi