Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Başkan neden ustalık istedi

Başkan neden ustalık istedi

 

Konu ile ilgili yazacağım yazıyı bazı önemli yazılar nedeni ilebugüne kaldı. Programda yaptığım söyleşide 2 dönemin hesaplaşmasını yapan Başkan,“yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır, ustalık dönemi için halkımız yetkiverirse çok daha güzel hizmetler yapacağım” dedi.

       Bu söyleşiye geçmeden önce şunu söylemekistiyorum, geçtiğimiz hafta başı Ak Parti temayülünü değerlendirdiğim yazımdabazı arkadaşlarımın yakınları bana sitemde bulundu. “Neden Nevzat Palta’nındışında diğer aday adaylarının ismini yazmıyorsun korkuyormusun, yoksa sana çokbaskı mı var” diye sitem ettiler.

       Öncelikle şunu söylemek isterim ki, benkimseden korkmam. İl Genel Meclisi aday adayıyım kısmette varsa olur. Olmazsane küserim nede kırılırım bana destek korkum falanda yok. Çünkü aday olursam AkPartiyegetirim olur ve seçildiğim takdirde Ak Parti ilkeleri doğrultusundahakkını verir partimi en iyi şekilde temsil ederim.Eğer seçilirsem Aksaray ilkdefa bir temsil şekli görecektir.

       Belediye Başkan aday adaylarının tamamıbenim eşit mesafede olduğum dostlarım. Mevcut aday adayı olan Başkan Paltaşuanda ilimizin bir Belediye Başkanıdır. Gelen Milletvekilleri ile teşkilatBaşkanlarımız ile beraber onunda ismini yazmamak etik olurmuydu? Ben adayadaylarımız müracaatını yaptığında herkese eşit mesafede olacağımı yazmıştım.

       Sayın Palta 9,5 yıldır Ak PartininBelediye Başkanıdır, onu göz ardı etmek partiyi göz ardı etmek olmaz mı?Seversiniz sevmezsiniz o şuanda partimizin Belediye Başkanıdır, yaptığı güzelhizmetleri var elbette isminide hizmetini de yazacağız. Bu bir korku değilhakkı teslimdi, yarın Başkan adayımız kim olursa olsun aslanlar gibi onunyanında olur çalışmalarına katkı sağlarız merak etmeyin, bu taraflık değil. İkigün önce İstanbul’da idim burada Brisa fabrikasının 25 yıl kutlamasına vardıMilletvekili İlknur Hanım ve seçim çalışmaları nedeni ile davetli olarakkatılamayan Başkanın fabrika kuruluşunda çalışmalarını, katkısını ve yolkonusunda her türlü taahhüdü vermesine rağmen o yazımda konuşmalara daha fazlayer verdiğim için kendisinin gayretlerini yazmadığım için bana öfke mi duydu?

GelelimSayın Palta ile yaptığım söyleşiye, bana göre ana başlıklarla en önemlileriSomuncu Baba Külliyesi, Kılıçaslan parkı ikinci etap çalışmasının sonagelinmesi, seyir tepesini yılsonuna bitişi, asfaltta en verimli döneminyaşanmasıidi.

       Kendisi ile ilkbahar aylarında yaptığımsöyleşide halkımızın en çok asfalt konusunda taleplerin olduğunu sorduğumda,bana; “ vatandaşımız acele etmesin yetişebildiğimiz kadar her mahalleyegireceğiz asfaltını yapacağız” demişti. Bende bu konuyu kendisine sorduğumda,yani bu sözünüzü ne kadar gerçekleştirdiniz dediğimde:

      “ bazı altyapısı eksik olan yerler hariçgirmediğimiz mahalle kalmamıştır. Giremediğimiz bazı yerlerisatıh kaplama ileyapıyoruz, yazık olmasın diye. Bazı yerlerde doğalgaz ve altyapı eksikliklerivar bu kaliteli asfaltı attığımızda birkaç ay sonra söküleceği için yazıkolmasın. Altyapısı biten her yeri asfaltlayacağız.Yaptığımız asfaltları seçimasfaltı olarak niteleyenler geçmiş yıllarda yaptığımız asfaltları herhaldegörmemişler. Biz geçmiş yıllarda da asfalt yaptık, ama bazı mahalleleri altyapı çalışmaları nedeni ile yapmamıştık. Makine, şantiye ve ekipmanlardönemimizde en iyi seviyeye getirilmiştir” dedi.

      Bu arada ettekraru Ahsen hesabı zamanzaman hatırlatılması gereken çalışmalarını hatırlatarak bizi eleştirmekinsafsızlık olur diyerek önemli hizmetleri şu ana başlıklarla sıraladı: “ UluCami önü düzenlemesi, Vilayet önü düzenlemesi, Efor ve Migros AVM merkezleri, Kültürparkın %60 tamamlanması, Kılıçaslan parkı, Kapalı Pazar Pazarı, Yavuz SultanSelim mahallesi kapalı Pazar yeri, Yeni Hal, Şehir merkezinin altyapısı, Katıatık deposu, 60 yıldır çözülemeyen karasu bataklığının kapanması, TPO AŞ. Yerininkazandırılması, Somuncu Baba külliyesi, Seyir terası, Belediye TOKİ evleri,Hobi Bahçeleri, TOKİ bölgesine spor tesisleri, Yeni İtfaiye binası, yeşilalanlar ve çocuk oyun bahçeleri, asfalt şantiyesi, yeni araç gereçler,açılmamışyeni yolların açılması, kaldırım ve kavşak düzenlemeleri, Eğri minare çevredüzenlemesi, azmi milli restorasyonu, tarihi köprü ve eski evlerin onarımı,Akmek kanalı ile meslek edindirme, Kanalizasyon çalışmaları, gençler için sporsahaları ve aklıma şuan gelmeyen hizmetleri yaptık” dedi.

           Yaptığı çalışmaların anlatımını ikisaatlik programa sığdıramayan Başkan program sonunda ustalık dönemi için yetkiistedi. Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunusöyleyerek, “Belediyecilik bizim işimiz bu işleri öğrenmek kolay olmuyor.Halkımız yetki verirse ustalık dönemimizde daha iyi hizmetler vereceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi