Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Başkanın gazetecilerle buluşması

Başkanın gazetecilerle buluşması

Daha sonra bir otobüsle gazetecileri çalışma yerlerine götürerek gezdirdi. Bu gezi tam üç saat devam etti.

İlk olarak kültür park ve çevresini gezdiren başkan otobüste mikrofonu eline alarak gezi sırasında yaptıkları işleri anlattı. Çarşı merkezine attığı kalın asfaltları gezdirdikten sonra, küçük bölcek, Nakkaş ve Hasas Mahalleleri arasındaki açtığı çift yol ve asfaltları gezdirdi. İnanın ben buraları ilk defa gördüm, bu bölgelere gitmezseniz nereden göreceksiniz. Ben bu çalışmaları ve yolları görmesem sanayiden hastaneye gidecek olsam ya zafer mahallesini ya da Nevşehir yol boyunu kullanıyordum. Ama kestirmeden hem de direk hastaneye çıkan mükemmel bir yol açarak asfaltlamış. Ben burada sizlere duyurayım orayı burayı dolanmadan direk olarak buradan hastaneye çıkın.

Hele buraya birde sentetik bir çim saha yapmış. Çevresinde spor yapmak için aletler ve yürümek için yürüyüş parkurları gerçekten çok hoş olmuş.

Daha sonra Toki bölgesine giderek buradaki Toki Belediye işbirliğinde yapılan konut ve hizmetleri gezdik. İnanın Aksaray büyük şehir değil ama büyük şehirlerin mücavir alanlarından daha geniş bir alana sahip yerleşim alanıdır. Geze geze bitiremediğiniz yerlerin hizmetleri de bir hayli zor olsa gerek. Buradan Toki bölgesine yapılan Belediye sosyal tesis ve sentetik çim sahayı gezdik. Sahada belediye sporun altyapısı çalışma yapıyordu.

Burada günün penaltı atışları yapıldı, kalede bendeniz 87 kilo kaleci Erdoğan topun başında Sayın Başkan. Üç atıştan ikisi gol ve birisini kurtarıyorum, bir golü bu boy ve kilo ile nasıl kurtardığıma bende şaşırdım. Tabi buda günün ayrı mizah haberi olarak medyaya yansıdı.

Buradan yine merkezi yerlerdeki çalışmalardan geçip yeni kapalı pazaryeri çalışmasını gezdik. Burada da hummalı bir çalışma devam ediyor, aslında yılbaşına bitmesi gereken pazaryeri hava şartları nedeni ile zemin çalışmasından dolayı biraz gecikmeli teslim edilecekmiş. Kapalı alan ve otoparkı ile burasının 18.500m. Olduğunu Başkandan duymuş oldum, şunu diyebilirim son dönemlerin en güzel pazaryerlerinden birisinin olduğu.

Pazaryerinin içindeki genişlikler ve alanlar çok mükemmel. Hatta etrafının bile ilerde kapanabileceği Başkan tarafından anlatıldı. Tabi bu gezimizde en çok soruyu zannedersem Yeni Aksaray Gazetesi sahibi ve 68 Aksaray Gazeteciler cemiyeti Başkanı Ali Südemen’le ben sordum. Eski Salı pazaryerinin kalkıp kalkmayacağı ile ilgili soruya Başkan, “ bunu dillendirin vatandaşlarımızda duysun, burası kesin kalkmalı. Şehrin göbeğine artık yakışmıyor” dedi. Gerçekten de bu pazaryeri ve balık pazarı gibi satıcılar şehrin göbeğine değil de belli yerlere kalkmalı.

Buradan Hürriyet ve Laleli arasına yeni açılan ve asfaltlanan yolları gezerek Somuncu Baba Külliyesine geçtik. Benim en çok merak edip üzerinde durduğum burası idi. Yeterli bilgiye ilk defa burada sahip oldum. Yalnız burada meslektaşlarıma bir sitem edeyim, asıl görüp gezmemiz gereken yerin burası olması iken bazı arkadaşlarımızın külliyeyi gezme yerine avluda sohbet etmelerini yadırgadım. Hatta Başkan, “ arkadaşların yarısı nerede gitti mi” diye sordu.

Buradaki bölümler insanı büyülememsi mümkün değil. Morguyla, idari binasıyla, abdest bölümleriyle, konferans salonuyla, somuncu Baba fırınıyla, el sanatları ve turistik eşya satış yerleriyle, hele burada bir müze yapılmış çok harika bir sanat burada sergilenmiş, yine lokanta ve fırınıyla, taziye ve sohbet eviyle derken mükemmel bir mimari ile yapılan camisiyle güzel bir külliye olmuş.

Buradan Kılıçaslan parkına geçilip oradan da öğle yemeği yenecekti. Kılıçaslan parkını hepiniz zaten biliyorsunuz, mükemmel bir mesire yeri olmuştu. Benim buradan Ortaköy ilçemizde bir başka programım nedeni ile buradan yemeğe geçmeden müsaade isteyip ayrıldım. Gerçekten güzel bir gezi ve güzel hizmetleri görme imkânı bulduk ve bende bunu sizlere aktardım. Ertesi günü kadın kolları kongresine katılıp akşamda konferansa katılacaktım. Ama maalesef aynı saatte Milletvekilimiz Ali Rıza beyle Televizyon programı çekimi nedeni ile katılamadım, umarım mazeretimi anlarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi