Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Başkan Palta çalışmalarını tanıttı

Başkan Palta çalışmalarını tanıttı

işini takip edip gündemi kovalarsan her gün beş ayrı konu ve makale bulursun. Dün ve bugün sıcağı sıcağına bayatlatmadan yazmam gereken altı tane konu vardı. Ama aynı gün altı tane konuyu yazamayacağım için beni bağışlasınlar. Sırasıyla bu hafta hepsine değineceğim.

Cumartesi günü Belediye Başkanımız Nevzat Palta gazetecilerle kahvaltıda buluşarak 2012 yılı içinde yaptığı çalışmaları bizlere yerinde anlatarak 4 saatlik bir gezi ile çalışmalarını yerinde görme imkânı bulduk. Bugün sizlere bu çalışmalardan bahsedeceğim. Yarında kendi düşünce ve görüşlerimi yazacaktım, ama sıcağı sıcağına yazmam gereken başka konularda var. MHP bölge toplantısı ve basın açıklaması var, Konya da yapılan KOP bölge toplantısı ile devam edeceğiz.

Mülkiyeti Belediyeye ait olan Kültür Park havuz başında gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelen Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta kahvaltı sonunda bir konuşma yaparak 2012 yılında yaptığı çalışma ve hizmetleri yerinde görmek için bir gezi düzenledi. Bu gezi çoğu çalışmaları araçtan inmeden gezmemize rağmen 4 saate sığdıramadık.

Bazen bana ne yaptı diye yorum ve emil gönderen okurlarım yine ne yaptı diyecekler ama ben özetle anlatacağım. Sonra bu gezimizdeki intibalarımı da yazacağım. %10 bitmiş kültür parkın bu dönemde petrol istasyonu dışında tamamı bitirilmiş.

Büyük Bölcek Mahallesindeki Cumartesi pazarı çevresindeki mükemmel yapılaşmaların ara sokakları asfalt ile her tarafı kaplanmış.

Yeni sanayi 2014 yılı itibarı ile büyük bir ihtimalle yeni yerine taşınması kesin görülüyor. Buna rağmen sanayinin içi asfaltlanarak bitirilmiş. Buradan E-90 çıkan iki yola köprü yapılırken mükemmel bir şekilde ulu ırmağın devamı yapılmış.

Yeni yapılacak hastane için tacin mahallesine hazine ile beraber 300 dekar bir arsa tahsis edilmiş ve yakında ihaleye çıkacak. Hastaneyi devletimiz yapacak ama arsa işini Belediye problemsiz hale getirerek çözüm bulmuş ve vermiş.

Altı trilyonluk ulu ırmak kanalı devamı Aratola az bir yer kalmış bitmek üzere. Bu kanal boyuna 2800m2 yürüyüş parkur çalışması devam ediyor. Bunun adı ise Uluırmak ikinci etap çevre düzenlemesi.

Yeni bir mahalle olarak ilimize katılan Aratol mahallesinde sert zemine rağmen 15 km. bölümü tamamlanmış. Tamamlanan bölümlerinin bir kısmında asfaltlama yapılmış.

Terminal arka kısmındaki köy minibüslerinin garajının yan tarafına 15 bin m2 mahalle minibüsleri için yer yapılmış, kısa zamanda faaliyete açılacak duruma gelmiş.

Organize sanayi bölgesindeki yol 20m2 genişliğinde geliş gidiş olarak düzenlenerek 6 km. yol bitmek üzere. Bu yolun bozukluğu çok şikâyet alan bir yer iken bu sene yeni hali ile faaliyete girecek duruma geleceği anlatıldı.

Buradan yeni sebze pazarına geçtik. Pazar pazarının olduğu yere kapalı Pazar yeri yapılarak tamamlanmış. Ufak tefek pürüzleri bitince açılacak. Buraya birde düğün salonu yapılacağı anlatıldı. En önemlisi burada haftalık Salıpazarı olarakta kullanılacağı. Salıpazarı buraya kalkacak.

Somuncu Baba külliyesi bitmek üzere, ama en önemlisi girişlerdeki yeni düzenlemede bir külliye şeklinde olacağı ve bununda çalışmalarına başlandığını görmüş olduk. Seyir tepesi bu sene biterek meraklıların hizmetine sokulacak. Burada Somuncu Baba külliyesinden etkilenmemek mümkün değil. Bununla ilgili görüşlerimi bir sonraki yazımda ele alacağım. Sebil mahallesi modern bir hal almış.

Kılıçaslan Parkının ikinci etap çalışması tamamlanmak üzere, burası da tamamlanınca yeni piknik alanları oluşacak. Bu yeni yerinde tamamlanması ile 300 dekarlık bir piknik alanı oluşacak.

Buradan yeni yapılan köprüler ise çok kısa bir zamanda eski güzelliği ile hizmete girecek. Tabi restorasyon yapılan tarihi evlerde gerçekten göz kamaştırmış.

Efendim bugün sadece gezebildiğimiz yerlerdeki çalışmalarda sizlere bahsettim. Ancak niçin bunları yazdığımı başka yazımda yazdığımda bana hak vereceğinizi umuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi