Başkanımız var bakanda gelebilir

     7 Haziran seçimlerinden sonra 3 tane Bakanımız olunca çok sevinmiştik. Hele birde Bakanlığa alışınca ister istemez 1 Kasım seçimlerinden sonra yeni bir Bakan bekleyişimiz ister istemez olmuştu. Ama Bakan olmayınca Aksaraylılarda bir burukluk yaşandı. Ama burada Ak Parti gurup Başkanlığından 4 kişiden birisinin Milletvekilimiz İlknur İnceöz Hanımefendi olunca tesellimiz olmuştur. Çoğu insan İlknur Hanımın Gurup Başkanlığını pek önemsemediğini gördüğümü söyleyebilirim. Ama Gurup Başkanlığının iktidar partisinde bir Bakan düzeyinde görev olduğunu bilmemiz gerekir.

      Ben her zaman şunu söyledim kamuoyunda İlknur Hanımın Bakanlık koltuğuna oturacağı beklentisi vardı. İlknur Hanım Gurup Başkanlığına devam ederse Bakan olması mümkün değil. Gurup Başkanlığı da bizim için çok önemli demişimdir.

     Dolayısı ile İlknur Hanımın Gurup Başkanı olması demek gelecek bütün hizmetleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak demektir. Çünkü İlknur Hanımın bütün talepleri geri çevrilmediği gibi zamanında gelmesi demektir.

       Bunun en güzel örneği ise 7 Haziran seçimlerinden sonra yaptığı ataklar göz ardı edilmemeli. Hastanenin temelinin atılması, Ortaköy yolunun hızlanması, Özel idareye verilen parasal destek, Tıp Fakültesinin onaylanması gibi birçok hizmetler hızlandırılmıştır.

      Bundan sonrada bu tür hizmetler hızlanacak ve hizmetler zamanında gelecektir. Tabi bu süreçte 3 Milletvekilimizde uyum içinde olması da bizim için bir avantaj olsa gerek. Bakanlık beklentisi kadar Gurup Başkan vekilliği de çok önemlidir. Bize Bakan verilmedi diye endişemiz olmasın Aksaray’a bakan Gurup Başkanımız vardır.

      Üç Bakanımızın olması tamamen tesadüftür, Cenap Aşçı Bey zaten alanında başarılı olan bir bürokrattı. Bürokratlıktan Bakanlığa geldiği için geri dönüş olacağını bilmemiz lazımdı. Yeni hükümet kurulunca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığına dönmüştür.

      Selami Altınok da bir bürokrattı, her ne kadar Erzurumlu olsa da onu bir Aksaraylı olarak gördük ve Aksaray’la özdeşleştirdik ve kendisi de bir Aksaray sever olduğunu söylemiştir. Belki de Bakanlığı sırasında Aksaray’ı ziyaret ettiği kadar Erzurum’u ziyaret etmemiştir.

      Selami Bey hükümetin güvenoyu almasından sonra çok önemli bir göreve getirileceğini de unutmamak lazım. Şuanda dinlenme esnasında olmaları nedeniyle bir süre bekleyelim güzel görevlerde kendisini göreceğiz.

      Burada bize sürpriz olmayan eski Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun Bakanımızdır. Ali Rıza Bey bizim için sürpriz olmamıştır, çünkü Enerji Bakanlığına en yakın isimdi. Görevi esnasında da en güzel şekilde görevini yerine getirmiştir.

     Peki Ali Rıza Bey bundan sonra eski işine mi döner bir yerde yeniden görev mi verilir? Eski görevine dönmez ve kendisine önemli bir görev verilecektir.

      Ne tür görev olur diye merak ediyorsunuz, çünkü kendisi bağımsız olup Sayın Başbakanın verdiği görevden kaçmayarak adaylıktan feragat etmiştir. Hatta Ak Parti kongresinde parti yönetimine girmekten de feragat etmiştir.

      Bu feragatin bir mükâfatı olmalıdır diye düşünüyorum. Ama size buradan bir tüyo vereyim. Enerji Bakanlığı Bakan yardımcılığı, Maden Bakanlığı kurulursa Bakanlık veya Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı gibi bir görevde olacağının tüyosunu buradan vereyim.

      İki öneli seçimden feragat eden Alaboyun Sayın Davutoğlu’na yakınlığı ve Cumhurbaşkanımızın Alaboyunu Bakanlığı esnasında gezilerine götürdüğü tek Bakan olması ve ülkemize gelen yabancı devlet Başkanlarını Cumhurbaşkanımız adına karşılaması bir kenara atılmayacağının bir göstergesi olduğunu sizlere iletmek istiyorum.

      Dolayısı şuanda İlknur Hanımla Aksaray’a bakan var, önümüzdeki günlerde Bakan veya Bakan yardımcısı ile ikinci bir Bakanımız olacağının müjdesini vereyim. Yani Aksaray 2016 yılında güzel hizmetlere kavuşacak. Belediye Başkanımızdan başlayarak Aksaray’ı şantiyeye çevireceğini daha önce yazmıştım. Güçlü bir iktidarda dayanışma ve uyum Aksaray’a güzel hizmetlerin gelmesi demektir. Geçmişte hep bu uyumun sıkıntısını çektik. 

Bu yazı toplam 1504 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.